Kapitola 28.

143 19 8
                                    

"Tímto by dnešní shromáždění skončilo. Nezapomeňte, co jsem vám říkala. Všímejte si Hunterova pachu, ale zase to moc nepřehánějte. Nesmíte přehlédnout ostatní nebezpečí, větší hrozbou než Hunter pro nás je Swarova smečka. Mějte se na pozoru."

Bílá vlčice Taylor kráčela bok po boku vedle své nejlepší kamarádky Vaness a po druhém boku jí šel Rony. Taylor veděla, co k ní Rony cítí a ona sama si připadala stejně, ale ještě se do vztahu nechtěla moc vrhnout po hlavě. Připadala si na to ještě moc mladá, jí i Ronymu byly teprve dva roky. A tak spolu měli jen velice důvěrný kamarádský vztah, ale Taylor byla rozhodnutá změnit, až  přijde čas.
Před Taylor, Vaness a Ronym elegantně kráčela jejich zrzavá Alfa Lavril s lovkyní Bayou. Taylor přestala upírat zrak na zem pod sebou a zaměřila se na Alfina záda. Mladá hlídkařka svou vůdkyni obdivovala. Obdivovala, že Lavril dokáže vést tak početnou smečku vlků, všechny mít ráda a bránit je vlastním tělem. Její rozhodnutí byla moudrá a chytrá. Taylor byla v hloubi duše ráda, že tehdy při souboji Lavril a Taylořiného tehdejšího Alfy BlackHearta vyhrála právě ona. Taylor měla BlackHearta samozřejmě ráda, ale občas byl prchlivý a při nátlaku zmatkoval, zatímco Lavril si stále zachovávala chladnou hlavu. Navíc BlackHeartovi to jako Deltovi sluší víc, pousmála se Taylor.
Tato pětice vlků stoupala do mírného kopce směrem k Hlavní hlídce. Jejich skupina šla jako první se naposledy rozloučit s mrtvými členy - Browny a Maxem. Lavril rozdělila vlky na malé skupinky tak, aby se skupinou šel jeden vlk z hlavní pětky a aby v táboře vždy zůstali minimálně tři z hlavní pětky. Lavril rozumně nechtěla, aby se s mrtvými šla rozloučit naráz celá smečka, protože by tak opustili tábor, který by byl pocelou dobu nehlídaný. Lavril si od včerejška na hlídkách dost zakládala a nikdo ze smečky neměl námitky. Hlídky byly momentálně nejdůležitějším článkem smečky.
Stromy začaly po pár minutách mírného stoupání řídnout, až vlci stanuli na poměrně vysokém kopečku s výhledem na celé území. Lavril viděla i na tábor, kde dokázala rozpoznat i jednotlivé členy smečky. Tady nahoře profukoval jemný teplý vánek a Alfa zavedla svou skupinku k vysokým borovicím, pod které Taki a ostatní pohřbili Browny a Maxe. Lavril se před hrobečky posadila a ostatní ji následovali.
Hroby byly umístěny vedle sebe, ještě byla rozeznatelná trochu rozrytá zem, jak ji vlci tlapami rozkopali a následně znovu zahrabali. V místech, kde spočívaly pod zemí hlavy Browny a Maxe, byly umístěny dva poměrně velké balvany. Lavril zaslechla, jak Taylor popotáhla, aby se znovu nerozplakala a položila si hlavu na Ronyho rameno.
Podobný pohled jsem už viděla, pomyslela si Lavril. Už je to rok, co jsem takhle seděla před hrobem své matky a ostatních členů bývalé smečky. Před rokem jsem s Natillou a Darow opustila své bývalé území několik dlouhých cest Ohnivého Vlka odsud, potkala Takiho, následně s Natillou zachraňovala dvě malá osiřelá vlčata před medvěděm... Oba už tak vyrostli, pootočila Lavril mírně hlavu směrem k Ronymu. Zdá se, jako bylo včera, když mi malá Crystal přiběhla povědět o smečce u jezera... A přitom už je to necelý rok. Lavril si zhluboka povzdechla a zavřela oči. Browny s Maxem s námi nebyli dlouho, ale i tak byli právoplatnými členy smečky a oba zemřeli, když nás bránili před Krvavými drápy. Alfa otevřela oči a pozvedla hlavu k nebi. Budete nám chybět, poslala oběma mrtvým vlkům pomyslný vzkaz, a nikdy na vás nezapomeneme.
"Alfo?" ozvalo se vedle Lavril. Ta sebou trhla, jelikož měla zavřené oči a na chvíli nevnímala okolní svět. Otevřela oči a hleděla na hlídkařku Taylor. Lavril ji kývnutím hlavy vybídla, aby pokračovala. Taylor se trochu ostýchavě posadila.
"Víš... Napadlo mě...," očividně nevěděla, jak začít. Lavril se na ni usmála.
"Nějak to řekni, nemusíš se bát." povzbudila ji. Taylor jí úsměv trochu chabě oplatila.
"Když Browny zemřela, tak... Vlastně nemáme Omegu, a... Napadlo mě... Pokud by ti to nevadilo...," Taylor se Lavril zadívala do očí, "Klidně to postavení převezmu za ni."
Lavril na bílou vlčici zůstala chvíli jen civět.
"Opravdu? Nevadilo by ti být nejnižším členem smečky?" zeptala se zaskočeně. Lavril si sice byla vědoma, že v její smečce jsou práva Omeg mnohem mírnější než v jiných smečkách, jinde jsou to v podstatě hrací pytle, zatímco v Půlnoční smečce je Omega jen takový nejnižší hlídkař. I přes to však Lavril udivilo, že by se kdokoliv o tohle postavení přihlásil dobrovolně.
"Ne, nevadilo. Naopak mi bude ctí zastoupit mou drahou Browny." řekla a sklopila zrak. V Lavril hrko a zvlhly jí oči, div se nerozplakala. Stane se Omegou na počest své přítelkyně, pomyslela si dojatě Alfa. To je chvályhodné.
"Ano, samozřejmě, Taylor, pokud je to tvé přání. Na shromáždění to oznámím smečce."
A poprvé od Brownyniny smrti uviděla Lavril upřímný a šťastný úsměv na Taylořině tváři.

