28,5. De waarheid voor thunderstorm Dani

51 11 16
                                    

In dit hoofdstuk wordt de alwetende verteller gebruikt om te vertellen wat er op Westons feest is gebeurd. Je leest dus over de weddenschap van Jake en Isabel, het dronken gedoe van Nicole en Zinzi en het belangrijkste: het vage gedoe tussen Michaël, Dani en Levi. Waarom ik het op deze manier vertel? Omdat het tijd is voor de waarheid en ook voor wat meer Levi medelijden.

Psst. Ik heb denk ik een kleine crush op Levi. Oeps.


Het was niet dat Weston nooit een feest gaf, sterker nog, met het grote huis waar hij in woont, deed hij het best vaak om op te scheppen. Het was meer dat hij nooit een verjaardagfeest gaf. Hij had een soort Peter Pan gevoel: eeuwig jong zijn. Verjaardagen verpestten dat nogal. Dit jaar had Arwen hem gepusht om een verjaardagfeest te geven. 'Ik wil je eindelijk eens een cadeautje geven. Je wordt achttien!' had zijn vriendje gezegd. En ergens klonk het dan ook niet weer zo vreselijk om een cadeautje van Arwen te krijgen. Wel kon hij het natuurlijk niet laten om er een groot feest van te maken. Hij nodigde zelfs het populaire kliekje uit, wetende dat er dan sowieso veel meer mensen naar zijn feest willen komen. Alle fans van Levi bijvoorbeeld.

Levi zelf was aan het piekeren over kleren. Hij wist dat Zinzi donkergroen aan deed en hij twijfelde of het te klef was als hij zou matchen. Ergens wilde hij wel klef zijn. Zo'n zeikerig stel klef. Diep van binnen wilde hij haar de hele dag knuffelen, haar hand vasthouden, haar de wereld laten zien, maar hij hield zich in. Hij is de man in de relatie. De stoere. En daarnaast, al dat extraverte romantische gedoe gebruikte zijn vader ook en dat had hem niet echt ver geleidt met die lange lijst gescheiden vrouwen. Nee, Zinzi mocht hij niet kwijtraken, kon hij niet kwijtraken. Hij vond haar al sinds de basisschool leuk. Sinds het moment dat Zinzi op Loki, zijn hond, paste toen hij op vakantie was.

Zinzi had het overigens prima. Prima als in zorgeloos. Zij was geen wandeling door haar herinneringen aan het maken al zijn haar herinneringen van Levi overigens wel heel anders. Natuurlijk kende ze Levi net zo lang als Levi haar, maar hij was altijd die stille jongen van de klas. Hij viel haar pas in de tweede klas op, toen hij bevriend raakte met Nicole. En toen voelde ze iets in haar binnenste. Tot nu toe had ze nooit kunnen beschrijven wat het was, maar het voelde goed en ze voelde het alleen bij hem.

Maar Zinzi was niet zorgeloos door dat gevoel. Nee, ze was het deels door een goed glas alcohol. En het overige deel door een goede fles alcohol. Ze had van tevoren gezegd om zich in te houden, maar was misschien iets te ver gegaan. Ze wist wel dat Levi haar op zou halen dus dacht ze dat het niet erg was om een klein beetje te drinken. Daarnaast zou ze niet de enige zijn. Dani had samen met haar gezworen dat ze weinig zouden drinken en toch wist ze dat zij straks net zo dronken was al haar. Het was Dani, die zei al een jaar dat ze het sobere leven tegemoet gaat, maar zoop elke keer weer.

Door het gepieker en het indrinken waren Zinzi en Levi een van de latere mensen die op het feest kwamen. Arwen was natuurlijk het eerste. Hij wilde ergens wel dramatisch laat komen en schreeuwen "dat lekkerding is mijn vriendje", maar besloot toch voor de romantische aanpak te gaan. Dus nadat hij zeer roekeloos over het gras reed en in een snel tempo zijn auto weg zette, klopte hij met een felgroen pakketje op de deur. Niet veel later deed Weston open en gaf hem meteen een goede zoen. Een echte. Zo'n kleffe "get a room" soort. Maar ze waren met zijn tweeën zonder oordelende homofoben. Dus het boeide ze niet.

Jake was daarna gekomen samen met Isa, zonder Jazz. Hij had ruzie gehad met zijn vriendin over Isabel. De enige soort ruzie die ze hadden. Jake vond dat ze onterecht zeurde over dat zij altijd het derde wiel werd als Isa er was. Hij had oprecht niet door dat Isabel, zijn beste vriendin sinds de kleuterschool, verliefd op hem begon te worden. Het was zo logisch dat Isa en hij vrienden waren dat die optie niet eens bij hem opkwam. Als Jazz er dan ook over begon, verklaarde hij haar voor gek. Ergens was hij bang dat ook deze relatie kapot gaat door een ruzie over Isa. Het zat zijn ex Finn ook al dwars. In plaats van dat hij een patroon zag, koos hij de kant van Isa. Vriendschap was voor hem altijd belangrijker geweest dan elk ander soort relatie.

Liegen duurt het langstWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu