25.

387 18 2
                                    

Pov Luke.

Tijdens de rit op mijn scooter naar huis denk ik aan Ellie.

Ze is mager, heel mager en ze is veel emotioneler. Zo was ze nooit. Ze had altijd schijt aan alles en iedereen.. en nu is ze zo kwetsbaar.

Ik voel me niet fijn als ik aan haar denk. Ik wou dat ze zich wat beter voelde en dat ze wat aangekomen was. Tijdens de seks had ik het gevoel dat ik heel voorzichtig moest zijn, omdat ze anders kapot zou kunnen breken, wat nergens op slaat maar dan nog.

Ze is niet meer de oude zelf en ik mis haar enorm.

Pov Ellie.

Eén uur nadat we hebben gegeten sta ik op. "Ik ga slapen." Zeg ik tegen Anna.

"Nu al?" Vraagt ze fronsend en ze kijkt op de klok.

"Ja, ik ga even douchen en dan in bed liggen om te lezen." Zeg ik. "Is dat oké?"

"Ja tuurlijk." Zegt ze met een lieve glimlach. "Slaap lekker."

"Slaap lekker." Zeg ik en ik loop naar mijn eigen slaapkamertje. Ik doe de deur dicht en trek meteen mijn pyjama jurkje aan. Ik ga morgenochtend wel douchen, want ik ben nu te moe geworden. Ik haal nog wel even mijn make-up eraf voordat ik in bed ga zitten. Ik trek de dekens over mijn benen heen en pak mijn leesboek van mijn nachtkastje. Sinds ik hier ben lees ik een boek. Iets wat ik normaal nooit uit mezelf zal doen, denk ik.

Het verhaal gaat over een moeder van twee kinderen, die zwanger was van haar derde kindje en toen abortus had gepleegd. Daarna wordt ze bedreigd en dan gebeuren er allemaal spannende dingen.

"Ellie?" Vraagt Anna, waardoor ik opkijk.

"Ja?" Vraag ik. Ik had haar helemaal niet binnen horen komen.

"Ik doe de controle ronde." Zegt ze met een glimlach. Alle begeleidsters doen een controle ronde, ze gaan dan langs de kamers om te kijken of iedereen in hun kamer is.

"Is het al zo laat dan?" Vraag ik en ik kijk op mijn wekker.

Half elf.

"Ja, ik had al op je deur geklopt, maar je reageerde niet. Is het boek leuk?" Vraag ze.

"Ja, het is wel leuk." Zeg ik.

"Oké, ga je zo wel slapen? Je hebt een goede nachtrust nodig." Zegt ze.

"Ja, dat zal ik doen. Dank je wel." Zeg ik glimlachend en wens haar nog een keer slaap lekker voordat ze wegloopt. Ik leg het boek aan de kant en ga nog even naar het toilet voordat ik in mijn warme bed kruip. Ik doe mijn lamp uit en draai me op mijn zij. Denkend aan Luke zal ik in een diepe slaap.

🌸🌸🌸

Dit keer een wat korter hoofdstuk!

Problems  ۵  5SOS ۵ Wattys 2019 WINNERWhere stories live. Discover now