Bevezető

2.3K 85 4
                                    

Gondoltam lesznek olyanok (már ha olvassa valaki egyáltalán...) akik nem olvasták, vagy nem nagyon emlékeznek a Brigid Kemmerer féle Elementál könyvekre, amikre a történetem is alapul, így itt egy kis összefoglaló meg fogalommagyarázat hozzájuk.

Elementálok:

A négy elem egyikét uraló hétköznapi emberek.

Nem csak, hogy irányítani tudják az elemeket a gondolataikkal, amik beszélnek hozzájuk, hanem erőt is tudnak meríteni belőlük. (Pl.: egy tűz elementál a napsütésből)

Négy elem: Víz, Föld, Tűz, Levegő.

A levegő elementálok le tudják hűteni vagy fel tudják melegíteni a körülöttük lévő levegőt, akár oxigén nélkül is megvannak és hatalmas szelet tudnak kavarni. Egy gondolattal meg tudnak folytani valakit vagy megmenteni, a járványokat is ők okozzák.

A tűz elementálok nem csak a nyílt lángnak, hanem a vezetékekben és a lámpákban lévő áramnak is tudnak parancsolni, soha sem égnek meg. Az elemükből fakadóan ők a legveszélyesebbek és legtemperamentumosabbak. Ők a tűzvészek mögött állnak.

A víz elementálok fel tudják melegíteni vagy lehűteni az esőt vagy az állóvizet és nem fulladnak meg a víz alatt. Irányítani tudják a hullámokat és jéggé változtatni a vizet. Ők az árvizekért a felelősek.

A föld elementálok a növényeket tudják irányítnai, színtiiszta akarattal rá tudják venni az indákat, hogy ejtsenek fogjul valamit, de a földet is tudják mozgatni. A homokon esetlenek. Ők a földrengésekért a felelősek.

Ha két elementál összefog, az még veszélyesebb mert még nagyobb pusztítást tunak okozni. (Pl.: egy föld és egy tűzelementál vulkánkitörést tud okozni, egy víz és egy levegő tornádót.)

Ha a rajzolnánk egy ötágú csillagot (pentagrammát) és elhejeznénk benne világon lévő összes embert, akkor azok akiknek a csillag egy- egy csúcs jutott, lennének az elementálok. Csak a tiszta elementálok képesek irányítani az adott elemet, azok akik a csúcs közelébe esnek már nem. Éppen ezért hatalmas pusztítást képesek okozni, a történelem folyamán számos járvány, tűzvész, vulkánkitörés, földrengés és cunami az ő lelkükön szárad. Az Őrzők üldözik őket a képességeik miatt.

Viszont minél közelebb esik valaki a csillag egyik ágához, annál szorosabb a viszonyok az elemmel, mégsem akkora a hatalmuk, mint az elementáloknak. (Pl.: aki a víz elemhez esik közel nagyob eséllyel lesz mélytengeri búvár vagy tengerbiológus, mint egyetemi professzor vagy hegymászó.)

Azok, akik a képzeletbeli csillag ötödik ágára esnek, az Ötödikek, nem csak egy, hanem mind a négy elemet képesek uralni. Ők birtokolják a "lelket" szimbolizáló ágat, ami kiváltja a körülöttük lévő emberek érdeklődését feléjük, legyen az jó vagy rossz irányú. Ő belőlük lesznek az Őrzők.

Az elemek felett való uralmat lehet örökölni is, nagy eséllyel egy elementál gyereke is az lesz.

Tiszta elementálok:

Chirs Merrick - víz elementál

Gabriel Merrcik - tűz elementál

Nick Merrcik - levegő elementál

Michael Merrick - föld elementál

Calla Dean - tűz elementál

Ötödikek:

Hunter Garrity

Kate Sullivan

Silver

Becca Chandler

Zack Parish

Lucille Coleman

Nem tiszta elementálok:

Tyler Morgan - tűz

Seth - föld


Ötödikek:

Szintén az elementálok közé tartoznak, de ők mind a négy elemet uralják megspékelve azzal, hogy érzékenyebbek mások fájdalmára és megrézik a halált is a közelükben.

Különleges kapcsolatban állnak még az ásványokkal és az állatokkal is.

A csillag ötödik, jelképes oldala a Lélek.

Minden Ötödiket elvisznek az Őrzők, hogy őket is azzá képezzék ki. Ők az a csoport, aki egy nagyobb pusztítást után elhatározta, hogy összefog az elementálok ellen.

Elementálok: Egyetlen szikra //BEFEJEZETT//Where stories live. Discover now