Hoofdstuk 6

4.5K 226 22
                                    

-6-

Jayden p.o.v

Ik open langzaam mij ogen en rek mezelf uit. Naast me zie ik... Niemand. 'Robin?' Roep ik bezorgd en sta op. Misschien net iéts te bezorgd ren ik zowat van de trap af. 'Lieverd?' Roep ik bezorgd. Ik hoor chagrijnig en vermoeid gekreun uit de kamer van Gio komen. 'Jayden... Shut the fuck up.' Ik grinnik zacht maar loop dan weer verder. 'Wat is er?' Hoor ik Robin zeggen vanuit de woonkamer.

Robin p.o.v

Jayden loopt de woonkamer in, met alleen zijn boxer aan. Ik bloos. Ondanks dat ik hem ondertussen al vaker zo heb gezien, laat het me blozen. Jayden lijkt het niet door te hebben en gaat op het puntje van de bank zitten, waar ik op lig. 'Waar was je?' Vraagt hij bezorgd. 'Ontbijten.' Zeg ik verbaasd. 'Je mocht niet teveel lopen, weet je nog?' Zucht hij. Ik haal me schouders op en zucht. 'In het ziekenhuis heb ik ook zoveel gelopen, ook niks gebeurd.' Mompel ik en zap weer verder. Jayden pakt me zachtjes bij me kin beet zodat ik hem aan moet kijken. 'Voortaan maak je me wakker, okay?' Zegt hij en kijkt me doordringend aan. 'Ik wilde je gewoon niet wakker maken.' Zeg ik. Hij laat me los en drukt een kus op me voorhoofd.

Jayden staat op. 'Ik heb zometeen een bespreking met de ouders van Sem, over de aanvallende roedel. Wil je mee bespreken of blijf je op de bank liggen?' Vraagt hij. 'Ik... Ik weet niet hoor...' Zeg ik onzeker. Jayden kijkt me bezorgd aan en gaat weer naast me zitten. 'Hoezo dat?' Ik haal me schouders op. 'Als ik nou wat verkeerds zeg? Jij hebt vroeger al die besprekingen geoefend met je ouders, hoe en wanneer je die moet voeren. Ik nog nooit.' Hij lacht zachtjes waardoor ik hem boos aan kijk. 'Hoezo lach je?' Hij haalt zijn schouders op. 'Doe niet zo gek, idioot. Ik help je toch? En daarnaast, iets heel verkeerds kan je niet zeggen, aangezien het je eigen mening is. Bespreek je mee of niet?'

* Diezelfde middag

Moeizaam loop ik de zaal in Jayden's huis in. Een grote ronde, glazen tafel staat in het midden van de kamer. 'Waarom is het zo groot?' Vraag ik verbaasd en kijk naar de stuk of 20 stoelen die erom heen staan. 'Er komt ook van 2 andere roedels de alpha, Luna en beta's.' Verbaasd kijk ik hem aan. 'Hoezo dat?' 'Hun waren ook bij ons toen er gevochten werd, door het feest wat er was.' Ik ga op een stoel zitten. Mijn buik doet enorm veel pijn. Heb ik die pijnstillers wel genomen eigelijk? Niet dus. Slim Robin. Dan komt iedereen binnen lopen. Na iedereen begroet te hebben, gaan ze allemaal zitten. Me buik begint steeds meer pijn te doen...

'Fijn dat jullie allemaal konden komen. Zoals jullie zelf wel weten, is er een aanval tegen ons geweest, waar jullie bij waren. Ik ben benieuwd naar jullie opties.' Begint Jayden. Een alpha -Frank- begint. 'Het belangrijkste is sowieso dat we überhaupt weten wélke roedel ons heeft aangevallen. Heeft iemand enig idee wié het had kunnen zijn?' 'We hebben 3 vijandelijke roedels om ons heen, dat heeft vooral te maken met het territorium wat ze in willen nemen. Het zijn er 3, maar van 2 hebben we al heel lang niks meer gehoord.' Zegt Jayden. 'Toen ik 19 jaar was, hebben die 2 roedels - The Moon Wolves en The Nature Wolves - hebben ze ons een keer gezamenlijk aangevallen. Marcel en Nicollet waren toen net aan de macht. Misschien zit er een patroon in.' Zegt Sem zijn moeder -Mandy.-

