41.

383 16 5
                                    

Pov Ellie.

"Zo Ellie, hoe voel je je?" Vraagt Anna aan me.

"Wel goed, vooral nu ik Sienna af en toe op de foto's mag zien." Zeg ik met een glimlach. Het is ongeveer vijf weken na mij bevalling en het gaat oprecht beter met me dan eerst. Ik wil echt wat van mijn leven maken, vooral voor Sienna.

Anna knikt glimlachend.

"Wat?" Vraag ik grinnikend.

"Niks. Ik merk aan je dat je vrolijker bent." Zegt ze.

"Ik ben niet per se vrolijker, maar ik zit wel wat lekkerder in mijn vel. Al wil ik Sienna nog steeds zien en knuffelen en als ik daaraan denk dat wil ik gewoon weg hier. Ik vind het fijn dat jullie me geholpen hebben, maar ik wil een eigen plekje." Zeg ik.

Ze knikt en glimlacht kleintjes. "En over Sienna, zou je haar willen zien als je hier weg bent?" Vraagt ze.

"Ja." Zeg ik meteen en knik. "Heel erg graag. Ik weet dat ze niet zomaar bij me kan komen tenzij de adoptie ouders van haar dat toelaten."

"Klopt. Al denk ik wel dat ze dat wel toelaten. Ze zijn zelfs op bezoek geweest om je te steunen en ze hebben ook foto's van haar laten zien." Noemt Anna op.

Ik knik glimlachend.

"Hoe denk je dat je leven eruit zag als je niet voor adoptie had gekozen?" Vraagt ze en ze schrijft wat op papier.

"Ik weet het niet. Aan de ene kant denk ik chaotisch, omdat ik nog jong ben en ik geen idee heb hoe je een kind moet opvoeden." Zeg ik.

"En aan de andere kant.." Zegt ze.

"Aan de andere kant zou ik denk ik ook wel gelukkig zijn, want ze zou dan de hele tijd bij me zijn en ook al moet je veel bezig zijn met een baby'tje, ik zou het wel met liefde doen. Ik houd van haar, ook al heb ik haar nog maar één keer in het echt gezien en vastgehouden." Zeg ik en ik slik.

"En ze heeft negen maanden lang in je buik gezeten." Zegt Anna. "Je krijgt zo wel een band met het kindje."

Ik knik en kijk even naar mijn nagels. "Ik ben benieuwd wat Luke ervan vindt. Hij wilde niet helpen met opvoeden of me steunen, maar hij wachtte wel in de wachtkamer totdat ze geboren was en toen ik haar vast mocht houden was hij opeens uit mijn kamertje." Zeg ik.

"Het zal ook niet makkelijk voor hem zijn." Zegt ze.

"Ja, alleen dat is geen reden om iemand in de steek te laten. Ik ben hier degene die zwanger was en de definitieve keuze moest gaan maken." Zeg ik.

"Dat klopt. Het is niet netjes van hem dat hij het op deze manier heeft gedaan." Zegt Anna.

"Ik kan gewoon nog steeds niet geloven dat hij dit heeft gedaan. Ik had dat nooit verwacht van hem." Mompel ik met gefronste wenkbrauwen.

Anna knikt en blijft stil.

"Ik had denk ik gevoelens voor hem, ook al drukte ik ze weg.. hij was wel een leuke jongen totdat dit gebeurde. Nu heb ik een hekel aan hem." Zeg ik zacht.

"Mensen zijn toch anders dan je zelf denkt." Zegt ze.

Ik knik en zucht diep.

🕊🕊🕊

Gisteren heb ik examen gehad en ik ben een van de weinige uit de klas die een voldoende had. De rest had allemaal onvoldoende 😱. Vandaag ben ik gelukkig een dagje vrij! Ik ga vandaag gezellig lunchen met mijn moeder! Gaan jullie nog iets leuks doen vandaag?

Problems  ۵  5SOS ۵ Wattys 2019 WINNERWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu