Hoofdstuk 9

201 2 0
                                    

Cast aan de zijkant :) --->

____

Ik liep naar de lift en hield mijn hand op de scanner en het lichtje werd groen. Ik was in mijn sportkleren en ik had een bidon met water mee. De lift ging open en ik stapte in. Ik had er zin in. Ik was nog niet helemaal wakker, maar ik hoop dat die 3 koppen zwarte koffie straks gaan werken. ''Ding!'' De liftdeuren gingen open en ik stapte uit. Ik liep naar de zaal wat Josh me de vorige avond had laten zien. Josh was er al. ''Heyy! Zinin?!'' Vroeg hij. Ik knikte en zette mijn bidon neer. ''Dus? Wat gaan we als eerste doen?'' Vroeg ik. ''Warming-up!'' Zei hij. Hoe kon hij zo fit zijn in de ochtend...? We liepen naar een fitness ruimte en ik begon 10 minuten op de fiets en daarna 30 minuten op de loopband. Wat was ik blij dat ik meestal 2x per week ging hardlopen in het bos... De 30 minuten rennen waren voorbij en we begonnen met zelfverdediging. Ik denk dat ik dit best goed kan, want ik zat vroeger op Capoeira, een soort vecht-dans. Maar ik was vorig jaar gestopt. Waarschijnlijk weet Josh niet dat ik daarop gezeten heb... Hehehe, i'm gonna kick his ass. We liepen naar een mat en Josh begon uit te leggen. ''Oke, we beginnen met zelfverdediging. Eerst leer je je te verdedigen en te ontwijken, en later leer je aan te vallen oké?'' Ik knikte en we begonnen. Josh deed het veel te langzaam. Gast! Ugh. ''Oké, nadat je de slag hebt ontweken, of jezelf hebt verdedigd, dan val je aan oké? Probeer maar.'' Hij sloeg langzaam naar mijn hoofd en ik ontweek hem makkelijk. Hij dacht vast dat ik het langzaam zou doen. Na-ah, ain't gonna happen! Ik pakte snel zijn arm vast, en tackelde hem op de grond. Hij lag er was verdwaasd bij. En ik keek op hem neer met een big-smile. ''Wat...? Dat hoor je niet te kennen... Heb je les gehad?'' Vroeg hij terwijl hij opstond. Ik lachte en zei: ''Niet echt, maar ik heb iets van 5 jaar op Capoeira gezeten...'' Hij keek me aan met een what-the-fuck-is-that blik. Ik rolde mijn ogen en zei: ''Capoeira is een vechtsport, maar tegelijkertijd ook een soort dans. Het gaat om de muziek en het is tussen 2 mensen, en je moet simpelweg verdedigen en aanvallen. Logisch. Dus ja, ik heb inderdaad les gehad.'' Het was even stil. ''Okay, show me what you got.'' Zei hij terwijl hij onverwacht uithaalde. Ik ontweek het snel en schopte naar zijn hoofd. Hij ontweek het net, en een klein gevechtje ontstond. Ik mis dit. Ik deed een schijnbeweging naar rechts en haalde Josh weer onderuit. Terwijl hij dat deed trok hij mij mee en hij lag ineens bovenop me. ''Je bent bijna beter dan mij.'' Zei hij. ''Ik ben beter. sowieso.'' Zei ik lachend. En we bleven even in die positie liggen totdat Josh opstond. ''Oké, zelfverdediging heb je blijkbaar niet meer nodig... Verder met schietlessen!'' Zei hij terwijl hij mij van de grond optrok.

We liepen een andere ruimte in, en Josh gaf me een pistool. ''Cool.'' Zei ik. ''Wacht maar tot je het echt gebruikt.'' Zei Josh. En hij liet me  zien hoe het werkte. Aan de andere kant van de kamer hingen er posters met personen erop en waar je op moet richten. Ik richtte het op de poster en schoot. Een harde knal was in de ruimte te horen en mijn arm schoot een beetje naar achteren door de druk. Ik liep naar de poster toe en keek of ik het geraakt had. Niets. De poster was nog helemaal heel. Dit kon nog lang gaan duren...

