NK - 17

5.4K 305 477
                                    

Harry sabah gözlerini açtığında ona yabancı gelen bir mekanda uyanmasıyla hafiften panik olmuş, sonra yanındaki vücudu fark ettiğinde rahatlamıştı. Elleriyle yüzünü ovalayıp doğruldu. Yatağın yanında duran gözlüğünü alıp taktı. Gece gözlükleriyle yattığını biliyordu, Tom çıkartmış olabilirdi.

Tom'u uyandırmamaya çalışarak yavaşça yataktan kalktı ve kol saatine baktı.

07:35

Normalde bu kadar erken kalkabilen bir insan değildi ama aylarca Ignatius ve Aldrich ile aynı odayı paylaşınca bu saatlerde uyanmaya alışmıştı artık. Elini yüzünü yıkamadan odada pelerinini aramaya başladı. İnsanlar uyanmaya başlamadan Gryffindor Kulesine gitmeliydi. Pelerini camın yanında bulduğunda hemen kapıp, Tom'un uyuyan bedenine yaklaştı.

Gece yattığı ve bu yüzden yatağın boş kalan kısmına oturup henüz uyanmamış çocuğu izlemeye başladı. Dün gece söyledikleri aklına gelmişti. Harry'nin uyuduğunu sanıp itiraf ettiği şeyler..Tom onları söylerken uyuyor taklidi yapmak işkence gibi gelmişti Harry'e. Gülümsememek ve yerinden kalkıp onna sarılmamak için kendisi fazlasıyla zorlamıştı.

Dün gece yüzüne yerleştiremediği gülümsemeyi o an belirginleştirdi. Kendi saçlarına nazaran daha düzgün ama yatmasıyla onun da dağılmış saçlarını okşayıp, eğildi ve yanağına öpücük bıraktı. Kendi yatakhanesine gitmek için ayağa kalktığı sırada Tom gözlerini hızla açmış ve Harry'nin kolundan tutarak sertçe yatağa çekmişti. Ya da kendi üzerine.

"Nereye?"

"Şöyle ani hareketler yapmasan?"

Tom derin bir nefes alıp sorusunu tekrarladı. "Nereye?"

"Sabah oldu. İzninle kendi odama gidip hazırlanmam lazım."

Tom'a da az çok hak veriyordu. Slytherin Zindanlarında sabah mı akşam mı belli olmuyordu, sürekli karanlıktı ortalık.

Tom sonunda Harry'i bırakıp tekrardan ayağa kalkmasına izin vermişti. Harry, pelerinin katlayarak daha küçük hale getirdikten sonra kapıyı açıp durdu. Kafasını hafiften yana çevirip omzunun üstünden Tom'a baktı. "Ben de senden hoşlanıyorum"

Başka biir şey demeden kendini hızla odadan attı. Yolda giderken gece Tom'un söyledikleri aklına geliyordu ve bu istemsizce sırıtmasına neden oluyordu. Kimseye yakalanmadan portreden çıkmak üzere pek aşina olmadığı ses yüzünden yerinde durdu. Kesinlikle açıklama yapamayacak durumdaydı.

"Bekle, Potter."

Endişeyle arkasına döndüğünde sesinden çıkaramasa da yüzünü az çok tanıdığı kişiye baktı. Toplantıda olanlardan biriydi ve kim olduğunu gayet iyi biliyordu. Onunla uğraşmak istemiyordu.

"Evet? Acele edersen sevinirim."

Clexa hafiften tebessüm edip biraz daha yakaşarak tam Harry'nin önünde durdu. "Bunu benden ilk ve son kez duyacaksın. Özür dilerim."

Göt korkusu da başa belaymış diye düşündü Harry. Tom o kadar da korkulacak biri değ--hayır kesinlikle öyleydi. Harry'e daha yumuşak davranıyordu sadece. Başkalarına nasıl davrandığını çok iyi biliyordu.

"Önemli değil."

"Beni bir düşman olarak görmeni istemiyorum, Potter."

Harry iç çekip elindeki pelerini daha çok sıktı. "Homofobiksin ve ben de eşcinsel olduğuma göre--"

"Aslında." diye sözünü böldü Clexa. Ne çok sözü kesiliyordu Harry'nin.

"Homofobik değilim. Mektupta yazdıklarım beni öyleymiş gibi gösterse de hayır, sadece sinirliyken yazılmış bir mektuptu o."

new kid ;; tomarryWhere stories live. Discover now