BÖLÜM 8: NASİP İŞİ ✨

3.6K 364 72
                                    




Caminin avlusunda Kur'an-ı Kerim okumak için çıktım. Bu sıcak havalarda gölge gibi bir nimet ve Allah (cc) ayetleri ruha şifa oluyordu.

Nur suresini açıp kaldığım yerden devam ettim. Anlamını kelimesi kelimesine bilemesem de genel olarak bildiğim için okurken daha değişik duygular uyandırıyordu.

Ve çok güzel ve etkilendiğim bir kaç ayet vardı. Evet her ayeti ibret alınacaktı tabi ama bazılarının bende uyandırdığı duygu daha farklıydı.

"Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır.

Ey iman edenler! Şeytanın adımlarına uymayın. Kim şeytanın adımlarına uyarsa, bilsin ki o hayâsızlığı ve kötülüğü emreder. Eğer Allah'ın size lütfu ve merhameti olmasaydı, sizden hiçbiriniz asla temize çıkamazdı. Fakat Allah, dilediği kimseyi tertemiz kılar. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara lâyıktır. O temiz olanlar, iftiracıların söyledikleri şeylerden uzaktırlar. Onlar için bir bağışlanma ve bolca verilmiş iyi bir rızık vardır.

Mü'min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır.

Tesettür deyince sadece kadınlara inmiş ayetler gibi anlaşılıyordu ne yazık ki. Aslında ilk olarak mü'min erkeklere söyle diye başlıyordu ayet. İlk muhataplar bizlerdik. Bazı algıları kırmak ne yazık ki pek kolay olmuyordu.

Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!"

Rabbim bizleri hatta etsek dahi tövbe etmeyi nasip etsin inşallah.
Son ayeti de okuyup Sadakallahül'l-Âzim Diyip okuduğum sayfayı üç defa öperek başıma koyduktan sonra kapattım.

Çok güzel bir anlamadı yok muydu bu kelimenin. "Azim olan Allah c.c ne güzel ne doğru söyledi." Manasını bilip bazı şeyleri yapmak çok daha güzeldi. Hayatı anlamlı yaşamak çok güzeldi. Tolstoy bir kitabında 'Tanrı'yı arayarak yaşadın mı, bir daha Tanrısız yaşayamazsın.' diyordu. Tabi ki bunun için verilecek bir çok örnek vardı ama bu düşünce çok hoşuma gitmişti. Bir yaratıcının varlığına inanmak yaşamı çok daha yaşanılabilir bir hale getiriyordu. Hele ki inandığınız bu yaratıcı Azim olan ALLLAH (cc) ise.

Annemle Beyza meselesini konuşmamızın üstünden 10 gün falan geçmişti. Bugün Beyza'nın annesine hafiften bir şeyler çıtlatacakmış.

O ne demekse artık. Düşündüm bir süre ben ve Beyza. İkimiz yârimin yâri ben olsam...
Hayali bile mutlu etmeye yeterdi.

Abdestimi tazeledim az sonra ikindi vakti girecekti. Oturup biraz dua ettim. Ülkemiz için müslüman kardeşlerimiz için ailem için AİLEM OLACAK İÇİN❤️

GİZLİ SAYE "SESLENDİRİLDİ"Where stories live. Discover now