Ben yoruldum Hayat...

522 138 3
                                    

İşler bir kere kötüye gitmeye başladı mı durduramazsın, ardı arkası kesilmez, dibe battıkça batarsın. Bir noktadan sonra her şeyin normale dönmesi için değil de işlerin bundan daha kötüye gitmemesi için dua edersin, bir çıkış yolu ararsın kendine. Ama tüm bu aramalar boşunadır. Ne sesini duyan biri vardır etrafında, ne de çaresizliğini gören. Rahatça sırtını yaslayacak biri bile olmaz. Tek başınasındır bu hayatta aldığın hiçbir karar seni tatmin etmez, seçtiğin tüm yollar seni çıkmaz sokaklara götürür. Hikâyenin bittiğini düşünürsün, sonra nefes aldığını fark edersin ve aldığın her nefes seni hayata tutacak olan bir umuda dönüşür. Her kaybedişte yeniden başlarsın, daha da güçlenerek başlarsın ve daha da hızlanarak dibe batarsın, en dibe batarsın. Başın döner, gözlerin kararır ve bilincini yitirirsin sonrası sonsuz karanlık..

Gözlerini açarsın ve bunca şeye göğüs gerdiğine göre devam da edebilirsin.

Umutsuz musun?

Seni umutsuz eden kişi, olay, durum ne?

Çok mu yorgunsun?

Yorulmanın ne demek olduğunu bilmeyen çocuklar gördün mü hiç?

Çok mu mutsuzsun?

Çöpten bulduğu salatalıkla annesine koşarak giden çocuğun mutluluğunu gördün mü hiç?

Sevdiğin insan seni sevmiyor mu?

Esas sevgili seni ne olursa olsun severken mi?

Tüm bunları yazıyorsun iyi hoş da başına gelmeden bilemezsin diyebilirsiniz ama emin olun herkesin başına en az biri ve buna benzer birçok olay gelmiştir.

Peki, ne yapmalıyız?

"Neden ben Allah'ım?" demek yerine "Şükür ALLAH'IM, bundan daha beteri de olabilirdi." desek "Rabbim beni öyle çok seviyor ki imtihan ediyor." diye düşünsek kötü mü olurdu?

İleride mezarınıza bile gelmeyecek insanlar için saatlerinizi, günlerinizi harcamak yerine "Ben Allah'a havale ettim." desek kuş kadar hafif olurduk. Hele sen işini Allah'a bıraktıysan olmuş bil değerli okuyucum.

Unutma sana esas değer verenin kim olduğunu. Sana şah damarından bile yakın olanı başın sıkışınca hatırlama, topla kendini, O hep senin yanındaydı ve hep vardı, bir gölge gibi seni takip etti.

Unutma güneş batsa gölge giderdi ama O güneş batsa bile gitmedi...

İçinize yönelmeniz duasıyla...

Miray Gönen

Sözler Köşkü (Ruhunuza iyi gelir)Where stories live. Discover now