"A poprvé od Brownyniny smrti uviděla Lavril upřímný a šťastný úsměv na Taylořině tváři

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Proč vlastně Soul nechtěl lovce ani zkusit?," zeptala se Darow Jacky. Černá vlčice pokrčila rameny.
"Nikdy moc v lovu dobrý nebyl," odpověděla Soulova družka, "Teda podle mě, kdyby se snažil, zvládl by to, ale jeho to ani nějak extra nebaví. Když jsme byli sami, tak samozřejmě se mnou lovil pro přežití, ale nemá to rád. Ale co mi už říkal, hlídkování ho baví mnohem více," pousmála se Jacky při vzpomínce na svého nadšeného druha, když jí vyprávěl o kráse jejich nového území. Velitelka lovců se zazubila.
"Jo, to bylo slyšet snad po celém táboře, jak se radoval. Bude z něj hlídkař, Vaness mi říkala, že se za něj přimluví. Každopádně si myslím, že s ním má nějaké plány i Gamma. Soul jí hodně pomáhal s ošetřováním. Natilla bude ráda, když na to bude sama, Soul se jí bude hodit." Jacky hrdě přikývla.
"Jsem ráda, že budeme smečce prospěšní."
Chvíli šly mlčky. Jacky právě absolovala svou loveckou zkoušku a společně s Darow nalovila poměrně hodně kořisti. Vzdálily se ale poměrně daleko od tábořiště, takže teď budou ještě chvíli i s úlovky šlapat.
V tom se Darow zarazila. Jacky se trochu polekala a opatrně na velitelku zírala. Darow upustila králíka, kterého Jacky ulovila, na zem, a větřila. Ve tváři měla nečitelný výraz, který se postupně měnil na nepříčetně rozzlobený.

 Ve tváři měla nečitelný výraz, který se postupně měnil na nepříčetně rozzlobený

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"D-Darow?" zeptala se potichu Jacky. Vůbec netušila, co se děje.
"Čichej. Cítím nepřátele." zavrčela Darow chladně. Jacky ji poslechla a také soustředěně pozvedla čumák k nebi. Chvíli necítila nic než uklidňující vůni lesa, ale po chvíli ji do nosu udeřil cizí štiplavý vlčí pach. Trhla sebou a v zápětí se zamračila, když pach rozpoznala.
"To jsou... To jsou...!" nedořekla větu, protože jí Darow skočila do řeči.
"Krvavé drápy," zaburácela, "Nech kořist kořistí, musíme varovat smečku!" poručila Darow, upustila králíka a tryskem se rozeběhla do tábora. Jacky bylo kořisti líto, tak ji alespoň trochu přikryla listím, aby se pro ni mohla později vrátit, a rozeběhla se za Darow.

1099 slov.
Tahle kapitola je asi taky trochu useless, ale snad nevadí xd
Zase to protahuju, kolik kapitol zbývá do konce, proto vám už to radši ani nebudu říkat xD Protože sama nevím xD
Nahoře gif Lavril, fotka Taylor, dole gif Darow.
Tak zatím čuzz, brzo u další kapitoly ❤️

Midnight Moon Pack [CZ] Where stories live. Discover now