Kapitola 32.

209 22 9
                                    

Když se Bridge opět vydal k táboru, Baya se rychle, ale opatrně zvedla, oklepala ze sebe listí a rozeběhla se do tábora.
On je pravým členem smečky, pomyslela si v duchu.

"Ještě než začneme jíst," vyhoupla se Lavril na Hlavní skálu, "Ráda bych jmenovala Bridgea, Raula a Tesáka právoplatnými členy naší smečky a přidělila jim postavení. Tesáku, pojď sem," pozvala si Lavril nesmělého šedého vlka k Hlavní skále.
"Ty ses v lovu moc neuplatnil, proto budeš náš nový hlídkař. Plň svou povinnost tak, jak se od tebe očekává," sklopila Lavril hlavu na znak úcty. Tesák jí to nejistě oplatil.
Hlídkař Tesák se hned otočil a posadil se vedle Raula, který plný očekávání hleděl k Lavril.
"Raul nalovil velké množství kořisti, kterou teď sníme, efektivním způsobem. Proto ho přijmeme jako dalšé článek loveckého oddílu," zopakoval se stejný proces jako u Tesáka.
"Bridge má v lovu velkou vytrvalost a dokáže být samostatný. Proto se také stává lovcem naší smečky." Alfa s lovcem se navzájem poklonili a Alfa pozvedla hlavu k nebi, aby zavyla na počest nových členů smečky. Zbytek vlků se k ní také přidal a Lavril poslouchala hlavně tři nové hlasy - Bridgeův hluboký, Raulův zvučný a výrazný a Tesákův tichý a trochu ochraptělý.
"Je tu ještě jedna věc, kterou bych vám chtěla říct," pokračovala Lavril po tom, co dovyl i poslední vlk, "Bridge dnes ráno, když byl na své zkoušce, prokázal, že je opravdovým členem naší smečky a můžeme mu věřit. Baya, která ho měla na starost, má důkaz."
Lavril nechala Bayu, aby vystoupila na Hlavní skálu a pověděla smečce, co se stalo. Vlci pozorně poslouchali a postupně se s obdivem otáčeli na Bridgea, který nervózně sklopil zrak a stydlivě hrabal drápy pravé tlapy do země. Nakonec se ale vděčně usmál, když uviděl pozitivní výrazy na tvářích většiny z nich.
Baya domluvila, slezla ze skály, Bridgeovi věnovala přátelský pohled a sedla si k ostatním lovcům.
"Počkejte," ozval se Nightmare, "To tedy znamená, že se ti dva Krvaví drápy dostali skrz naší hlídku?" připomněl. Vlci rázem ztichli.
"Bylo to až tam v lese za jezerem, poblíž pramenu. Tam už je blízko hranice, je možné, že nějak proklouzli. Přeci jen, tohle teritorium je hodně velké..." vysvětlil Bridge.
"Z Hlavní hlídky tam ale je vidět," namítla Vaness. Rozhostilo se ticho.
"Kdo byl ráno na Hlavní hlídce?," zeptala se Lavril Vaness.
"Noční hlídku jsem měla já, za svítání přišla Jacky s tím, že mě vystřídá Tesák, protože se mu prý nepovedl lov, tak aby si zkusil i hlídkovat," pověděla Vaness. Ticho, které nastalo, by se dalo krájet. Nakonec se ozvalo jen tlumené zakňučení, když se všechny oči stočily na čerstvého hlídkaře, který se přitlačil k zemi a sklopil uši. Na nikoho se neodvážil ani podívat.
"Tesáku, tys je viděl?" zeptala se vlídně Lavril. Tesák jen roztřeseně zavrtěl hlavou. Golden Darkness si podrážděně odfrkl.
"Tak to je jasné, nechal je projít, aniž by nám to řekl. Je s nimi spřáhnutý," zavrčel a udělal krok směrem k vyklepanému Tesákovi.
"Zadrž, Golde!," okřikla ho Lavril, "Tesáku, proč jsi nám to neřekl?," zeptala se. Všichni čekali na odpověď.
"Já... U-usnul jsem. Vůbec nic se nedělo, tak... T-tak jsem usnul... Omlouvám se! Ale já s nimi spřáhnutý nejsem!," na poslední dvě věty zvedl hlavu a se slzami v očích hleděl na Lavril. Gold znovu vypadal, že má něco paprného na jazyku, když se před Tesáka postavil Bridge.
"Věřte mu, není s nimi spřáhnutý. Je to můj kamarád už od dětství, vím, že něco takového by neudělal," řekl klidně Bridge a hodil po Goldovi významný pohled. Lavril si povzdechla.
"Dobře. Tesáku, tohle už si nesmíš dovolit. Hlídka je momentálně velice důležitá a to, že se v jeden moment nic neděje neznamená, že tě v příštím nezakousne tvůj bývalý Alfa. Musíš být ve střehu a chránit jak nás, tak i sebe." poučila ho vlídným hlasem Lavril. Nechtěla na něj být zlá, věděla, čím si prošel. Tesák horlivě kýval na srozuměnou.
"Pro jednou ti to prominu, ale už se to nesmí opakovat, chápeš?" Tesák opět zahanbeně kývl. Lavril už ho nechala být, seskočila ze skály a zavelela k jídlu.

Midnight Moon Pack [CZ] Kde žijí příběhy. Začni objevovat