°018°

292 18 0
                                    


'Sophie'

Ik kijk hem lief aan " Dat weet ik toch , maar laten we er van vandaag een leuke dag van maken" Hij kijkt mij aan met tranen in zijn ogen maar knikt dan toch" Ik ga mij dan omkleden en hij ( zeg ik terwijl i naar hem wijs) gaat zorgen voor ontbijt" Ik draai mij om en lach in mij zelf om zijn gezicht.

 Ik ga zijn kamer binnen waar ook nu vrouwen kleren zijn , eerlijk ik vind ze niet mooi het enigste dat ze hebben voor mij zijn lange kleedjes enzo en aangezien ik kleedjes dragen niet zo heel leuk vind ga ik naar de kleerkast van Loki daar pak ik een trui en een veel te grote broek die ik aan mij lichaam kan vast knopen met een gouden riem die ik ook in de kleerkast terug vind. Terwijl ik mijn riem vaster knoop rond mijn middel  kijk ik de kleerkast nog een keer goed rond tot mijn ogen een goude helm vinden. Nieuwsgierig ga ik dichter naar de helm tot mijn handen de helm kan aanraken , nieuwsgierig pak ik het vast en veras mezelf aan het gewicht van de helm zacht hef ik het op en zet het op mijn hoofd, in het begin denk ik dat helm mij juist past maar als ik hem loslaat en de helm met al zijn gewicht in 1 keer op mijn hoofd komt merk ik dat het te groot natuurlijk is het daar voor te laat, ik probeer de helm af te doen maar het lukt niet. Geen enkel idee hoe lang ik geprobeerd heb om die helm uit te doen maar voor mij leek het wel eeuwen voor dat ik handen voelden die de helm zachtjes naar boven doet , ik kijk opgelucht naar mijn redder in nood en zie (voor mij eigenlijk geen verassing) Loki staan met een grote grijns op zijn gezicht, zacht pakt hij de helm van mijn hoofd en zet die dan terug op de plaats waar ik het heb gevonden.

Hij kijkt me nog altijd grijnzend aan als hij mij het eten geeft en op dat moment begint het mij zeer hard te irriteren" Waarom kijk je me nog altijd zo aan" Vraag ik aan hem terwijl ik  mijn broodje verder op eet. " Gewoon " Zegt hij  tegen mij terug en blijft mij zo aan kijken, ik leg het broodje neer waar aan ijk al de helle tijd bezig was en kijk hem koppig aan." Oké, oké oké ik zeg het u" Ik zucht opgelucht "Morgen" Vervolgt hij zijn zin, ik kijk hem gemaakt boos aan en leg dan voor goed mijn broodje neer, met gekruiste armen kijk ik hem boos aan geen enkel idee hoe lang tot ik het op geef en dan toch moet lachen om zijn grijns

" Oke wat gaan we nu doen vandaag" Vraag ik aan hem, hij staat recht en bied zijn arm aan die ik ook pak om mij recht te trekken. Als ik recht sta en nog maar een paar centimeter van hem af ben pakt hij mijn arm vast en sleurt mij zo mee naar, weet ik veel waar. Na veel gestapt te hebben in deze rare positie komen we buiten aan, een rilling van de kou voel ik door mijn lichaam gaan en ik beginnen te rillen. Eerlijk, ik denk dat hij in het begin niet door had datik het kou had en zo zat te bibberen want hij keek gewoon voor zich uit, tot hij mijn arm los liet en dan heel even om keek en mij dan zo zag" Sorry , hellemaal vergeten " zegt hij en geeft mij zijn cape aan. Dankbaar wikkel ik de cape rond mijn lichaam om mij een beetje te kunnen verwarmen dat raar genoeg wel lukt." Dus wat doen wij hier" Vraag ik na een tijdje. 

" Niets " zegt hij als hij begint rond te stappen, waarbij ik hem automatisch volg. Zo verloopt eigenlijk de hele dag, we stappen de helle tijd rond en zegen bijna geen woord tegen elkaar maar toch was het leuk.

Vermoeid stap ik mijn kamer binnen en doe de cape uit, direct krijg ik het kou en begin mijn handen tegen elkaar te wrijven voor het een beetje warmer te krijgen. Ik draai mij om en zie Loki juist het zelfde doen maar achter mij " Gaan we iets eten" Vraag ik aan hem hij knikt en we gaan naar de keuken. Daar geeft hij mij iets te eten en we eten in stilte.

Vermoeid lig ik in dat reusachtig bed in mijn kamer, een heel groot bed, gewoon, hellemaal voor mij eigen. Ik draai mij om en ga op mijn zij liggen. Ik vraag me af wat ik het meeste zou missen, ik denk dat ik op dat moment in slaap val want als ik mijn ogen terug open doe zie ik at het al licht is. Ik sta op en kijk door de ramen in mijn kamer alles hier is zo mooi ik zucht als ik merk dat ik bijna zou moeten vertrekken. 

 De deur vliegt met een knal open en Loki komt blij de kamer binnen." Ik heb een cadeau" Zegt hij tegen mij terwijl hij mij twee dozen geeft een grote en een kleine . Nieuwsgierig pak ik ze vast en begin met de kleine te schudden, ik begin te lachen om hellemaal geen rede en mompel dan dank  je wel aan Loki.Rustig scheur het papier van de doos af. 

" Dankje " Mompel ik als ik het uitgepakte cadeau vast pak " Het is super mooi"

------------------------------

verassing, ik had veel inspiratie oppeens


Van HemWhere stories live. Discover now