Iedereen kijkt Mandy verbaasd aan. 'Een patroon?' Vraagt een Luna -Frank's vrouw genaamd Jenna- 'Een patroon ja. Misschien dat hun er van uit gaan dat de nieuwe alpha en Luna zwakker zijn, door minder ervaring. Bij Marcel en Nicolet, was het ook bij hun eerste dag, tijdens het feest.' Jayden kijkt haar verbaasd aan. 'Maar ik werd al getraind sinds me 14e, ik heb genoeg ervaring, net als me ouders hadden.' 'Maar misschien weten hun dat niet.' Zegt de vader van Sem -Christiaan.- 'Hoe zit het eigelijk met jou? Sinds wanneer ben jij getraind?' Vraagt een andere Luna -Youandi- aan mij. 'Bij ons worden je pas vanaf je 18e getraind ook worden we pas om 20e of later Luna, de mannen vanaf hun 16e.' Iedereen kijkt me verbaasd aan. 'Je hebt dus geen ervaring?' Ik schut me hoofd. 'Ik heb alleen trainingen gehad op de academie.' Zeg ik ongemakkelijk. 'Jayden, wist je dat?' Vraagt een beta -Cas- Jayden schut ze hoofd. 'Ja lekker goed geregeld bij jullie. Vind je het gek dat ze jullie aanvallen? Je zit hier met een Luna met 0% ervaring.' Zegt Cas. 'Misschien moet jij lekker met je eigen roedel bemoeien en Robin hierbuiten houden. Ze gaan ons niet aanvallen als ze weten dat ík wel ervaring heb, net als de rest van mijn roedel.' Blaft Jayden naar hem. Direct in het stil. 'Ik vroeg om opties, niet om een uitgebreiden discussies over wie wel getraind is en wie niet.' Zegt Jayden geïrriteerd.

'Dus? Opties?' Vraagt Jayden opnieuw als niemand antwoord. 'Zoals ik net al zei, we moeten weten wie überhaupt heeft aangevallen.' Zegt Frank. Jayden tikt me zachtjes aan. 'Wat denk jij?' Iedereen richt zich op mij, wat me nogal ongemakkelijk laat voelen. Kom op Robin, niet zo schijterig. 'Misschien kunnen we er eerst iemand op uitsturen, bij verschillende roedels, om te kijken wat er daar zich afspeelt.' Zeg ik. Iedereen kijkt elkaar aan en maakt dan een instemmend geluid, alleen Cas niet. 'Goed idee.' Zegt Youandi en knikt tevreden. 'Lijkt me logisch.' Zegt Frank. Jayden kijkt Cas grijnzend aan.
'Kan de Luna met 0% ervaring toch wel wat hè?'

Jade p.o.v

Snel spring ik van tak naar tak. Ja, je hebt het vast wel door, ik ben erop uitgestuurd om de verdachte roedels te controleren. Maar niet alleen, maar met mijn beste vriend: Chad. Chad was zo'n echte meiden versierder. Altijd geweest en dat zal die altijd blijven. Ik ben volgens mij de enige meid die bij hem in de buurt kan komen zonder binnen een dag met hem in bed te eindigen, hij voelt meer als een broer.

Ik ruik nog eens goed, niks. 'Waarom deed ik dit ook al weer?' Vraagt Chad verveeld. 'Om mij te helpen.' Zeg ik en spring naar een paar takken bovenaan. 'Waarom luister je überhaupt naar die lui? Laat ze het lekker zelf oplossen!' Zegt hij en pulkt aan zijn nagels. 'Het is de roedel van mijn mate. Daarom.' Zeg ik en kijk van de top van de den over heel het bos uit. 'Pfff... Begin je nou met dat mate gebeuren. Een mate is een weerwolven-ding. Aangezien je geen weerwolf bent, ben je niet zijn mate.' Zegt hij en springt op de tak naast me. 'Ach man, jij zal nooit een mate vinden, aangezien jij elke chick met 2 benen en een kut neukt.' Lach ik sarcastisch en spring van het puntje van de den, zo op de grond. Met Chad achter me aan.

Ineens drukt hij me tegen de boom aan. 'Elke chick, behalve jou.' Hij kijkt me grijnzend aan. Ik rol met me ogen. 'En dat gaat ook niet gebeuren ook.' 'Why not?' Grijnst hij. '1: Ik heb een mate. 2: Ik vind je niet leuk. 3: Je bent een idioot.' Lach ik en duw hem bij me bij me vandaan. 'Heb ik wel vaker gehoord.' Grijnst hij. Ineens komt er luid gegrom van alle kanten om ons heen. Er komen een stuk of 15 wolven de struiken uit.
Fijn.

My mate is the alphaWhere stories live. Discover now