|9.| - Tűz és szél

1.1K 81 0
                                    

~Lucille ~


Ha korábban kételkedtem is Nickben, aki kijelentette hogy eljön vásárolgatni velem, a pláza elé érve, tényleg biztos lehettem abba, hogy nem hátrál meg. Még csak kellemes útitársnak se mondhattak, ugyanis a tanítás végére szinte remegtem egy szál cigiért, amióta Gabriel ledobta mellénk a menzán a tálcáját és végig szóval tartotta Nicket, rólam tudomást sem véve.

És ez még csak a kezdet volt.

Kémián a csoportmunkánál névsor szerint lettünk beosztva, hogy elvégezzünk valamilyen idióta kísérletet pár vegyszerrel párban, amihez valamilyen Daisey Cross-szal voltam beosztva. Egész jól elvoltunk azalatt az öt perc alatt, amíg együtt ácsorogtunk a kísérleti asztalunk előtt, aztán hangos vihogás és kiáltozások hallatszottak a terem másik végéből, ahol Gabriel és valamilyen vörös pomponlány helye volt.

Erre a tanárnő is felkapta a fejét és egy petricsészékkel teli tálcával sietett a helyszínre, ahol ezek szerint Gabriel és a pompomlány elbénázott valamit a kísérlettel, aminek a következtében kigyulladt az egyik csésze. A tűzjelző pillanatokkal később már be is kapcsolt és hangos sípolásba kezdett. Többen a fülükre tapasztott kézzel igyekeztek hátrébb húzódni az illetékesek asztalától, ahol még mindig égett valami.

A tanárnő végül egy nehéznek tűnő poroltóval a vállán ugrott oda és fújta el a lángot. Úgy nézett ki, mint akivel ez naponta előfordul. Hátra se nézve küldte a szurkolólányt az új partneréhez, aki nem más volt mint Daisey Cross.

Olyan erősen haraptam az ajkamba, hogy kiserkent a vérem. Így lett Gabriel az új párom.

Nick az egyik első padból nézett ránk aggódva, miközben a mellette álló szemüveges fiú nagyban magyarázott neki valamit talán a feladatról. Könnyen le lehetett olvasni az arcáról, hogy nem helyesli a tanárnő döntését, de addigra már késő volt és ledobta a cuccait a mellettem lévő megüresedett helyre Gabriel.

Éreztem a belőle áradó színtiszta energiát, ő táplálta a lángokat, amit ha a tanárnő nem olt el, nagysikerrel elszabadul és leég a terem, mielőtt bárki is csinálhatna bármit.

- Te megőrültél? - hajoltam oda hozzá. - Miért nem fékezted meg?!

Gabriel haragos pillantást vetett rám. - Nem direkt volt, oké? Még csak nem is én gyújtottam meg!

Megvontam a vállam. - Fogd vissza magad, mielőtt leég az iskola. - Az asztalunkon lévő bunzenégő lángja megremegett és felcsapott egy pillanatra.

Gabirel állkapcsa megremegett egy pillanatra. - Igyekszem.

- Akkor igyekezz jobban! - nyúltam oda az égőhöz és oltottam el a kezemmel. Még se kellett érintenem a lángot, máris kialudt.

A Merrick fiú szemében ijesztő fény csillant. - Mit akarsz Nicktől?

Kacéran elmosolyodtam. - Azon kívül, hogy még ma rámászni következő szünetben a férfi mosdóban? Semmit az ég világon. - Ő nyelt egyet, mire felvihogtam. - Nem hiszem el, hogy ilyeneket gondolsz rólam!

Gabriel haragosan méregetett. Az izzó újra kigyulladt.

Mindketten az asztal felé kaptuk a fejünket. - Tudod...segíthetnék.

Felhorkant. - Ugyan miben?

Lassan kifújtam a levegőt, mire a teremben lévő összes égő lángja a magasba csapott, aztán kialudt. Ugyanabban a pillanatban. - Szerinted?

Elementálok: Egyetlen szikra //BEFEJEZETT//Where stories live. Discover now