29.bölüm

30.5K 951 71
                                    

Düzenlendi...

Azat dahil herkes şaşkınca zeyno hanım'a bakıyordu. Kendini ilk toparlayan şilan olmuş ve kısık bir sesle

"Desene kızında hayatı bitecek bu konağa geldiğinde " dedi ama bunu sadece duyan berat ağa'ydı ve duyduğu an şilan'a kısa bir bakış atmış ve ardından tekrar annesi zeyno hanım' a bakmıştı.

"Ana ne dediği'nin farkındamısın? o kız konuşamıyor azatla olmazlar onlar"  dedi. Berat ağa Zeyno hanım duruşunu bozmadan yanıt verdi oğluna

"İstediğim gibi bir gelin  leyla ne güzel işte gereksizce konulara girmez kavga olmaz " dedi azat sinirle bağırdı.

"Hayır ana o dilsiz kızla ölsemde evlenmem "  dedi Azat leyla' yı en son 13 yaşında gördü sümsük bir kızdı peşinden ayrılmıyordu leyla ozamanlar azat'ın zeyno hanım kaşlarını çatarak Azat'a baktı.

"Ben istediysem o kız bu konağa gelin gelecek azat " dedi Azat sinirle abisine baktı hepsi onun yüzündendi.

"Peki evleneceğim " dedi herkes şaşkınca Azat'a bakarken azat içinden sadece şu sözleri geçiriyordu.

"O kızı benimle evlendiği için pişman edeceğim " Dedi ve odasına çekildi. Zeyno hanım gülümseyerek giden oğlunun arkasından baktı şilan ise içinden kızı düşünüyordu bu konağa gelin geldiği zaman dünyası bitecek bir azap başlayacaktı biliyordu. Ama elinden gelen birşey yoktu. Berat ağa şilan'ın düşünceler icinde olduğunu görünce şilan'a bakarak konuşmaya başladı.

"Ne düşünüyorsun kırmızı gözlüm? " diye sordu.
Şilan berat ağa'nın sesiyle ona baktı ne güzel sesleniyordu ona tam gülümseyecekti ki kendisine şimdiye kadar yaptıkları geldi berat ağa'yı pişman etmezse adı şilan değildi.

"Leyla'yı düşünüyorum bu konağa ne hayallerle gelecek ama geldiğinde hayatı bir cehennemden farksız olmayacak oda bedenen ölmesede benim gibi ruhen hergün ölecek " diye yanıt verdi şilan berat ağa'nın gözlerinin içine bakarak  kendisi bu konakta nasılsa o kızında öyle olacağını biliyordu Tek şansı azat gibi iyi biriyle evlenmesi olacaktı şilan'ın gözlerine  berat ağa pişmanlıkla baktı  ne yaparsa yapsın o günleri unutturamazdı şilan'a pişman bakışları şilandayken konuşmaya başladı.

"Sana söz veriyorum o eski günleri sana unutturacağım ve yerine ikimizin güzel günlerini koyacağım " dedi kendinden emin sesiyle şilan sadece başını sallamakla yetindi ve odasına çıktı. Berat ağa sıkıntıyla nefesini vererek konaktan çıktı. Ne yapıp edip şilan'a o günleri unutturup onların yerine güzel anılar koyacaktı. Aklına gelen fikirle gülümsedi ve arabayı daha hızlı sürerek planını hazırlamaya başladı. Şilan odaya çıkar çıkmaz yatağına uzanarak berat ağa'yı düşünmeye başladı ne yaparsa yapsın bu adam kalbine girmişti biraz gurursuz birine dönüştüğünün farkındaydı şilan ama umrunda değildi bu hali Azat ise o kızı düşünüp ona karşı kin besliyor ona çektireği günleri düşünüyordu.

"Bu konağa adım attığına pişman edeceğim seni " dedi sanki karşısında o kız varmış gibi ama azat'ın bilmediği tek şey vardı o kızın kendisine olan büyük sevdası...

Berat ağa herşeyi halletmiş gülümseyerek konaga geliyordu. 
Herşey artık onlar için güzel olacaktı. Şilan oda da durmaktan sıkılmıştı ama tek sığınağı bu odaydı aşağı inse zeyno hanım onu görüp bir sürü laf söyleyecekti. Tam ayağa kalkmıştı ki odaya giren zümrayla bakışları zümra'yı buldu .

"Berat abim hepimizi salonda bekliyor yenge " dedi ve başka birşey demeden odadan çıktı. Şilan  odadan cıkan zümra'nın arkasından bakarak kendi kendine

"Ne oldu ki ?" diye düşünerek odadan çıktı salona geldiğinde bütün ev halkı salondaydı azat bile berat ağa şilan'ın geldiğini görünce gülümseyerek yaklaştı kırmızı gözlüsüne

"Burada biraz beklermisin? "Diye sordu  Şilan  sakince başını tamam anlamında salladı. Berat ağa salondan çıksada arkasında meraklı bir ev halkı bırakmıştı. Geri geldiğinde elinde bir gül demeti vardı şilan gülleri görünce gülümsedi en sevdiği çiçek güllerdi. Berat ağa gülümseyerek çiçekleri şilan'a uzattı ve önüne diz çöktü.

"Ben öyle romantik aşk sözleri bilmem öyle güzel sözlerde söyleyemem ağalığa ters ama derim ki geçem'e ay gündüzüme güneş olurmusun ? Benimle gerçek bir evliliğe evet der misin kırmızı gözlüm?"

Yb. Geldi sizce nasıl olmuş oy ve yorumları beklerim hasta hasta bölüm yazdım size başını kaldıracak derman yok inşallah begenirsiniz bu bölümü çok sevdiğim 3 güzel okuyucum Leylaimek5 rabiagldmr rumaoksa armağan ediyorum ıyi geceler...

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin