Yazma Planı

11.2K 769 108
                                    

En Önemli anahtar noktalardan biri yazma planı. Burada gördüğüm hikayelerdeki en büyük eksiklik hikayelerde bir plan yapılmaması. Evet en popüler hikayelerde bile görebileceğiniz bir problem. Bazı yazarlar bir konu belirliyor ve bu konuda direk yazmaya başlıyor. Sonu gelmeyince hikayesini silenler var. O kadar kütüphaneye ekliyorum aylarca bekliyorum sonra bir bakıyorum hikaye silinmiş. Daha profesyonel bir hikaye yazmak için kurgu yapılıp bölüm bölüm nasıl ilerleyeceği planlanmalı, finalin nasıl olacağı belirlenmelidir. Hikayenin okuyucu sayısı arttıkça bölüm eklenmesi bana göre popülerlik isteğinden başka birşey değil. 

Ayrıca hikayenizi belli aralıklarla yayınlamanız okuyucu sayısını arttırdığı gibi okurların hikayenizden kopmamasını sağlayacaktır. Eğer vakit ayıramayacağınızdan korkuyorsanız hikayenin bir kısmını önceden yazın sonra yayınlayın. Kitap yazmak için harcayacağınız en değerli şey zamanınız. 

Yeri gelmişken birşey daha söylemek istiyorum. 'Devam etmemi istiyorsanız şu kadar okunma istiyorum' demek bence biraz rahatsız edici. İlk bölüme iki üç bozuk cümle kurup 30 vote koşulu sunan var. Yapmayın. Amacınız güzel birşey ortaya çıkarmaksa yazın, sosyal medyada tanıtımını yapın ve biraz sabredin. Amacınız sadece popüler olmaksa hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. 

Yaratıcı Yazarlık DersleriDove le storie prendono vita. Scoprilo ora