Nadat we klaar waren met de trainingen ging ik naar boven om te douchen. Ik voelde de schouderspierpijn opkomen door dat stomme pistool. Na 2 uur te oefenen raakte ik eindelijk de poster. Maar dan niet de persoon op de poster. Ugh. Ik hoopte dat ik beter was in messenwerpen... Ik douchte snel, deed mijn pyjama aan en plofte op mijn bed. Het was pas 5 uur, maar ik was doodop.

Ik werd wakker door een geluid. Ik draaide me om en daar was Josh met zijn gezicht heel dicht bij mijn gezicht. ''Boe.'' Zei hij en ik schrok me dood. Uit reflex schoot ik naar achteren wat geen goed idee was. Ik viel van het bed af en probeerde mijn val te breken, maar mijn armen zaten vast in de deken, dus kwam ik met een harde 'bonk' op de grond terecht. Ik worstelde me uit de dekens en Josh lag helemaal dubbel. Ugh. ''Sukkel! Er zijn ook andere manieren om iemand wakker te maken weet je?'' Zei ik boos. ''Waarom ben je hier?'' Josh was ondertussen uitgelachen en zei: ''Ik dacht dat je wel iets zou willen eten na je trainingen.'' Hij had gelijk. Ik ging dood van de honger. Ik knikte en we liepen naar de keuken.

Het rook (zoals gewoonlijk) heerlijk in de keuken. ''Wat staat er op het menu?'' Vroeg ik lachend aan Jacob.. Hij draaide zich om en zei: ''Spaghetti Carbonada. Oh en je vader en Veronica komen zo mee eten.'' Veronica? Ik keek Josh vragend aan. Hij keek zuur en zei: ''Je ziet zo wel wie dat is.'' Oké, hij mag haar echt niet. We pakten de borden met spaghetti en gingen aan de tafel zitten. Na een paar minuten kwamen mijn vader en Veronica er bij zitten. ''Hey.'' Zei ik tegen mijn vader. ''Amber, ik wil je graag voorstellen aan Veronica. Eigenlijk besturen we de pack samen. En als er iets met de ene gebeurt, neemt de ander het over.'' Veronica glimlachte naar me. Nep. Ugh. Ze had echt zo'n bitch lach. ''Hai.'' Zei ik en ik schudde haar hand met perfect gelakte nagels. Ze zei niets terug en ging verder met eten. Ik mocht haar niet. Ze was fake. ''Josh, hoe gaan de trainingen?'' Vroeg mijn vader aan Josh. Josh keek even naar mij en zei toen lachend: ''Schietlessen gaat niet heel goed, maar dat is ook wel logisch. Gewoon blijven oefenen. En ze hoeft eigenlijk geen zelfverdedigingslessen meer, want ze is bijna beter dan ik.'' Mijn vader keek vragend naar mij en zei: ''Komt dat door dat Capoeira waar je op zat?'' Ik knikte en zei: ''Ja, komt dat toch nog van pas.'' Mijn vader knikte en vroeg toen weer aan Josh: ''Misschien kan ze dan iets anders leren dan zelfverdediging. Een ander wapen. Pijl en boog ofzo.'' Mijn ogen werden groot. Pijl en boog?! Supercool! ''En zo te zien vind Amber dat ook een goed idee.'' Zei mijn vader. ''Dat is goed, maar dan moet ze wel les hebben van Gray ofzo, want ik kan dat echt niet.'' Mijn vader knikte en zei: ''Dat is inderdaad een goed idee. ''En messenwerpen krijgt ze van Nadia toch?'' ''Ja, ze beginnen morgen.'' Zei Josh. Nadia en Gray. Zou Gray een man of een vrouw zijn? Ik ben benieuwd. Eindelijk meer vrouwen hier.

Upside-DownDonde viven las historias. Descúbrelo ahora