20. Bölüm

35.6K 1K 30
                                    

Düzenleniyor...

Bütün ev halkı gelen sesle kapıya baktılar gelenler şerife ve mustafaydı .
Zümra onları görünce şaşırmıştı diğerleri ise kim olduklarını düşünüyordu. Şerife elini tuttuğu küçük kızın elini bırakarak şilan'a doğru koştu onu yerden kaldırarak zümra'ya baktı zümra serife'nin ne demek istediğini anlayınca şilan yengesi'nin koluna girerek

"Hadi yenge biz odaya çıkalım " dedi.

şilan sadece başını sallamıştı. Artık alışmıştı berat ağa'nın uyguladığı şiddetlerine
Serife şilan'ın gittiğinden emin olunca sinirli bakışlarla berat ağa'ya baktı mustafa küçük kızı kucaklayarak sevdiği kadın'ın yanına geldi. Şerife sinirle berat ağa'ya bağırmaya başladı.

"Sen nasıl bir adamsın gücün anca güçsüz şilan'a yetiyor değilmi söylesene anca o kıza yetiyor hadi ona vurduğun gibi bana da vursana hadi vur vur vuramazsın değilmi çünkü ben onun gibi güçsüz değilim degil mi?" Dedi sinirle şerife kadına karşı şiddet uygulanmasına karşıydı. Berat ağa'ya tiksinerek bakıp konuşmaya devam etti.

"Sen adam değilsin" diyerek sevdiği adam'ın kucağında ki kızı kucağına alarak içeriye girdi.

Arkasında şaşkın bir ev halkı ve mustafa bırakarak sevdiği kızı ilk defa bu kadar sinirli görüyordu. Berat ağa sedir'e oturarak başını elleri'nin içine alıp serife'nin kendisine dediklerini düşünüyordu. Dicle ise sinirle konuştu

"Birdiler iki oldular başıma" dedi içinden

Zümra şilan yengesini odasına getirip yataga oturttu. Dışarıdan gelen sesleri duyunca balkona çıkarak serife'nin berat abisine dediklerini dinledi. Şerife'nin bütün dediklerini şilan da duyuyordu. Zümra şerife'nin iceriye giridiğini görünce odaya girip şilan yengesine bakti

"Yenge ben aşağıdayım bir isteğin olunca beni çağır olur mu?" Diye sordu Silan yaşlı gözleriyle sadece başını salladı. Zümra odadan çıkarak merdivenlerden inerken serife'yi gördü. Bu kızı ilk gördüğünde sevmişti ve az önce abisine söylediği sözlerden sonra daha çok sevgisi artmıştı. Serife zümra'yı görünce gülümsedi ve sarıldı. Zümra gülümseyerek ayrıldı şerifeden.

" hoşgeldin canım abime iyi lâf söyledin" dedi serife sıkıntıyla nefes alarak zümra'ya baktı.

"Kadınlara uygulanan şiddete karşıyım kendimi tutamadım kusura bakma " dedi zümra gülümseyerek birşey diyecekken gelen sesle ikisi'nin bakışlarıda sesin sahibine döndü.

"Şehirli kadınlar aile işlerine karşılayacağını bilmiyorlar herhalde" diyerek yanlarına gelmişti dicle serife dicle'ye bakarak yanıtladı.

"Aile işlerine karışmam ama haksızlığa ve şiddete karışırım" dedi. Dicle elini şerife'ye doğru uzattı

"Ben dicle berat ağa'nın ilk karısı ve konağın ilk geliniyim "dedi serife ne kadar dicle'nin elini tutmak istemesede tutarak kendini tanıttı.

" Bende serife mustafa'nın nişanlısı ve şilan'ın arkadaşıyım " dedi dicle şerife'yi sevmemişti serife icinde öyleydi dicle'yi gözü hiç tutmamıştı. Mustafa sevdiği'nin bu kadar sinirlenmesine hen şaşkın hemde gururluydu. Oda karşıydı kadına şiddet'e yanında ki arkadaşı berat'a baktı.

"Serife her dediğinde haklı kardeşim" dedi berat ağa hiçbirşey demiyordu. Serife küçük kız ve zümra şilan'ın odasına gelmiş ve şilan'a sarılmıştı. Şilan serife'nin kendisini savunmasıyla daha çok sevmişti onu. Serife şilandan ayrılarak gözyaşlarını kendi elleriyle sildi.

"Ağlama ne olduysa senin hatan olmadığını biliyorum " dedi. şilan öylece şerife'ye baktı keşke kardeşim olsaydın diye düşündü içinden.

Şilan serife'nin yanında ki küçük kızı görünce gülümsedi ve şerife'ye bakarak küçük kızı gösterdi.

