6.bölüm

59.6K 1.4K 163
                                    

Düzenlendi...

Berat ağa şaşkındı küçük kumasından böyle bir  cıkış  beklemiyordu. Kendine gelince sinirle odadan çıkarak merdivenlerden indi. Salona baktığında annesi ve büyükannesi salonda kahve içiyorlardı adımlarını mutfağa cevirdiğinde beklediği gibi kuması  kardeşi zümra'yla mutfakta oturuyordu sinirle zümra'ya bakıp konuşmaya başladı.

"Zümra cık" dedi. Ne zümra ne de şilan berat ağa'yı beklemedikleri için korkmuşlardı. Zümra abisine oturdugu yerden bakmaya devam edince  berat ağa sabır çekerek cümlesini tekrarladı.

"Zümra cık dedim"

Zümra  abisi'nin sesinde ki itiraz kabul etmeyen tınıyı anlamış şilan'a kısa bir bakış atarak hızlı adımlarla  sandalyeden kalkıp mutfaktan çıkmıştı. Şilan ne kadar güçlü olacağına kendine söz vermiş olsa da bu adamın karşısında güçlü olamıyordu. Berat ağa kızgın gözlerle şilan'a yaklaştıkça şilan korkuyla ayağa kalktı. Berat ağa o gözlerde tekrar korkuyu görünce memnuniyetle gülümsedi. Şilan korkuyla arka arkaya gidiyordu bu adamın bakışlarını hiçmi hiç sevmiyordu. Berat ağa kuması'nın bu halinden memnundu. Şilan'ın sırtı duvarla birleşince gülümsemesi daha çok yayıldı berat ağa'nın yüzüne kumasına yaklaştı bir elini duvara koymuş şilan'a bakıyordu. Şilan bu kadar yakınlıktan rahatsız olmuş kalbi hızlı atmaya başlamıştı. Bu atışların korkudan olmasını diledi şilan içinden  Berat ağa  biraz daha eğilerek kumasına daha çok yaklaştı şilan heyecanlanmıştı. Bu atışların korkudan olmadığını anlasada çok üzerinde durmadı.  Berat ağa  kalp atışları'nın sesini hissedince yüzüne sinsi bir gülüş ekleyerek şilan'a daha çok yaklaştı. Şilan artık ayakta bile zor duruyordu. Berat ağa şilan'ın kulağına  doğru yaklaştı.

"Çocuğu geç karım olacaksın şilan Milan" diyerek uzaklaştı ondan  mutfaktan çıkmadan şilan'a doğru omzunun üstünden baktı.

"Gece yanındayım bu gece karım olacaksın şilan Milan"Diyerek mutfaktan çıkmıştı. Şilan donmuş bir şekilde  berat ağa'nın arkasından kapıya bakıyordu. "Az önce olanlar neydi? "Diye geçirdi içinden "peki gerçekten onun karısı olacakmıyım?" Diye düşündü. Dicle mutfağa girdiğinde şilan'ın karışık surat ifadesini  görünce dalga geçerek konuştu.

"Hayırdır şilan bu surat ne yoksa ağam yine dövecek diye mi böylesin" dedi kahkaha atarken Şilan onun dediklerini umursamamazlıktan  gelerek mutfaktan çıkmak için kapıya  yürüyordu ki dicle'nin son sözleriyle dicle'ye baktı.

"Eğer berat ağam'ın senden bir çocugu olacağını sanıyorsan yanılıyorsun canım berat ağa senden o kadar nefret ediyor ki sana elini süreceğini bile sanmıyorum o çocuk  hiç olmayacak" dedi

Şilan için dicle'nin dedikleri umrunda bile değildi ama sessiz kaldıkca üstüne gelmeye devam edecekti bu kadının bir derse ihtiyacı vardi adımlarını  dicle'ye cevirip yanına yaklaştı.  aynı dicle gibi sesine  alay ekleyerek konuşmaya başladı

" sanmıyorum canım" dedi Dicle ise bu cümleye sadece  gülümsedi.

