Epilog

2.6K 195 17
                                    




Sestavení vlády nebylo nakonec tak jednoduché, jak si zprvu Cathlia myslela. Několik století rozhádané bytosti nedokázaly spolupracovat, a navíc se nikdo do vlády nehrnul, obě strany žily pod svými vládci a bály se i nyní, kdy byla uvězněna rada Starších i Lucky, cokoliv říci, aby je nestihl trest.

Teprve po nějaké době se sešla celá vláda. Byli tu oba vlkodlačí vůdci, tedy Matthew a Ryan, temný vlkodlačí alfa. Za upíry se do rady dostal Anthony, kterého vybrali ostatní upíři díky krvi Mighty, která mu proudila žilami a Twein, temný upír, který se při bitvě vrhl na pomoc Cathlii. Za elfy byla zvolena Samantha, se kterou se Cathlia setkala poprvé před svým prvním Shromážděním. Za temné elfy to byl vysoký upír se zvláštním tetováním na levé tváři, který se jmenoval Jülen.

Cathlia původně chtěla vládu sedmi, ale mezi velmi rozšířené druhy patřily i andělé a čarodějky. Z čarodějek byla zvolená temná Casaia a jelikož byly elementární, dobré čarodějky, vyvražděny a jedinou přeživší byla Wichiten, to místo zaujala ona. Za andělé světlé strany byla zvolena Paolën a za temné překvapivě Serenity.

Volba to byla složitá a nikdo ji moc nechápal, včetně Serenity, která od dětství vyrůstala na straně světla. Ovšem všichni andělé, kteří se sešli, se takto dohodli. V čele této rady potom usedla Cathlia, která měla vždy po boku Doriana, svého strážce.

Oběma světům se politika převrátila naruby. Temní zástupci dohlíželi, aby nikdo neporušoval zákon. Několik čarodějek dokonce požádalo o přijetí k učení elementární magie, a tak se Wichiten stala školitelkou pěti čarodějek, které složily slib strážním věžím. Magie elementů jim šla, avšak za své hříchy vůči přírodě neměli šanci, aby si je zvolil element, či měly svého elfena. Tak promluvila ke Cathlii Strážkyně elementu duše, všechny svůj trest pokorně přijaly.

Ale i Cathliin život mezi obyčejnými smrtelníky nezůstal poklidný. Krátce po vyhrané bitvě dostal Philipp možnost pracovat v Evropě, kterou přijal. Cathlia odmítla stěhování do Francie, a tak odcestoval jen on, se svou rodinou. Cathlii ponechali pouze vilu a velmi štědré každoměsíční alimenty. Cathlia však vilu prodala, jakmile dosáhla plnoletosti, a nechala postavit menší bungalov blíže k pobřeží, který sloužil především k zasedání rady a k řešení různých sporů, jelikož ne všichni se přizpůsobili zákonům, které vydala. A to hlavně tomu, že temná magie se smí provozovat pouze na onom světě.

Postupně si však všichni zvykli a přijali tyto zákony za své. Kromě magického světa si však Cathlia srovnala i školní docházku, společně se svými přáteli, i když možná v tom byla nějaká ta kouzla od Wichiten a malý nátlak od Serenity. A tak o čtyři roky později všichni úspěšně odmaturovali.

Každý se vydal trochu vlastní cestou. Cathlia s Dorianem si otevřeli knihkupectví, Dorian k tomu začal i psát různá sci-fi díla a stal se velmi uznávaným autorem.

Wichiten s Matthewem se chvíli na to vzali. Matthew se živil nejen jako fotbalový trenér, ale také sám začal hrát v Anglii, hrál však jen druhou ligu, nabídky do vyšších lig odmítal. Wichiten se vydala na cestu podnikatelky s minerály a homeopatiky.

Serenity a Caius se každý vydal na uměleckou dráhu. Serenity díky svému talentu prorazila v malbě a kresbě, k tomu se podílela i na tvorbě animací, a nakonec se dostala i ke grafickému týmu, který vytvářel počítačové hry. Caius zase prorazil díky svému hraní na housle a stal se velmi uznávaným houslistou.

Mnoho lidí se ptalo Cathlie, jak Lucky porazila, nebo kde je její tělo. Ta to ovšem nikdy neprozradila, ze strachu, že by ji někdo objevil a vypustil ji. Nebyla si totiž jistá, zda je uvězněná navždy, Karina i její matka s babičkou, a ani jiná mrtvá kněžka se s ní od poslední bitvy nikdy nespojily a ani nereagovaly na její volání.

Ve svitu luny Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon