Gesprek met een gek

10 0 0
                                    

Nate's POV:

"De rit duurt wel heel lang" hoorde ik John zeggen. "Vind ik niet gek ik heb de commandant horen zeggen dat we naar de Rotterdamse haven gaan." Zei Jurre. "Wat moeten we daar nou?" Vroeg Lars. "Geen idee." Zei John weer. "Niels enig idee?" Niels knikte nee.

En zo ging de hele rit ongeveer. Terwijl ik in de hoek bij de deur zat met muziek op naast het nieuwe teamlid. Haar echte naam heeft ze niet gezegd, voor mij maakt dit niet uit ik heb haar wel herkent. Maar nu ik er over na denk ze heeft helemaal niks gezegd althans tegen de jongens. De meiden van het team hebben geprobeerd om met haar te praten dat lukt ze wel, maar zodra een jongen haar überhaupt iets vraagt zegt ze niks.

Ik vind het niet gek, doen de rest van de meiden ook behalve tegen mij. Maar ben ik dan nog eigenlijk de enige die hier de vrede probeert te houden. Maar ook gewoon die vragen van die mogolen: "Zo schatje kan je überhaupt iets met dat mondje van je?" En dan helpt het ook niet dat ze die gebaren maken, en knipogen geven. De laatste keer dat ze dat deden eindigde het met iemand verkracht en met 'geen' idee wie het heeft gedaan in de bosjes gevonden. Althans als je het nieuws geloofd. iedereen wist donders goed wie het waren. En de enige reden dat ze daarmee weg zijn gekomen is door dat Niels zijn vader het schoolhoofd is en paar andere van het team rijke ouders hebben om die weer om te kopen om het verzwijgen en voor andere dingen.

Ik werd uit mijn gedachte gehaald door Elena (het nieuwe team lid) die me in mijn zij porde. "Zijn ze altijd zo?" Vroeg ze angstig. En ik knikte alleen. want voor de rest kan ik niks. de laatste keer dat iemand het lef had om tegen Niels en zijn bende opstond is een week later van school gestuurd. dus ik kon niks doen hoe graag ik het ook zal willen ik kan haar alleen maar waarschuwen. en zelfs dan is ze de sjaak.

gelukkig voor haar hielden ze op. ongelukkig voor mij werd ik de sjaak. "He Nate leuk pakkie wie heeft hem gemaakt je moeder."* en het werd gelijk stil "Niels!" begon Jurre gelijk "nu niet!" Niels keek naar Jurre. "Wil je zoals Sam eindigen!" Jurre zei niks en keek de andere kant op. (*het pak dat ik draag kan je boven aan zien.)

"Dat dacht ik al!" zei Niels op een verlaagde toon voor dat hij zich terug draaide. Hij wou wat zeggen maar Elena was eerder "Tuurlijk ga je voor zulke lage klappen je kan zeker niet anders! en laat ik je no-!" ze wou verder wat zeggen maar ik signaleerde dat ze haar mondt moet houden. "aaaaaaah probeert Nate zijn vriendinnetje te beschermen." zei hij op een of ander baby toontje.

Elena keek eerst boos naar Niels maar toen ik niets zei keek ze mij verbaast aan. "Dit pik jij gewoon?" zei ze vol ongeloof. "Je hebt geen keuze." zei ik toen en nam een kleine pauze voor ik verder ging. "Het is of je bek open trekken en van school worden gestuurd of hem dicht houden en het gewoon proberen te negeren en je blijft." ze keek mij verbaast aan voor dat Sarah het haar uitlegde. "Nate is het enige orginele team lid op Niels na. En de enige reden waarom Nate er nog is. Is omdat Nate zijn mondt houd en de vrede tussen ons houd. anders was hij er allang er uitgegooid."

Elena wou sorry zeggen maar ik had mijn muziek harder gezet klaar met dit gesprek. en voor de rest spraken de jongens niet meer tegen de meiden en andersom ook.

20 minuten later

gelukkig waren we er na 20 minuten eindelijk. de deuren gingen open en we stapte uit. we keken rond en zagen dat de locale politie er al was. uiteindelijk kwam de commandant en we gingen op een lijn staan en in positie . "zo jongens en meiden vandaag gaan jullie voor de eerste keer zonder mij aan de slag." iedereen maakt een verbaast geluid maar bleef in houding staan. "Ik wil jullie als team te werk zien gaan voordat ik bepaal wie de leider wordt.Ben ik duidelijk!" Vroeg hij "YES SIR YES!" Zeiden wij. "Mooi nu aan de slag!" En met dat liepen we op het schip af met Niels voor op en de rest van zijn bende allemaal om Elena heen. Die voor de een of andere reden daardoor steeds dichter bij mij ging staan.

Uiteindelijk kwamen we bij het schip en ik moet zeggen de zee en de tijd zijn er niet aardig voor geweest. Uiteindelijk gooide John en Jurre een loopplank uit, en liepen daarna gelijk weer naar de rest van de groep toe terwijl wij hier bleven staan.

Niet lang nadat we de plank hadden uitgelegd kwam iemand naar buiten, hij zag er jong uit maar zijn ogen niet. Als of hij honderden jaren aan kennis heeft.

Toen hij eenmaal bij de loop plank stond, gaf Niels mij eerst een klap tegen mijn hoofd voordat hij op de plank liep recht op hem af en zei. "Hoi ik ben Niels en ik kom nu op uw schip!" Ik zat gelijk zo van kluns. Maar hij zette nog geen eens een stap op het schip of hij werd al van af geslagen. Waardoor ik er bijna door moest gaan lachen. Helaas voor mij gooide die gast een verrotte tomaat waar hij een hap van had genomen naar zijn hoofd. Waardoor ik moest lachen. 'Oh ik ben straks de lul." Dacht ik bij me zelf.

Uiteindelijk liep ik zonder dat ik het door had met Elena achterop mijn hielen naar die gast toe. "Heb ik toe stemming om op u boot te komen meneer?" Vroeg ik hij antwoordde met "alleen jullie twee!" Hij zei het wat harder zodat iedereen het kon horen en ze knikte. Terwijl ik verbaast achter me keek en mij bekant helemaal kapot schrok toen ik Elena achter me zag staan. "Wat doe jij hier het is veel te gevaarlijk hier." Probeerde ik haar te vertellen maar die gast was me weer voor. "Ik garandeer jullie veiligheid!" Zei hij en aangezien dat Niels nog steeds ergens in het water is. Moet ik er dus maar mee akkoord gaan. Dus gingen we aanboort.

Ergens middenin het gesprek

"Jij kan hier mee over weg? En hoe hou je ze scherp?" Waarop wezel zo als ik hem ga noemen antwoordde "Wij hebben onze manieren en ja ik kan er mee over weg." Waarop ik de kist dicht deed en vroeg "Wij? Zijn er meerderen?" Dat bracht blijkbaar niet zo goeie herinneren op. "Sorry dat ik het überhaupt vroeg." Waarop hij zijn hand opstak en even later weer sprak. "Wees niet sorry ik moet erover heen komen." Waarop ik knikte, ondertussen heeft Elena niks gezegd en staat met vol ongeloof te kijken en ze wou wat zeggen. Maar ik seinde dat we er later over konden praten.

"Luister als jij en je vriendin het ergens over willen hebben dan ga ik wel hoor." Na die woorden pakte wezel zijn riem met als ik het goed zag dolken 'wat the fuck moet hij daar nou weer mee' en liep naar buiten.

En toen begon Elena te spreken. "Dus....." begon ze "Ben jij de leider of is Niels dat?" Ik moest door die vraag gaan lachen en zij snapte er echt geen moer van. Toen zei ik uiteindelijk "Nee dat is Niels. De rede waarom hoef ik waarschijnlijk niet te vertellen." Ze knikte ja voor dat ze weer iets zei "Ja maar ik vindt jou meer een leider dan Niels." Waarop ik heel even verbaast op keek voor ik me zelf weer te pakken kreeg. "Ik ben gewoon een goede prater. Ik kan geen groep leiden." Zei ik uiteindelijk en ik hoopte daar mee het gesprek te beëindigen. Maar helaas voor mij was Elena het daar niet mee eens. "Je kan niet leiden!? Volgens wat ik heb gehoord kan je dat prima!" Zei ze een beetje boos dus ik keek verward naar haar. "Jij was toch diegene die hun uit dat bos had gehaald? En jij was toch diegene die hun samen kan laten werken? Wat jij zogenoemd 'de vrede bewaren' noemt! Noem ik gewoon de leiding hebben en zorgen dat ze samen kunnen werken!"

Zo had ik er nooit naar gekeken. Maar nu ik er over nadenk klopt het wel. Als ik Niels en de rest niet had laten zien hoe je uit onbekend terrein moet komen als je verdwaalt was. Dan waren we nooit hier geweest. En 'de vrede bewaren' het klopt wel want ik ben de enige hier die ze samen kan laten werken. "Of heb ik het toch mis?" Vroeg ze. En toen ze geen antwoordt kreeg liep ze boos naar buiten.

Chaos Through time 2 (dutch)Where stories live. Discover now