"Bu küçük bayanla beni tanıştırırmısın?" Diye sordu.

Serife küçük kızı kucağına alarak gülümsedi.

"Bu küçük bayan benim biricik kızım selda " dedi zümra ve Şilan duyduğu ile şaşkınca şerife' ye baktılar

" Neeeee " dediler aynı anda
Serife ve kızı selda onların bu hâline kahkaha attılar. Zümra merakla

" Ne ara oldu ve bu kadar büyüdü?" Diye sordu daha iki gün önce onlardaydı ve bu küçük kızı görmemişti.Şilan ise bir gariplik olduğunu anlamıştı.

"Herşeyi anlat" dedi serife kızı selda'yı kucağından indirip yatağa oturttu. zümra ve Şilan'a baktı..

" tamam anlatıyorum........Işte böyle " dedi herşeyi anlattıktan sonra
Zümra ve Şilan küçük kıza gülümsediler taki arkalarından gelen sese kadar

"Yalanı hiç iyi uyduramamışsın canım bu çocuğun gayrimeşru olduğu belli gerçekleri söylemiyorsun üstüne yalan uyduruyorsun" dedi dicle zümra ve Şilan duyduklarıyla şaşkındılar serife sinirle ayağa kalkarak

"Ne diyorsun kızım sen" dedi sinirliydi serife kimse ne kendine nede kızına laf söyleyemezdi.

"Diyorum ki günah işliyorsun birde üstünü örtmek için yalan söylüyorsun daha çok günah işliyorsun " dedi dicle her zaman ki ön yargısı ve düşüncesizligi ile

Zümra hızlıca dicle'nin yanına gelerek sinirle konuştu.

"Kendine gel dicle söylediklerine dikkat et ve bilip bilmeden konuşma " dedi dicle ise normal bir şekilde görümcesine bakarak

"Ben doğruları söyledim zumra " dedi. Artık şerife'nin sabrı tükenmişti. Bir anda dicle'yi saçından tutup dövmeye başladı.

"Sen kimsinde hem banim hem kızım halkında böyle düşünüyorsun " diyerek bağırdı serife sinirliydi selda annesini ilk defa böyle görüyordu hemen odadan çıkarak merdivenlerden koşarak indi. Nereye gideceğine bakarken karşıda babası'nın az önce ki sinirli adamla oturduğunu gördü. Koşarak babası'nın yanına geldiğinde mustafa ve berat'ın bakışları selda'ya kaydı. Mustafa kızı'nın yüzünü görünce endişeyle yerinden kalkarak kızına baktı.

"Ne oldu kızım yüzünün bu hali ne?" Diye sordu endişeyle

Berat ağa şaşırmıştı. Mustafa'nın kızım demesine ama sonra sormaya karar verip küçük kıza baktı. Selda korkmuş bir şekilde.

"Annem " diyebildi.

" Ne oldu annene?" Diye sordu mustafa selda bir anda anlatmaya başladı.

"Yukarıda bir teyzeyle kavga ediyor"
Selda'nın demesiyle mustafa hızlıca yukarı çıktı berat ağa'da mustafayla beraber yukarı çıktığında seslerin şilan'ın odasından geldiğini duydular ve bir anda odaya girdiler ikiside gördükleriyle şok geçirmişlerdi.

Serife dicle'nin saçlarına elini dolamış dicle'yi dövüyordu şilan ve zümra ise ayırmak için araya girmişlerdi. Mustafa hemen sevdiğinin yanına giderek dicleden ayırdı sevdiği kadını berat ağa sinirle yanlarına geldi.

"Ne oldu burada" diye bağırdı dicle hemen berat ağa'ya sarılarak ağlamaya başladı.

"Ağam bir anda saldırdı bu kadın bana" dedi. Serife sabır çekerek berat ağa'ya baktı berat ağa sinirli çıkan sesiyle şerife'ye bakarak konuştu.

"Doğru mu serife bu duyduklarım " diye sordu zümra tam ağzını açmıştı ki berat ağa sinirle zümra'ya bakarak

"Serife dedim zümra sen kes sesini" diye bağırdı.

Serife ilk sevdiğine bakarak berat ağa'yı çevirdi bakışlarını ve sinirle yanıtladı onu

" kızım ve bana laf söyledi ve bende sinirlendim " dedi berat ağa ve mustafa aynı anda

"Ne dedi o sana " dediler mustafa sinirlenmişti kim olursa olsun sevdiği kadına ve kızına laf söyleyemezdi. Serife sinirle dicle'ye baktı berat ağa' nın kolundan sımsıkı tutuyor ona bakıyordu.

" kızım'a gayrimeşru dedi"

Supriz bir yb geldi nasil olmus yeni bölüm hakkında yorumlarınızı bekliyorum...canlar...

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin