Thuis

8 0 0
                                    

Nathan's POV:

Ik zette een stap buiten en denk over alles na voor dat ik naar huis ga. Met mijn moeder die eindelijk uit het ziekenhuis is.

Ik heb dit jaar een of andere gek ontmoet, door mij is de andere gek weg, ik had Sabrina achter me aan, ik heb een vriendin en mijn moeder gaat definitief uit haar dak, ik heb een dropping en een reis terug naar Nederland gemaakt, we hebben daar moeten overleven in een bos, en we hebben heel wat examens gekregen, en ik ben nummer een van de speciaal eenheid van drie.

'Mijn moeder gaat echt uit haar dak.' Dacht ik bij mezelf. Ik krijg er een kleine lach door. 'Mijn moeder gaat uit haar dak' ik herhaal het meerdere keren in mijn hoofd en mijn lach word breder.

Ik voel een tik op mijn schouder waardoor ik uit mijn gedachte word gehaald. Ik draai om en zie daar Elena met een gigantische grijns op haar gezicht. "En hoe is met mijn nummer een soldaat?" Vraagt ze. "Nu jij er bent, is alles perfect." Zeg ik terwijl mijn grijns groter word. En ik kijk in haar donker groene ogen. Man, daar kan ik voor altijd in verdwaald raken.

Helaas worden we uit dit moment gehaald. 'En waarom moest het nou precies mij-' " Hal oooooh, sorry dat ik stoor ik kom later wel terug." Zei ze. "Nee ma. Ik ga niet nog langer wachten." Zei ik voor dat ik haar omhelsde. Na een paar seconden lieten we los en voor dat ik iets kon zeggen werd ik gestopt door mijn "-Naaaatttttteeeeee!" Hoor de ik meerder kinder stemmen schreeuwen. En voordat ik het wist was ik lag ik op de grond.

Ik doe net of ik moeite heb met opstaan. "Yaaah." Schreeuwde ze weer. "Leuk om jullie ook weer te zien hoor. Maar?" Zei ik terwijl ik ze neer zetten en voor ze met een knie op de grond ging zitten. Ik kijk ze serieus aan. Ik zie dat de oudste van mijn kleine zusjes, Loena een stukje groter is en haar blonde haar heeft ze een beetje laten groeien. En ik ben blij om te zien dat ze gestopt is met die kleur contacten te dragen. Want haar ogen zijn door een mutatie een beetje rood. Ik kijk naar rechts en zie daar Emma staan. Zij heeft geen blauwe met een beetje rood in haar ogen maar gewoon bruine ogen met bruin kort haar.

"Wat doen jullie hier? Ik dacht jullie bij pa horen te zijn?" Vraag ik verbaast. "Papa moest weer vliegen-" "dus zijn we nu bij mama!" Zeggen ze vrolijk. Ik lach maar ben een beetje teleurgesteld. Hij is er nooit. Dus waarom dacht ik dat het nu anders zou zijn.

"Ik wist niet dat je zusjes had. En een moeder." Zei Elena terwijl ze het laatste zacht zegt. "Ja mijn moeder zat in het ziekenhuis na een..." begon ik. "Auto ongeluk." Maakte mijn moeder af. En het was stil.

Ongemakkelijk stil.

Zo stil. Dat je de spanning kan snijden met een mes.

"Zo dan." Zei mijn moeder om de stilte te breken. "Zullen we dan maar gaan?" Vroeg ze en ik knikte ja. "Kom je?" vroeg ik aan Elena die ja knikte.

Even later

We zijn eindelijk thuis. Na 2 uur rijden. "Waarom om woon je zo ver?" Vraagt Elena. "Omdat we hier wonen." Antwoord ik terwijl ik me aan het strekken ben terwijl ma de deur open doet. "Ja maar waarom ga je gewoon niet naar een andere school?" Vraagt Elena weer. "Omdat we eerst in de buurt van de school zatten en sinds de scheiding van mijn ouders wonen ik en mijn moeder hier. En mijn vader zijn huis is het vaste huis voor mijn zusjes, en ma en ik mogen ze een week per maand zien." Antwoord ik. "Waarom zei je dat dan niet gelijk." Vroeg Elena. "Omdat mijn moeder het niet over wil hebben in de buurt van mijn zusjes." Antwoord ik weer. "Sorry." Zei ze snel. Ik wuifde het weg. "Het is geen probleem." En met dat liepen we binnen.

De hal is nog steeds het zelfde. Met aan de rechterkant de deur van de woonkamer en links daar van de trap naar boven. En aan de linkerkant de wc en en links daarvan de deur van de meterkast met een schoenen rek ervoor, en een kastje er boven voor de sleutels met daarop dat apparaat dat geluid maakt als je de bel indrukt. Recht voor uit hangt een rek voor de jassen en een bak voor de paraplu's. En rechts van je de verwarming met de licht knopen voor de hal en lamp buiten voor de verwarming.

Chaos Through time 2 (dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu