36

915 56 6
                                    


-Ce e cu pisica asta, Kara? intreaba matusa mea cand intra in sufragerie si ma vede tinand ghemul mic de blana in brate.

-Pai...cred ca de acum o sa locuiasca cu noi, spun si o mangai pe capul micut.

-Are pureci? intreaba matusa, strambandu-se intr-un mod ciudat.

-Normal ca nu, ma incrunt eu, dar deschid ochii mai tare si imi canalizez atentia pentru a cauta micii paraziti. Adam nu mi-ar fi trimis niciodata o pisicuta cu pureci, gandesc eu. Sper. Aproape rad la gandul asta.

-Ce mananca pisicile? 

-Nu cred ca o sa fie fana fripturii tale la cuptor, matuso, spun si rad. Matusa mea pleaca in bucatarie si striga:

-Dar ce zici de Adam? El o sa fie? 

Ridic capul imediat si o urmaresc cu privirea, incercand sa ma abtin de la un comentariu.

-Foarte amuzant, murmur.

-Eram foarte serioasa, scumpo, striga ea.

-Ti-am spus ca Adam nu e potrivit pentru... Dar ma intrerupe:

-Glumesti? Ce baiat neserios trimite animalute iubitelor, huh? 

-Unul care vrea doar sa lase impresia asta.

...

-Buna ziua, credeti ca aveti mancare pentru pisici? il intreb eu pe barbatul de la casa.

-Hmm, la raionul 3, spune si imi arata directia cu degetul. Multumesc si ma indrept inspre rafturile acelea. Dureaza 20 de minute sa ma decid ce mancare e cea mai buna pentru pisica mea de acasa pentru ca am citit toooate etichetele si desigur, le-am strans pe toate in mana, textura pungutelor era asa ciudata! Ies zambind dintre rafturi cu 3 pliculete si vad cum pe usa magazinului intra Cross si inca vreo 2 baieti, vorbind si razand. Ma trag in spate si ma ascund dupa raft, dorindu-mi din inima sa nu ma vada. Inchid ochii si aproape nu mai respir. Imi dau seama cat de penibil ma comport, nu am de ce sa ma sufoc pentru idiotul ala, dar desigur, as face multe doar sa-l evit. Ma uit in jur si ii vad trecand de mine si indreptandu-se spre frigiderele cu bautura. Tipic. Cei doi baieti pe care i am vazut pe la scoala au cosuri in mana, iar Cross se asigura ca le umple. Ii aud spunand diferite lucruri despre noua masina a unuia dintre ei si decid ca acum e momentul sa ma strecor din magazin. Platesc rapid mancarea si cand ma indreptam spre iesire imi aud numele strigat. La naiba!

-Kara! Trag aer in piept si il las usor sa iasa, apoi incerc sa mai fac un pas in fata de parca nimic nu s-a intamplat, dar il aud pe Cross cum se apropie de mine si mai spune o data numele meu, urmat de "iubito". Ma intorc enervata la el si ii arunc o privire urata.

-Ce vrei? Aproape strig si imi dau seama ca omul de la casa se holbeaza la noi. Ma calmez putin si el raspunde:

-Nu pot sa cred ca voiai sa pleci fara sa ma saluti! spune el, prefacandu-se afectat, punandu-si mana pe piept. 

-Da, nu te-am observat, spun sec, iar el zambeste, fiind sigur ca mint.

-Hei, asculta, noi dam o petrecere, spune si arata spre ceilalti doi baieti care inca se chinuiau sa aleaga bautura, desi aveau deja cosurile pline de sticle de alcool. Vrei sa vii? Intreaba Cross. Ma prefac ca ma gandesc 2 secunde, apoi spun dur:

-Nu, mersi! Cross pufneste .

-Haide, ce ai mai bun de facut in seara asta? O sa fie distractiv, ma asigura el.

-Sunt ocupata, zic repede.

-Da? cu ce? cu mancarea asta de...face o pauza de cateva secunde in care imi intoarce mancarea din mana pentru a vedea ce scrie pe plic, apoi continua: pisica? Ai pisica? intreaba uimit. Nu pari genul.

-Ce gen? intreb eu. Nu par genul de persoana responsabila? imi dau seama ca am exagerat cand il vad ca se retrage un pas in spate si apoi adaug: Plus de asta, e o zi de scoala maine, cine da petreceri in timpul saptamanii? 

-Eu, raspunde serios. E pentru prietenul meu din L.A., ti-am povestit de el. Vreau sa-l fac sa se simta bine aici si sa ne distram ca pe vremuri, zice zambind cu subinteles. Pentru Adam? ma intreb eu in gand. Bineinteles, proasto! imi raspund tot eu, fiind evident. Pff, tipiiiiic pentru el, aproape ca pufnesc eu. O petrecere...Ma bucur ca se distreaza.

-Chiar nu pot, scuze, spun si ies repede din magazin, dandu-mi mai tarziu seama ca tocmai i-am cerut scuze lui Cross. Super.

Intru in casa, trantesc usa si urc in camera mea unde pisica se juca pe pat cu perna mea pufoasa. Zambesc spre ea si ma dezbrac de hainele acelea, schimbandu-ma in pijamale. Am facut un dus inainte si am incercat sa fac o gramada de alte lucruri pentru a-mi lua gandul de la Adam distrandu-se in seara asta, dansand cu vreo fata in fusta scurta, dar nimic nu a functionat. Nici chiar tema oribila la mate care de obicei ma absoarbe complet. Am incercat sa ascult niste muzica, dar intr-o fractiune de secunda m-am gandit sa-i accept oferta lui Cross. Se pare ca azi voi merge la o petrecere, imi zic si sar din pat pentru a-mi alege hainele.

Cartierul crimei...(+18)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum