Kapitola 14.

211 23 8
                                    

V tom se Taylor náhle zastavila a přitiskla se k zemi. Vaness ji hned napodobila a pohlédla před sebe. Tam, mezi stromy, se sklopenýma ušima kňučel zraněný vlk a proti němu stála rozzuřená šelma s obnaženými zuby a krutým a zároveň obranným pohledem v očích.


Taylor v rychlosti přemýšlela, co má udělat, zatímco Vaness odběhla zavýt na poplach. Chvíli bude trvat, než dorazí posily, uvažovala bílá vlčice. Ale ten rys na ně čekat nebude. Musím něco vymyslet. Slyšela Vanessino hlasité volání. Rys a zraněný vlk ho očividně slyšeli taky, ale nevěnovali mu moc pozornost. Rys hlasitě zasyčel a pomalu se blížil k vlkovi. Tedy vlastně k vlčici, uvědomila si Taylor. Hned jsem to přes ten pach krve nepoznala. Šelma pomalu pokládala jednu tlapu za druhou a s naježeným hřbetem se blížila k zakrvácené vlčici. Tan jen kňučela a když se snažila otočit, zakopla o větev, která se jí připletla pod nohy a upadla. Sníh se hned začal barvit krví. Vlčice očividně už neměla dost sil se zvednout. Tak dost! Pomyslela si Taylor. Nebudu tu jen hloupě čekat a přihlížet tomu, jak umírá jiný vlk! A s těmito slovy hlasitě zavyla, zavrčela nejhrozivěji jak to jen šlo a rozeběhla se vstříc nepříteli.

Lavril se zrovna chtěla jít podívat na Huntera, jak se mu daří, když uslyšela volání o pomoc. Prudce zvedla hlavu a nastražila uši.
"Vaness! Něco se stalo na hlídce!" uslyšela překvapeně vyštěknout Takiho. Lavril na nic nečekala a otočila se zpátky.
"Beto, Delto, Shadow, Golde a Nighte, pojďte! Gamma zatím přebírá velení!" všichni zmínění vlci kromě Gammy se zařadili Alfě po boku a společně se rozeběhli za hlasem Vaness. Beta běžel Alfě ochranářsky po pravém boku, Delta zleva. Běželi tryskem. Lavril věděla, že se Vaness nachází ještě na jejich území, ale až skoro u hranic v horách. Museli tedy pořádně přidat.

Rys na chvíli vypadal překvapeně, ale hned se přikrčil ještě hlouběji a tlumeně prskal.
"Co tu chceš?" zasyčela šelma. Taylor hned neodpověděla, jen rysa propalovala ostrým pohledem svých modrých očí.
"Chci, abys odešel a nechal tohoto vlka na pokoji!" štěkla. Rys se pobaveně ušklíbl.
"Nevšímala jsem si ho do té doby, co se mi snažil ukrást potravu!" vrčela šelma. Taylor se rozhlédla a až teď zaznamenala mrtvého bílého králíka ležícího opodál. Stočila zrak zpátky na rysa. Nevěděla ale, co má říct. Rys měl pravdu - pokud se mu vlčice snažila kořist ukrást, měl právo na ni zaútočit. Ale přece nenechá vlka zemřít jen tak! Snažila se najít nějakou vhodnou odpověď, když usylšela dusot tlap. Přímo proti nim se zastavila Alfa a její skupina. Vlci a rys po sobě chvíli jen zírali, když rys zasyčel a narovnal se.
"Nechte mi moji potravu a odejdu bez boje." řekl poměrně klidným, ale chraplavým hlasem. Lavril sklopila uši a tlumeně zavrčela.
"Lovil jsi na našem území. Ten králík patří právem naší smečce." odporovala. Rys se znovu naježil a vyzývavě se podíval na zraněnou vlčici, která se krčila za Taylořinými zády, a pak zpátky na Lavril.
"Tenhle vlk ale ve vaší smečce není a přesto tu loví." Lavril se na vlčici ani nepodívala a pořád visela očima na rysovi.
"S ní můžu naložit později jak budu chtít. Teď mě ale zajímáš ty, protože ty jsi toho králíka zabil." Rys si olízl pysky a promýšlel si odpověď.
"Nelovím tu často. Chodím po celých horách a lovím jen sem tam nějakého králíka. Navíc vy máte kořisti dost. Nech mě odejít v dobrém, vlčice. Jednou uvidíš, že se ti to vyplatí." propaloval rys Lavril pohledem svých jantarových očí. Lavril chvíli uvažovala. Nechtěla se nějak moc kamarádíčkovat s jinými zvířaty než vlky, ale něco na tom, co rys řekl, bylo. 

"Dobře," řekla k úžasu své smečky

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Dobře," řekla k úžasu své smečky. BlackHeart do ní udiveně šťouchl, ale Lavril ho ingorovala, "Přijímám tvou nabídku. Máš moje povolení lovit na našem území. Ale nikdy se nepřibližuj k našemu táboru nebo sem nevoď cizí zvířata. Lov jen takové množství kořisti, které tě uživí. Neplýtvej naší potravou." Rys zkřivil zubatou tlamu do něčeho, co by Lavril byla schopná nazvat jako úsměv. A to dokonce poměrně přívětivý úsměv.
"Slibuji ti na svůj krk, že to dodržím. Děkuji ti, vlčice. Mimochodem, jsem rysice, jestli jste si toho ještě nevšimli. Jmenuji se Maeveen. Jaké je tvoje jméno?" představila se rysí samička. Lavril kývla na pozdrav.
"Těší mě, Maeveen. Já jsem Lavril." Rysice kývla, přejela pohledem všechny vlky, sebrala svého těžce vybojovaného králíka a zmizela v lese.

"Co tě to napadlo?" vyhrkla udiveně Shadow otázku, která nejspíš visela na jazyku všem

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Co tě to napadlo?" vyhrkla udiveně Shadow otázku, která nejspíš visela na jazyku všem. Lavril se po nich přísně podívala, viděla jim na očích, jak s jejím rozhodnutím nesouhlasí.
"Maeveen měla pravdu. Kořisti tu je dost pro všechny. Myslím, že je chytřejší navázat spíše přátelské než nenávistné vztahy s jinými šelmami, co myslíte?" Vlci mlčeli a zahanbeně koukali do země. Jen Taki se jí zpříma díval do očí.
"Já si myslím, že máš pravdu, Alfo." řekl. Lavril se usmála a otřela se mu čumákem o tvář.
"Tak. A teď se pojďme podívat na tu vlčici." Všichni vlci jako by rázem si vzpomněli, že tu je ještě jeden nezvaný host a stočili k němu oči. To mladou vlčici poněkud vyděsilo a podřízeně si položila hlavu na zem. Z rány na rameni po rysích zubech už krev moc netekla, naopak se její srst slepila zaschlou temnou krví. Lavril ale věděla, že jakýkoliv prudší pohyb by ránu znovu otevřel a vlčice by ztratila další krev. Přistoupila k ní. Taylor ustoupila dál a zvědavě přihlížela.
"Jak se jmenuješ?" zeptala se Lavril vlčice jemně.
"Baya." řekla tiše. Lavril se otočila na Betu a Deltu.
"Nemůžeme ji tady nechat v takovýmhle stavu. Vezmeme ji do tábora a vyléčíme ji. Natilla si určitě bude vědět rady. Potom rozhodneme, co dál." řekla a vlci kývli na srozuměnou.
"Můžeš vstát?" zeptala se Bayi Taylor opatrně. Baya něco zamumlala a pomalu se začala sbírat ze země. Nakonec vrávoravě vstala a zkusila udělat pár kroků. Taylor a Shadow jí hned přiskočily k bokům a podpíraly ji. Baya se zmohla jen na zavrtění ocasem. Lavril se otočila, mávla ocasem, a skupina se dala do pohybu.
Celá smečka se zvědavostí seběhla k navracející se skupině. Když zjistili, že jsou všichni v pořádku, trochu se uvolnili, ale vzápětí je přepadla zvědavost o nové příchozí. Shadow a Taylor zraněnou Bayu co nejrychleji dovedly k Natille.
"Děkuju, už se o ni postarám. Ztratila sice trochu více krve, ale bude v pořádku." olízla Shadow a Taylor ucho a začala se věnovat Baye.

Další kapitola a zároveň nový člen smečky za námi!
V médiích je pro představu zraněná Baya a fotka rysice Maeveen (čti Maevín).



Midnight Moon Pack [CZ] Where stories live. Discover now