NK - 18

4.5K 250 235
                                    

Tom, soyunma odasından Harry tarafından kovulduktan sonra odasına gitmişti. Defterini koyduğu yerde bulamadığında paniğe kapılmış koymuş olabileceği başka yerlere de bakmıştı. Accio büyüsü de işine yaramamıştı. Yakınlarda bir yerde değildi.

Asasını sinirle avuç içinde sıkıp düşünmeye çalıştı. Quidditch maçından önce odasındaydı günlüğü. Tom'un odasına girip, üstüne üstlük eşyalarını karıştırabilecek kimse olamazdı. Tamam, Harry hariç.

Harry'nin de maçta olduğu var sayarsa o da almış olamazdı. Derin bir nefes alıp yatağına oturdu. Her kim almışsa içindekileri asla görmemeliydi. Bütün sırları orada yazıyordu!

Yasak Bölümde bırakmış olabileceğini düşünüp hızla kütüphaneye gitmeye başladı.

O sırada bütün Gryffindorlar gibi Ron da ortak salona teşrif edebilmişti. Hermione onu gördüğü an yanına gidip kolundan çekiştirerek üst kata çıkardı. Aşağıda kutlama yapacaklarını bildiğinden yatakhanelere giren çok olmazdı.

"Almışsın."

Hermione yan gözle kolunun altına koyduğu deftere baktı. "Yakalanacağım diye ödüm koptu. Herneyse."

Deri kaplıklı, siyah defteri kolunun altından çıkartıp ilk sayfasını açtı. Ron da daha iyi görebilmek için Hermione'ye yaklaştı.

İlk sayfaya ve arkasına göz gezdirdikten sonra bu sayfalarda işe yarayacak şeyler olmadığını anladı.

"Bunlar zaten bildiğimiz şeyler." dedi Ron.

"Aynen. Adının nereden geldiği, ailesi, Slytherin Varisi olduğu gibi şeyler."

Bir kaç sayfa atladıktan sonra aniden bir sayfada durdu. "İşte hortkuluklar!" dedi sessizce.

Ron da sayfaya baktıktan sonra, "Onun adı nerede? O(seçilmiş kişicik) da hortkuluk değil mi? Adı yazmıyor."

Ron'un sorusuyla Hermione kağıda tekrardan göz attı. Haklıydı.

"Harry'i de hortkuluk yapmayı düşünüyor. Bu delilik." diye fısıldadı kendi kendine. Ron'un sorusunun ise cevabını bilmiyordu.

"Yedi tane hortkuluk olması gerek ve burada da yedi tane yazıyor. Seçilmiş Kişi arkadaşımızın da hortkuluk olduğunu düşünürsek burada yazılanların biri fazlalık. Birini yapmayacak veya yapamayacak."

Aralarında bir süre sessizlik olduktan sonra Ron, "Acaba Harry'i mi yapmayacak? Belki vazgeçer onu yapmaktan?" diye sordu.

"Olabilir, emin değilim ama umarım vazgeçer. Bu görevi bitiremeden geleceğe gidersek tüm hortkulukları yok etmemiz gerekecek ve Harry Potter'ı da bulup içindeki hortkuluğu yok etmemiz çok zor olur. Sürekli Voldemort'un yanında olacaktır."

***

Fiona, soyunma odasından ayrıldıktan sonra hemen Slytherin Zindanlarına gitti. Ortak salonda oturan kuzeninin yanına yerleşti.

Clexa, elindeki kitabı bırakıp kollarını göğsünde bağladı. Yanında oturup surat asan sarışın kıza döndü.

"Ben sana söylemiştim."

"Beni bu kadar çabuk unutabildiğine inanamıyorum."

Clexa ağzını açtığı sırada ortak salona gürültüyle Jonathan ve Abraxas girdi. İkisi de sinirli görünüyordu.

"Sen değil miydin tüm Slytherin bölümüyle anlaşıp arayıcı olan? Hani mükemmel oynuyordun? Senin yüzünden neredeyse kimse arayıcı pozisyonu için seçmelere katılmadı."

new kid ;; tomarryHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin