24.bölüm

33.1K 956 50
                                    

Düzenlendi...

Berat ağa karşısındakilere sinirle baktı Bu kötülüğü yapacak kadar düşeceklerini düşünmemişti. Onlara bir zararı dokunmayan kızdan bu kadar nefret etmelerinin anlamı neydi? Berat ağa annesi zeyno hanıma baktı.

"Nasıl böyle birşey yapabildiniz ana o kızın size ne zararı vardı ? " Diye sordu sinirle zeyno hanım oğluna bakarak içinde ki bütün öfkesini kustu.

"Niye mi yaptık söyleyeyim oğul o kızı bu evde istemiyorum ben gelin olarak dicle'yi gördüm ve seninle evlendirdim ben dicle benim gelinimdir şilan bu evde oldukça sen dicle'yi görmüyorsun oğul" dedi.
Berat ağa bu sefer dicle'ye baktı

"Söyle dicle sen niye böyle bir kötülük yaptın o kıza " dedi dicle artık susmayacaktı Susmaktan bıkmıştı.

"Sen benim eşimsin berat ağa ben seni seviyorum ve kimseyle seni paylaşamam şilan geldiğinden beri bana hep uzaksın" dedi berat ağa kükreyerek bağırdı.

"Ben sana hiç yakın olmadım dicle sen beni sevsende bilki ben seni sevmiyorum ve sevmeyeceğimde seninle annem istediği için evlendim "dedi tekrar Zeyno hanıma bakıp

"Ana sana gelince sen kırılma diye sevmediğim bir evlilik yaptım ve dicleyle evlendim ama dicle kısır diye üzerine kuma almamı yine siz istediniz yine karşı çıkmadım kuma olarak bu konaga şilan'ı getirdim. Bütün öfkem sizeyken ben acısını hep şilandan çıkarttım dövdüm ben berat ağa kimseye el kaldırmayan berat ağa o kız bu konağa geldiğinden beri ona el kaldırır oldum ama niye ya dicle'nin yalanları yüzünden ya da sizin yüzünüzden o kız bu konakta bir gün yüzü görmedi. Şimdi niye diyeceksiniz benim yüzümden anladınız mı sırf siniri mi çıkartmak için ufak birşeyde o kızı dövdüm hiç suçu olmadığı halde o kıza el kaldırıp ben ağayım dedim. " dedi bütün sinirini çıkartarak şilan duyduklarıyla ne yapacağını bilmeden öylece duruyordu. Zeyno hanım ve dicle ona büyü yapmışlardı sırf bu konaktan gitsin diye ama zaten kendi isteğiyle gelmemişti ki o bu konağa sonra berat ağa'nın dediklerini düşündü haklıydı bu konağa adımını atar atmaz berat ağa'dan şiddet görmüş ve görmeye devam ediyordu. Peki şimdi ne yapacaktı? Berat ağa annesine bakarak devam etti konuşmasına

"Anamsın bende hakkın çoktur diye sesimi çıkartmıyorum ana ama senden tek isteğim o büyüyü bozdurup şilan dan özür dilemen" dedi zeyno hanım oğluna bakıp sadece başını sallamakla yetindi oğluydu oğlu için herşeyi yapardı ucunda şilan dan özür dilemekte olsa oğlu için özürde dilerdi. Berat ağa bu sefer dicle'ye baktı.

" Bu kadar kötü kalpli olacağını düşünmemiştim dicle hep belki düzelir yaptıklarından pişman olur diyordum ama sen iflah olmazsın"dedi ve gözleri'nin içine bakarak kimsenin beklemeyeceği şey'i yaptı.

"Boş ol boş ol boş ol" dedi. Dicle dahil salonda ki herkes şaşkındı. Berat ağa'nın böyle birşey yapacağını düşünmüyorlardı. Dicle ağlayarak salondan çıktı berat ağa onu boşamıştı. Şilan'ı merdivenlerin başında görünce hızlıca gözlerinde ki yaşi silip sinirle bağırdı.

