BAŞKALARININ HATASI SENİ AHİRETTE KURTARMAZ!

176 59 1
                                    

Yahu neden insan başkalarının günahlarıyla kendi günahlarını temizleme çabasına girer ki?

Ne alaka arkadaş diyeceksin:

İnsan kötüye odaklı bir hayat yaşamaya müptela hâle gelmiş. Çünkü artık ecnebi medeniyeti çerçevesinde insanlara ümitsizlik ve karamsarlık empoze edilmiş.

Ve yanlış olan doğru gibi kabul ettirilmiş. Yanlışların doğru kabul edildiği bir toplum ve o toplumun fertleri bu tuzağa güle oynaya atlamış durumda.

Kur'an ışığından uzak ve İslamiyet'in girmediği bireyler arasında buna şaşırmamak gerek.

En basit bir nesnenin bile kullanma kılavuzu var mesela gömlek aldığında 30 derecede yıkanır, elde yıkamayın, tersten ütüleyin gibi ibareler mevcut iken o gömlekten milyon kere daha kompleks olan bir insanın acaba kullanma kılavuzu olmaz mı ve kılavuzu en güzel şekilde bilen ve uygulayan bir şahıs olmaz mı? Tabii ki de olur, nasıl mı?

Düşün mesela seninle Ayasofya'ya giriyoruz rehbersiz şekilde, hiçbir bilgimiz olmadan etrafa bakıyoruz her yer süslü, nakışlı, resimli taşlarla donatılmış...

Sadece hayretli bakışlarla tarihini mahiyetini amacını bilmeden kendimizce yorumlar sonra gideriz ve sadece madde olarak görürüz. Fakat bir rehber gelse ve elinde bir kılavuz olsa en ince ayrıntısına kadar bize anlatsa kanıtlarla ve delillerle. İşte o zaman gözümüzle değil aklımızla sanatın kıymetini anlarız değil mi?

Aynen bunu gibi Efendimiz(sav) kullanma kılavuzumuz olan Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde yaşamış ve yaşatmaya vesile olmuş.

Bizim mihenk taşımız Kur'an ve Sünnet-i Seniyye olmalı.

Yoksa herkes kural kanun koyarak kendini temize çıkarırsa iş çığırından çıkar. Zaten çıktı da.

Kardeşim bana gelip de:

"Böyle tesettürlü olacağıma böyle açık saçık gezerim."

"Böyle bunlar gibi namaz kılıp sahtekâr olacağıma namaz kılmam daha iyi."

Ya da şahısların hatasını cemaate mal etmek hastalığı ile:

"Şu cemaat var ya, bu cemaatten adam çıkmaz hepsi dolandırıcı..." gibi sözlerle kendini temize çıkaran ZALİMDİR, ZÜLMEDER...

"Bir gemide dokuz cani, bir masum bulunsa yine o gemi hiçbir kanunu adaletle batırılmaz." kaidesince senin yaptığın genelleme ancak seni mahveder.

Ahirette başkalarının hatasından sen paçayı kurtaramayacaksın.

Herkes tek başına hesap verecek ve yalnız başına gireceksin.

Sen gel güzel yaşayanları gör, onları örnek al...

Senin yolun Kur'an ve Sünnet olsun...

Harun Serkan Aktaş

Sözler Köşkü (Ruhunuza iyi gelir)Where stories live. Discover now