Zusters met een probleem

9 0 0
                                    

Lisa's POV:

Toen de commandant start zei zag ik wezel, Nathan en Elena er gelijk er vandoor gaan. De rest van ons ging in verschillende richtingen.

We gingen naar het westen in de hoop om water te vinden. En wat eetbare planten.

Ik zag wat bosbessen hangen en liep er gelijk op af. Ik wil er een pakken maar Djeno tikt mijn hand weg. Hij breekt een tak af en wrijft de bessen over zijn arm.

Na een paar minuten zag ik zijn huid op de plek waar hij de bessen had gewreven rood worden.
Ik kijk hem verbaast aan. "Dat is deathly nightshade. Moet je nooit eten." Ik keek hem vol verrassing aan.

"Hoe wist je dat je dat je moest doen?" Vroeg ik. "Heb je niet opgelet in survival training?" Vroeg hij. Ik krapte de achterkant van me nek. "Ik verloor snel de interesse." Zei ik met flink wat schaamte.

"Laat me raden je let alleen maar op waar neer er een knappe leraar voor je staat. Of niet?" Ik keek alleen maar naar de grond.

Ik hoor hem zuchten "Nou let nu maar op dan."

'Zal ik zeker weten doen! Wacht is even. Hij is niet. Nou hij is. Nee! Haal dat uit je hoofd. Maar! Nee! Haal het uit je hoofd.' Ik was zo diep met me zelf aan het vechten, dat ik niet door had dat ik aan het staren was. Hij knipte zijn vingers voor mijn neus. "Aarde aan Lisa." Zei hij. Ik werd gelijk rood maar niet alleen van schaamte.

Na een tijd nog zo te zitten met een map stond Djeno op. "Kom laten we verder gaan." Hij stak zijn hand uit en ik nam die graag aan. En we liepen verder.

'Waarom ben ik in Gods naam aan hem gekoppeld.' Vroeg ik me af terwijl ik op zij kijk naar Djeno. 'Ik zweer het John ik vermoord je als we terug op school zijn.'

Flashback naar een paar minuten geleden. Gesponsord door mijn laatste dag vakantie. (Kutjedorie.)

De duo's die hun zelf hebben in geschreven zijn: (heel wat meer duo's maar ik ga geen extra namen schrijven als ik er later niet iets mee ga doen. Of van plan ben om er iets mee te doen.) Sabrina en Curie, Cassy en Loena, Jurre en John." Ik steek me hand op. "Ja Lisa?" Vroeg de commandant. "Ik had me ingeschreven met John. Hoezo zit hij met Jurre?" Ik keek naar John die de achterkant van zijn nek krapte. "Rot op! Met wie zit ik dan?!" Eiste ik gelijk.

"Als je me liet uit praten dan had je het geweten!" Zei hij streng. Ik deed me mond open om wat te zeggen maar dacht er beter van en deed hem dicht. "Goed dan het laatste duo's zijn Lisa en Djeno, en Nathan en Elena. Nou iedereen pak je uitrusting en sta klaar om te gaan!" Iedereen ging in houden staan. Nadat we uit houding mochten gingen de meeste gelijk hun uitrusting kiezen.

Ik wou dat ook gaan doen maar toen kwam Djeno op mij af.

"Hey Lisa!" Begon hij. "Hè luister ik wou eigenlijk eerst met Jurre maar die zei dat hij met John wou gaan. Dus hij vroeg of ik wilde ruilen. N-niet dat jij geen goei partner ben of zo. N-niet daarvan maar hij is wel een oude vriend weet je maar ook van John." En hij bleef maar door gaan ik vond het best schattig van hem. Wacht wat nee. Hij is niet schattig haal het uit je hoofd. Dacht ik gelijk. 'Wacht even stortte hij nou net?!' Dacht ik weer bij mezelf.

Ik stak me hand op. En hij stopte gelijk. "Ik wil niet weten waarom je hebt gewisseld, ik wil niet weten wat je me wilt vertellen met dit verhaal. Ik wil hier gewoon zo snel mogelijk klaar mee zijn. Oké?" Hij knikte alleen ja.

Terug naar het heden. Gesponsord door de rit naar huis van Spanje naar Nederland.

Terwijl we verder liepen dacht ik aan allemaal manier om John hevig te verwonden. De lijst op dit moment bestaat uit. Gooi hem van een gebouw of brug. Schiet hem een paar keer, en steek hem een paar keer. Ik ben er maar net aan begonnen.

Chaos Through time 2 (dutch)Where stories live. Discover now