"Çünkü o çocuk olacak " dedi şilan dicle'nin gülümsemesi yavaş yavaş yüzünden silinirken konuştu dicle

" na..nasıl o..olacak yoksa hamile misin?" Dedi Gülme sırası şilandaydı hamile değildi ama biliyordu ki istemesede olacaktı bu konağa çocuk vermek için gelmemişmiydi zaten

" Hayır daha hamile olmadım ama belki Bu gece olabilirim bu gece benimle uyuyacagını söyledi berat ağam" dedi ve mutfaktan çıktı şilan Dicle  arkasindan sinirle bakıyordu Evliliklerinin 3.ayında kısır olduğunu öğrendiklerinden beri bir  kez bile onunla yatmak istemeyen berat ağa kumasıyla yatmak istemişti zaten o zamanlarda sırf çocuk için yatardı ya berat ağa  dicleyle kısır olduğu ortaya çıkınca sevinmişti bile onunla yatmak zorunda kalmayacağı icin berat ağa Şilan gülümseyerek odasına girdi. Dicle'nin surat'ı gözlerinin önüne geldikçe gülüyordu. Hele son söylediği cümlede yüzü sinirden kıpkırmızı olmuştu Dicle'nin yüzü şilan kendini tutamıyor kahkahalarla gülüyordu.

"Benden çocuk istemene ve bu gece benimle  yatacagına bu kadar sevineceğini bilmezdim"

Şilan duyduğu sesle korkup  kapıya döndü. Berat ağa gülümseyerek kendisine bakıyordu. Utanarak başını eğdi şilan biraz önceki  kahkahası utanmaya dönmüştü. Berat ağa şilan'a yaklaşmaya başladı. Şilan berat ağa'nın bu kadar yakın olmasından rahatsız oluyor heycanlanıyordu. Heycanlanmak bile istemiyordu ama kalbine söz geciremiyordu Berat ağa kumasına bakarak gülümsedi. Bu kadında  en çok sevdiği uyanınca yanaklarının kırmızı olmasıydı  "ne sevmesi oğlum delirme sevmiyorum" diye geçirdi içinden berat ağa  elini şilan'ın çenesine koyarak ona bakmasını sağladı şilan utanmışta olsa baktı berat ağa'nın yüzüne berat ağa o gözlerde kaybolmak istedi bir an hızla Kendine gelince kumasına baktı 

"Sen hep gül ne sebepten olsa da gül sana gülmek yakışıyor Şilan"dedi

Şilan  berat ağa'dan duyduklarıyla ne diyeceğini bilemedi. Berat ağa yavaşça yaklaştı kuması'nın dudaklarına şilan heyecanlanmıştı kalbine lanet etti kendisine o kadar eziyet eden adam için bu kadar hızlanmasını heycanlanmasını istemiyordu berat ağa bu kadın'ın heycanlanmasını da sevmişti. İkisi de gözlerini yumdular  ikisi de dudaklarının birleşmesini bekledi. Tam birleşeceklerdi ki odaya bir anda azatın girmesiyle ayrılmak zorunda kaldılar.

"Pardon yanlış bir zamanda gelmişim hemen çıkıyorum siz kaldığınız yerden devam edin işinize çok konuştum ben kaçtım" azatın odadan kaçar gibi çıkmasıyla  şilan ve berat ağa birbirlerine baktılar. Şilan tekrardan utanmıştı. Berat ağa kardeşi'nin bu densizligine içinden küfür ederek şilan'a döndü.

"Akşamı bekle şilan Milan akşamı"

Diyerek odadan çıkmıştı berat ağa'nın odadan çıkmasıyla  kendini yatağa atarak bütün gün yaşadıklarını düşündü şilan bugün baya heyecan yapmıştı. "Neden bu kadar heyecanlandım ki "diye gecirdi içinden

"Çünkü ona aşık oluyorsun "Dedi içsesi  gerçek miydi aşık mı oluyordu olamazdı bu hayatını bitiren adama aşık olamazdı.....

Yb. Geldi nasıl bir bölüm oldu...

mardin güzeli Kuma(TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin