Kapitola 31.

122 21 4
                                    

Tohle bude ještě složité, povzdechla si Lavril a lehla si pod Hlavní skálu. Zavřela oči a ucítila Takiho příjemnou vůni. Lehl si vedle ní a jeho družka se k němu přitiskla.

O PÁR MĚSÍCŮ POZDĚJI

Bridge se prodíral mezi stromy musel se hodně soustředit na to, aby mu spadané listí nekřupalo pod tlapami a tím neupozornilo celý les na to, že je na lovu. Zastavil se a pohlédl k nebi. Ohnivý vlk teprve vycházel, jeho paprsky se prodíraly korunami stromů a vesele tančily po zemi. Les vypadal jako v ohni. Všechno listí už teď mělo barvy od žluté, přes oranžovou a krvavě rudou až po odstíny hnědé. Paprsky jejich barvy ještě odrážely a Bridgeovi se ten pohled moc líbil. Měl rád podzim, takzvaného Větrného Vlka.

Sklopil hlavu a začichal, teď se musel věnovat jiným věcem, než krásám přírody

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sklopil hlavu a začichal, teď se musel věnovat jiným věcem, než krásám přírody. Zachytil stopu koloucha a pustil se za ním. Stopa ho vedla až k jezeru, kam se vlci chodili napít a koupat. Bridge se instinktivně skrčil a skenoval okolí pohledem. Na břehu jezera stála laň a docela velký kus od ní její mládě. Bridge se na něj zaměřil a začal se k němu plížit. Nakonec vystartoval a plnou rychlostí se za ním pustil. Kolouch samozřejmě zazmatkoval a rozeběhl se na svých tenkých nožkách za svou matkou, která utíkala kus před ním. Bridge napružil svaly k nastávající štvanici.

Jak běželi, postupně se vzdálenost mezi vlkem a mládětem jelena zkracovala, až skoro mohl Bridge skočit a koloucha zabít

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Jak běželi, postupně se vzdálenost mezi vlkem a mládětem jelena zkracovala, až skoro mohl Bridge skočit a koloucha zabít. Věděl ale, že by se nemusel trefit a pak už by mu kořist utekla. Zrychlil tedy ještě více a když si byl jistý, odrazil se a přesně přistál kolouchovi na zádech. Laň si nevšímala bučení svého mláďete a ztratila se v lese. Bridge se ale věnoval své oběti.
Chvíli se se zvířetem potýkal, nakonec mu ale zasadil smrtelnou ránu do krku a držel stisk, dokud si nebyl jistý, že je po všem. Pustil si kořist k nohám a podíval se, jak daleko je od tábora. V podstatě oběhl celé jezero, takže to ještě nebylo tak daleko. Znovu popadl koloucha za krk a táhl ho směrem ke smečce.
Jak měl přímo pod nosem čerstvou vůni uloveného jelena, moc necítil ostatní pachy kolem sebe, a tak sebou prudce trhl, když ho překvapil jeden poněkud dobře známý pach. Zastavil se, upustil koloucha na zem, rozhlédl se a větřil. Chvíli pach nemohl rozpoznat, ale pak sebou šokovaně trhl.
"Akime? Melanie?" zavrčel nevěřícně směrem k jednomu hustému křoví.

Midnight Moon Pack [CZ] Where stories live. Discover now