34.bölüm

27.1K 876 26
                                    

Düzenlendi...

Bu bir hafta güzel geçmişti. İki çift icinde leyla sürekli azat'ı düşünürken azatta leyla'yı düşünmüştü bu bir haftada şilan ile berat ağa ise çocuk gibi tartışıyorlardı.

"Şilan alışverişe bu kıyafetle gidemezsin dedim " diye bağırdı berat ağa leyla'nın annesi ve zeyno hanım bir hafta sonra nişan için alışveriş yapılsın demişti. Ve üç kız zeyno hanım ve dilan hanım alışverişe çıkacaklardı. Ama berat ağa yüzünden bir saattir hazırlanamıyordu şilan.

"Berat bütün elbiselerim kapalı giymemde bir sakıncası yok " dedi şilan

"Sana yakıştıkları için giyemezsin diyorum şilan " diye yanıtladı onu Berat ağa kıskanıyordu şilan'ı şilan gülümsedi berat ağa dan bu lafları duymak hoşuna gitmişti. Berat ağa şilan'ı gülümserken görünce hızlı  hareketlerle ayağa kalkarak

"Giy birini ve aşağıya in seni bekliyorlar "diyerek odadan çıktı. Şilan kahkaha atarak kırmızı fırfır detaylı elbisesini giydi. Aşık berat ağa'yı sevmişti.

Berat ağa aşağıya inince zeyno hanım sinirli sesiyle oğluna bakarak konuşmaya başladı.

"Bir hazırlanmadı şu uyuşuk "dedi. Berat ağa sinirle annesine bakıp

"O uyuşuk dediğin kız benim karım ana dediklerine dikkat et." Diye tısladı bıkmıştı annesinin şilan' a davranışlarından

Zeyno hanım surat'ını buruşturarak koltuğa oturdu tabi diyeceğini dedikten sonra

"İmam nikahlı"dedi

Berat ağa sabır çekti bu kadın islah olmazdı. Merdivenlerden ses gelince bakışlarını merdivene cevirdi. Şilan kırmızı elbise'nin icinde muhteşem duruyordu.

"Ben hazırım zeyno hanım " dedi şilan zeyno hanım tam birşey diyecekken zümrada neşeyle içeri girdi.

"Bende hazırım hadi çıkalım " dedi. Berat ağa onları kadir ağaların evine kadar bıraktı. Zeyno hanım ve zümra arabadan inince berat ağa şilan'a bakarak onu tembihlemeye başladı.

"Bir aksilik olursa ara beni " dedi şilan gülümseyerek başını salladı ve arabadan indi.  Leyla soykan ailesini konakta görünce gülümseyerek yanlarına geldi zeyno hanım'ın elini öptü kızlara ise sarıldı. Dilan hanım zeyno hanım'a hoşgeldiniz diyerek konağın kahyası ibrahim'e seslendi.

"Bizi çarşıya bırak ibrahim efendi. " dedi ve arabaya bindiler iki dünür ne alınması gerektiğini konuşurken kızlarda kendi aralarında sohbet ediyorlardı. Leyla heycanlı olduğunu ne yapması gerektiğini soruyor şilanla zümra da ona tavsiyeler veriyordu. Şilan kendisi bu heycanı yaşamadığı için üzgündü onun kaderi kuma olmaktı. Araba durunca zeyno hanım ve dilan hanım önden inerek bir mağazaya girdiler kızlarda arkasından bütün gün bu şekilde koşturdular.....

"Valla çok yoruldum ya " dedi zümra isyan ederek bütün gün  mağaza mağaza dolaşmışlardı. Leyla işaret diliyle onayladı onu

"Bende yoruldum " dedi şilan gülümseyerek baktı onlara

"Biraz dinlenin " dedi.
Zeyno hanım ve dilan hanım kızların yanına geldiler zeyno hanım dolan hanım' a fırsat vermeden konuşmaya başladı.

"Bugünlük bütün alınacaklardı aldık nişanlık ve damatlığı azat ve leyla alırlar " dedi. Zümra annesine bakarak

"Anne biz kızlarla çarşıda ufak bir işimiz var onları halledelim siz konağa gidin " dedi. Leyla ve şilan birbirlerine bakıyorlardı ne işleri olduğunu düşünüyorlardı..  Zeyno hanım üçüne de kısa bir bakış atarak

"Akşama kalmayın berat ve azatla beni uğraştırmayın " dedi. Dilan hanımda leyla'ya aynı Zeyno hanım gibi" akşama kalma" dedi ve iki dünür arabaya binerek uzaklaştılar.
Şilan zümraya bakarak

"Ne işimiz var bizim? " Diye sordu  Leyla da onu onaylar gibi başını salladı. Zumra ikisine de bakıp  gülümsedi.

"Kız kıza gezelim diye dedim " dedi. Ve ikisi'nin koluna girdi.....

Güzel bir alışverişten sonra gülüşerek bir kafeye giderken önlerine siyah bir araba'nın durmasıyla gülümsemeleri yerini korkuya bıraktı. Siyah araba'nın içinden dört kişi çıkarak  zümra'yı apar topar arabaya bindirmeye çalışıyorlardı. Şilan ve leyla adamlara engel olmak icin birşeyler yapsalarda adamlar onları kolaylıkla bir köşeye fırlatarak zümra'yı arabaya bindirdiler şilan bir taraftan bağırıyor bir taraftanda adamlara vurmaya çalışıyordu.

"Bırakın onu..  zümraaaa..." adamalar hızlı bir şekilde arabaya binerek uzaklaştılar.

" Zümraaa" Ne kadar koşsada yetişememişti. Şilan arkasını dönüp leyla'ya baktığında yerde baygın bir şekilde yattığını gördü. Hızlı adımlarla onun yanına gelerek bağırdı.

"Leylaa ne olur uyan yardım edin!"

Yoldan geçenler hızlıca yanına gelerek onları hastaneye götürdü. Leyla baygın bir halde doktor kontrolünde şilan ise yaşlı gözleriyle koridordaydı. Aklına berat ağa gelince hemen telefonunu çıkartarak berat ağayı aradi.  Berat ağa şirkette toplantıdan toplantıya koşturmuştu. Odaya girmesiyle telefonu çalmaya başladı. Kimin aradığını görünce yüzünde bir gülümseme oldu kırmızı gözlüsü arıyordu. Gülümseyerek açtı telefonu ama duyduklarıyla gülümsemesi silindi.

"Berat zümra'yı kaçırdılar leyla baygın hastanedeyiz ne olur gelin"...

Yb. Geldi sizce nasıl olmuş bu bölüme sınır koymazsam olmaz hadi bakalım...

Sınır 50 oy 50 yorum...

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin