Hoofdstuk 9

4.1K 225 12
                                    

* 2 dagen later

Robin p.o.v

'Oh lieverd! Wat fijn dat je thuis bent!' Lacht mijn moeder en laat me binnen. Ja, ik ga voor een weekendje bij me ouders wonen, waardoor ik me nogal onverantwoordelijk voel. Maar ja, niet dat ze daar veel aan me hadden... Me moeder drukt een kus op me voorhoofd en kijkt me glimlachend aan. 'Laat je tas maar hier staan, die nemen we zo wel mee naar boven. Eerst wil ik met je praten.' Zegt ze ineens streng. Ik bijt op me onderlip en loop achter haar aan naar de keuken.

'Vertel.' Zegt ze kort. 'Ik... Ik heb wat problemen met dat hele Luna-gebeuren. Als ze om beslissingen vragen, weet ik niet wat ik moet zeggen.' Me moeder glimlacht naar me. 'Ik snap je al. Ik had er ook last van. Je vader daarin tegen totaal niet.' 'Maar in Jayden's roedel-' 'Jullie roedel.' Onderbreekt ze me. 'Best. Maar in onze roedel is het anders, ze zijn daar veel meer op elkaars houding, je kan jezelf geen moment zwak tonen, je moet sterk blijven.' Ratel ik aan een stuk door. 'Ik weet het schat. Ik en je vader zijn daar vaak voordat je Jayden kende geweest, door problemen met andere roedels.' Ik haal me hand door me haar. 'Wat moet ik daar nou mee? Jayden zei tegen me dat als ik geen beslissingen wil of durf te nemen, het niet "mijn tijd is." Maar ik wil wél! Maar wat nou als ik iets totaal krankzinnigs zeg?!' Ratel ik wanhopig. 'Lieverd, rustig nou. Ze zullen je het echt niet kwalijk nemen, ook al zeg je iets "totaal krankzinnigs." Je bent tenslotte nét 16.' Ik knik langzaam. 'Dus? Welke keuze maak je?' Vraagt ze. 'Wat denk je dat ik moet doen?' Vraag ik. 'Ik hou me buiten je keuze.' Grijnst ze. Ik grinnik zacht en denk na...

Jayden p.o.v

Me telefoon gaat. Ik kijk op mijn scherm en zie een foto van Robin van mij samen verschijnen. Ik glimlach en neem op. 'Hey babe.' Zeg ik. 'Hee lieverd. Ike... Ik denk dat ik me keuze heb gemaakt.' Zegt ze. Ik glimlach. 'Vertel.' 'Ik wil het proberen, maar kan je me wel helpen...?' Ik grinnik zacht. 'Tuurlijk schat. Blijf je wel bij je ouders dit weekend?' Vraag ik. 'Nee, tot morgen dan kom ik naar huis.' 'Is goed.' 'Tot morgen. Love you!' Zegt ze. 'Love you too!' Dan hang ik op en loop richting mijn kantoor, wat eerst van me vader was. Ik laat me op de bureau stoel neer ploffen en open mijn mail. Ik zucht en begin ijverig te typen.

* De volgende dag

Robin loopt naar binnen en geeft me een kus op me wang. 'Hoi schat.' Lacht ze. 'Hey! Hoe was het bij je ouders?' Vraag ik. 'Goed. Het was fijn om weer even bij me ouders te zijn, en me vrienden.' Zegt ze. Ik knik blij en schuif een gekopieerd foto naar haar toe. 'Wat vind je?' Vraag ik vrolijk.

Robin p.o.v

Ik kijk goed naar de foto. Een ontwerp van een huis. 'Heb jij dit gemaakt?' Vraag ik. Jayden schut zijn hoofd. 'Een architect. Het is een snelle schets, als voorbeeld.' Zegt hij. 'Je wilt samengaan wonen?' Vraag ik verbaasd. Jayden knikt vrolijk. 'Daarom heb ik die architect een snelle schets laten maken. Om te kijken of je het wat vond, dat samenwonen.' Zegt hij. 'Tuurlijk!' Lach ik blij en druk een kus op zijn wang. Hij grinnikt. 'Maar waar wil je dat huis dan laten bouwen?' Vraagt ze. 'Ik wil wel in het territorium blijven. Maar er is genoeg plek.' Zegt hij. Ik knik instemmend.

Een eigen huis dus...

My mate is the alphaWhere stories live. Discover now