"Sakın sevinme berat ağa benim ve hep benim olacak diyerek odasına çıkmıştı. Şilan dicle'nin arkasından bakarak salona girdi. Girmesiyle üçününde bakışları şilan'ı buldu (berat ağa zeyno hanım ve sultan hanım'ın)
Yavaşça berat ağa'nın yanına gelerek o sıcak gülümsemesiyle zeyno hanıma baktı

"Size kırgın yada kızgın değilim siz oğlunuz için dicle'yi uygun görmüşsünüz oğlunuz için iyi olduğunu düşünmüşsünüz birşey diyemem sadece sizden isteğim üzerimde ki büyüyü bozmaniz özür dinlemenizi de istemiyorum çünkü benim büyüğümsünüz " dedi. Sultan hanım gülümseyerek şilan'a bakarken berat ağa büyülenmiş gibi bakıyordu

"Onların yaptıklarına karşı bile onlarda suç bulmuyor nasıl bir kızsın şilan " dedi içinden zeyno hanım sadece başını sallamış ve salondan çıkmıştı. Zeyno hanım'ın çıkmasıyla azat ve zümra gülüşerek salona gelmişlerdi bakışlarını birbirlerinden ayırıp salondaki üç kişiye çevirdiklerinde gülücükler solmuş yerini merak almıştı.

"Biz ne kaçırdık? " Diye sordu zümra meraklı sesiyle berat ağa kardeşlerine bakarak yanıtladı onları

"Büyü yapanı buldum ve yakında şilan'ın üzerinde ki büyü kalkacak dedi. Azat ve zümra şaşkınca abisine baktılar

"Büyümü?" dediler aynı anda berat ağa sadece başını evet anlamında sallamıştı. Zümra daha çok merakla konuşmaya devam etti.

"Peki kim yapmış? " diye sordu berat ağa zümra'nın sorusuyla derin bir nefes alarak cevapladı onu

"Annem ve dicle " dedi. Berat ağa'nın söylediğiyle iki kardeşinde gözleri olabildiği kadar açılmıştı. O kadar ileriye mi gitmişlerdi.

"Peki onlara kızdığını anladık başka ne oldu?" dedi zümra abisinin böyle durumlarda sessiz kalmayacağını bilirdi.

"Anneme o büyüyü bozmasını söyledim " dedi azat ve zümra yine aynı anda

"Peki dicleye " dediler. Berat ağa önce şilan'a bakıp tekrar bakışlarını kardeşlerine çevirdi.

"Üç kere boş ol dedim " dedi. Bu cümleyle iki kardeşte şaşkınca birbirlerine baktılar abileri dicleyi mi boşamıştı. Salona bir anda dicle'nin gelmesiyle hepsinin bakışı dicle'yi buldu sultan hanım bu kadar tartışmaya katlanamayacağı için salondan çıkıp odasına çekildi. Dicle azat ve zümra'ya bakarak

"Artık sevine bilirsiniz ağam beni boşadı " dedi. Üzgün sesiyle ağladığı belliydi. Ama aklına gelenle azat'a baktı.

"Artık bildikleri mi söyleme'nin zamanı geldi geçiyor bile degil mi? " dedi azat dicle'nin ne diyeceğini bildiği için sinirli bir şekilde kolundan tuttu.

"Bu olay seni fazla yormuş git odana dinlen" dedi dicle kolunu bir anda çekip azat'a baktı kendi mutlu değilse kimse mutlu olmayacaktı.

"Herşey artık açığa çıkmalı azat" dedi. Azat sinirle tekrar kolundan tutarak dicle'yi salondan çıkaracaktı ki. Dicle hiç zaman kaybetmeden ortama bombayı attı.

"Azat şilan'ı seviyor ağam " dedi dicle bu söz ortama bomba gibi düşmüştü....

Yb. Geldi. Nasil olmuş oy ve yorumlarınızı bekliyorum

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin