Sen hiç haram sevdin mi?

1.3K 211 23
                                    

Bugün de sabah namazına kaldırdı değil mi seni sevgilin? Ya da zaten hafta sonu diye vakit girene kadar uyumayıp, konuşup "Hadi kılalım namazı da öyle yatalım." diyerek kapattınız belki de telefonu. Ne hoş maşaAllah, özenilesiniz gerçekten!
Bu aralar en çok duyduğum şeylerden oldu. "Abi bir kız arkadaşım var, inan Allah rızası için seviyorum onu. Biliyor musun abi sabah namazına kaldırıyor beni, haydi namazları kılalım diye uyarıyor. Hem de tesettürlü abi, tam hayalimdeki gibi." tarzı cümleler son zamanların en iyi çıkış yapan şeytan yaklaşması sanırım. Ama bu biraz diğerlerinden farklı. Şeytanın sağdan yaklaşması bu tam olarak.

"Allah rızası için seviyorum." Hadi canım! Neden mesajlarınız o tarz değil o zaman? Neden konuşmalarınız namazdan namaza Allah'ı hatırlatıyor acaba. Gerçi orası da muallak. Yoksa sen kız arkadaşın dindar diye mi kıldın o namazı? Yok canım yapmazsın o kadar. (!)

Vicdanın yalan söylemez bir ona danışsana. Mantık doğrultusunda gidelim. Allah rızası için seviyorum diyorsun ama Allah'ın emrettiği doğrultuda yaşamıyorsun ilişkini, onu n'apacağız? Soruyorum: "Evlenme amaçlı mı görüşüyorsun?" "Evet, abi tabii ki." diyor. "Ne zaman evlenebilirsiniz?" diyorum "3-4 yıla anca, daha okul var, askerlik falan var." diyor. '1-2 yıldır sözde Allah rızası için(!) birlikteliği olduğunu söyleyen delikanlı kardeşim erkek ol, doğruyu söyle "Tutmadın mı hiç elinden?"

Ee sen bu 3-4 yıl yüzlerce günaha gireceksin, bütün sana verilen güzel duyguları kaybedeceksin, sonra gelip "Ama biz Allah rızası için seviyoruz birbirimizi." de. Oldu be gülüm. Senin dediğin neye benziyor biliyor musun? "Büyük ikramiyeden çıkan parayla, Cami yaptırmaya çalışıyorsun." Sana bir sevap yazılmaz da hani ama oynadığın kumarın günahı sana kalır ya öyle bir şey.

Yazık etmeyin birbirinize. Haram kollarda huzur arayıp huzuru da haram etmeyin. Birlikte sevaba gireriz diye düşünürken, ebedi hayatınıza mal olmasın bu durum. Hem "Kişinin namazı, orucu sizi aldatmasın. Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Fakat güvenilir olmayanın dini de olmaz." diyen Efendimiz (s.a.v) bize apaçık bir mesaj vermemiş mi?

E bu karşındaki hatun kişi namazını kılıyor, seni sabah namazına da kaldırıyor oruçlar da motive ediyordur ne güzel ama bir taraftan da aklınca Allah'ı aldatmaya çalışmıyor mu?

O'nun yanında gibi gözüküp O'nun yasaklarını hiçe saymıyor mu? Onun yasaklarını kulak ardı edip kendi kafasındakini yapmıyor mu? Yaşı da genç olduğundan ailesine de yalan söylüyor seninle görüşecek diye? E Ailesine yalan söyleyen insan, gün geldiğinde sana da yalan söylemesin Allah muhafaza?

Yoksa Allah rızası için seviyorum sanırken, bilmeden ya da bilerek Cehennem için mi çabalıyoruz? Gayri meşru bir muhabbetin neticesi MERHAMETSİZ bir azapla sonuçlanacağını mı unutuyoruz?

"Hakkın Hatırı Âlîdir. Hiçbir Hatıra Feda Edilmez."
Selametle...

Ceyhun Hamid Yılmaz

Sözler Köşkü (Ruhunuza iyi gelir)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن