2.bölüm

66K 1.6K 137
                                    

Düzenlendi...
Berat ağa sultan hanımın dediği ile hışımla masadan kalktı nasıl böyle birşey söyleyebilirdi.

" ne dediginizin farkındamısınız siz" diye bağırdı Sultan hanım kaşlarını catarak baktı torununa ne dediğini gayet iyi biliyordu.

"Evet oğul dediklerim doğrudur kuma alacaksın bu aşirete bir veliaht vereceksin" dedi sesi bu kararından dönmeyeceğini belli ediyordu.

"Olmaz kuma falan istemiyorum zorla annemin isteğiyle sevmediğim biriyle evlendim bir daha sevmediğim biriyle evlenmem" diye bağırdı berat ağa aynı hatayı ikinci defa yapmayacaktı sultan hanım  ayağa kalkarak bastonunu sertçe yere vurdu.

"Son söz söylenmiştir oğul kuma olacak"

Berat ağa bir şey diyememişti biliyordu büyük annesi ne derse o olurdu. Annesi ayağa kalkarak bu karara itiraz etti o da başka bir gelin istemiyordu.

"Daye ne dediğinin farkındasın degil mi? ben gelinimden memnunum başka gelin istemiyorum"

"Söz söylendi zeyno gelin bu konağa  kuma gelecek " dedi sultan hanım

Berat ağa masadan hışımla  kalkarak odasına girerek arkasından kapıyı sert bir şekilde kapattı. İstemiyordu ne karısını nede kuma gelecek kızı istemiyordu.

Şilandan...

Duyduklarına şaşırmıştı şilan yanlış duydum babam yanlış söyledi Diye geçirdi içinden  Kısık ve titrek  çıkan sesiyle  babasına doğru bakarak kurdu cümlesini 

"Aaa....anlamadım...ba...baba" dedi Şilan ne olur yanlış duymuş olayım diye dua ediyordu içinden

"Evleniyorsun" diye tekrarladı babası kızının duymak istemediği o tek  kelimeyi söyledi. Şilan duyduğu kelime ile kalakaldı öylece o evlenmek istemiyordu. Onun tek derdi okumaktı.

"İstemiyorum"Dedi şilan sanki başka bir  seçeneği varmış gibi.

"  başka seçeneğin yok" dedi babası kızının gözlerinin içine bakarak şilan zorlukla konuşuyordu

"Ki...kiminle ev...evleniyorum baba" dedi şilan konuşmaya gücü yokken

" Soykan aşiretinin ağası Berat soykanla evleniyorsun kızım"

Saatlerce odadan çıkmamıştı Berat aga sakinleşmesi kendine gelmesi gerekiyordu ama konu aklına geldikçe sakinleşmiyor daha fazla sinir oluyordu. Konaktan çıkarak arabasına bindi Ve en iyi adamını aradı.

"Buyurun berat agam" dedi telefondaki adamı berat ağa arabanın hızını arttırırken adamına

"Cemil bana ailemin düşündüğü kuma hakkında herşeyi bul bir saat sonra çalışma masamda olacak" dedi  cemil sanki berat ağa onu görüyormuş gibi başını aşağı yukarı sallayarak

" peki ağam  " dedi.

Berat ağa telefonu kapatarak yan koltuğa attı berat ağa sakinleşmesi gerekiyordu. Yönünü mardin kalesine çevirmişti. Mardin Kalesi Birçok döneme tanıklık etmiş olan bir kaledir. Mardin, Kartal yuvası da denilen bu kalenin çevresinde konumlanmıştır. Muhteşem manzarası ile gelenleri kendine hayran bıraktığı için berat ağa sinirlendiği zaman bu kaleye çıkardı. Kalede bir saat gibi fakit geçirip konağa geri gelmişti. Konaktan içeri girince hiç kimseye bir şey demeden çalışma odasına çıktı. Odaya girip masasına ilerledi dosyayı  masasının ustunde görünce sevindi cemil yine dediği işi eksiksiz halletmisti.  Sandalyeye Oturdu ve  dosyayı acarak incelemeye başladı kızın resmi yoktu. Adı şilan marandı. Fazla bir bilgi yoktu sadece 1.73 boyunda 55 kilo bir kız olduğu yazıyordu dosyada biraz daha inceleyerek dosyayı kapattı  çalışma odasından cıkarak  yatak odasına girdi kısa bir duş almak için odasında bulunan banyoya girdi banyodan çıktığında  üzerine rahat siyah bir tişört ve eşortman alarak  giydi daha sonra odasındaki pencere'nin önüne gelerek bahçeyi izledi aklında sadece şu cümle vardı.

"Seni kuma olarak geldiğin bu konağa gömeceğim şilan maran" dedi...

Şilan duyduğu isimle daha çok yıkılmıştı. Berat soykan demişti babası babasına bakarak konuşmaya başladı nasıl o adamla evleneceğini söylerdi.

" o adam evli baba" dedi şilan babası hala kararlı bir şekilde kızına bakıyordu.

"Evet biliyorum sende o adama kuma gideceksin" dedi şilan babasından duyduğu cümleyle hışımla ayağa kalktı ne demekti kuma gitmek

"Ben o adamla evlenmem baba" dedi şilan gözlerindeki yaşlarla istemiyordu o okumak istiyordu. Babası duyduğu ile ayağa kalkarak Sert bir tokat attı şilana sözüne karşı gelinmesini hiç sevmezdi.

"ben evleneceksin dediysem evleneceksin" diye bağırdı  ağlaması dahada şiddetlenmişti şilan'ın 

"İstemiyorum baba ben o adama kuma olmam" dedi ama babası onu dinlemiyordu.

"Olacaksın o adam dediğin mardin"in ağası berat aga" dedi babası

"Ben o adama kuma olmam" dedi şilan hayalinde okumak doktor olmak vardı...

Berat ağa  ise hala pencereden dışarı bakıyor ve şilan'a yapacağı kötülükleri düşünüyordu ona öyle şeyler yapacaktı ki bu konağa geldiği ne berat ağa ile evlendiğine pişman olacaktı o kızla evlenmek istemiyordu  ama aklına baba olmak geldi İstiyordu baba olmayı kendisininde babalık  heycanını yaşamak istiyordu o anda  bu evliliği istedi Berat ağa bu evliliği sadece çocuk için istiyordu. Baba olmak soy adını yaşatmak istiyordu. İlk karısı olan dicle onun dayısı'nın kızıydı sevmiyordu onu sadece annesi istediği için evlenmişti onunla ama çocukları olmadığı için kuma getirecekti dicle'nin üstüne  bu kızıda sevmiyecekti kapı acılınca pencereden gözlerini ayırarak arkasına baktı gelen kişi babasıydı.

"Gel bir konuşalım oğul "dedi reşat ağa

Tamam  anlamında başını sallayınca koltuğa oturdu reşat ağa sıkıntıyla nefes verip oğluna baktı gözlerinden belliydi ama yinede sordu.

" kumayı istemiyorsun değil mi oğul?"

Berat ağa gelen soruyla bakışlarını halıdan çekip babasına baktı.

"İstemiyorum  baba ama sadece çocuk için  sadece çocuk için  kabul edecegim "dedi çaresiz sesiyle onun için Sadece çocuk içindi....

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin