3. rész

2.4K 97 7
                                    

Allison szemszöge

Reggel nyugodtan, szinte boldogan ébredtem. Ma Freya visszateszi Emily-t a testébe és végre megnyugodhatunk. Szerintem Emily-nek fogalma sincs arról, hogy mennyire befolyásolja a jelenléte a környezetében élő emberek életét. Isaac is úgy látja, hogy Freya bejelentése után mindenki reménykedni kezdett és kissé megnyugodott.

Már délelőtt átmentünk Derekékhez. Nem voltunk egyedül ezzel. Szinte az egész falka ott volt. Scott és Malia kivételével. Van egy olyan érzésem, hogy Scott dacból nincs itt. De, ami igazán dühített, hogy Maliát is belevonta ebbe. Fogalmam sincs, hogy sikerült meggyőznie a lányt, hiszen ő imádja Emily-t. Scott pedig csak a Derek iránti féltékenysége miatt nem hajlandó segíteni Emily-nek.

- Hogy csináljuk? - kérdeztem izgatottan

- Sehogy - felelt Freya

- Tessék? - ugrott fel apa is

- Előbb meg kell győződnünk róla, hogy tényleg Emily-t rejti a medál. Ehhez szükségem van egy erős boszorkányra - pillantott Hope-ra - Legutóbb is te segítettél.

- De Elijah a nagybátyám volt - mondta

- Emily pedig az unokatestvéred - szólt közbe Klaus - Sikerülni fog - ölelte át a lányát Tudta, hogy Hope attól tart, hogy nem lesz elég erős a kötelék közte és Em között a varázslathoz.

- De Elijah-nál megvolt a családi kötelék, de Emily-vel nem biztos, hogy megvan - mondta Hope

- Hidd el, hogy megvan - lépett hozzá Hayley is - Nem tudtátok, hogy egy család vagytok, de kölcsönösen óvtátok egymást.

- Meg tudod csinálni - ölelte meg Julia is Hope beleegyezően bólintott. Freya letette a nyakláncot az asztalra, megfogta Hope kezét és mormolni kezdtek. Míg ők varázsoltak, én Hayley mellé léptem. Még mindig idegesített, ahogy Derekre nézett tegnap.

- Sikerülni fog nekik? - kérdeztem

- Minden bizonnyal. Freya és Hope a legerősebb boszorkányok a világon - bólintott, de a szemét le sem vette a boszipárosról

- Milyen kapcsolatban vagy Emily-vel?

- Nagyon jó barátok vagyunk. Rossz volt, hogy titkolnom kellett előtte, hogy Mikaelson, de a biztonsága érdekében meg kellett tennem. Szeretném, hogy jól legyen.

- Szerinted Derek jó Alfa?

- Mi ez? Kihallgatás? - fordult felém

- Nem - ráztam a fejem - Csak érdekel, hogy mi a véleményed, mint másik Alfának az Alfánkról.

- Szerintem ő nagyon jó Alfa. Ő maga nem így gondolja, de téved. Sok másik Alfával találkoztam már, de olyannal, aki ilyen tekintéllyel bírjon, még nem.

- Te bele vagy esve? - kérdeztem rá

- Dehogy - nevetett - Én Elijah-t szeretem.

- Akkor miért nézel rá úgy?

- Mert hallottam egy legendát gyerekkoromban, de nem hittem, hogy igaz lehet. Mostanáig.

- Milyen legendáról beszélsz? - kérdeztem kíváncsian

- A legenda szerint: Egyszer születik egy farkas, aki felnőtt korára az Alfák Alfája lesz.

- Az Deucalion - fűztem hozzá - Ő nevezte magát az Alfák Alfájának.

- Erősen kétlem, hogy ő lenne az - mosolygott - Az Alfák Alfája-az igazi-mindenkinél erősebb. A farkas, aki minden Alfának parancsol. A világ minden Alfája meghajol az akarata előtt.

- És te úgy gondolod Derek az?

- Napról napra egyre biztosabb vagyok benne - mosolygott - Én, mint Alfa soha senki akarata előtt nem hajoltam meg. Egészen addig, amíg nem találkoztam az Alfátokkal. Úgy éreztem be kell hódolnom neki. Pedig ő csak a területét védte. Fogalma sincs róla mekkora hatalma van - nézett az említett felé

- Mi van még abban a legendában?

- Egy könyvben olvastam, hogy a Farkasok Királyát három tulajdonság jellemzi: erő, tekintély, alázat. Mindhárom igaz Derekre.

- Derek Scottnál is erősebb - méláztam

- Minden farkasnál erősebb. Szerintem még Klausnál is. Pedig ő hibrid. Tekintélye, hatalma van, mert mindenki fejet hajt előtte. Bármit mond, azt betűről-betűre követitek, igaz?

Elgondolkodtam ezen és igazat kell adnom neki. Derek tényleg olyan nekünk, mint egyfajta vezető, uralkodó. Lydia is mondta, hogy mindent megteszünk, amit mond és az egész falka érzi azt, amit ő. Akár farkasról, akár emberről van szó.

- Alázatos, mert elfogadja a tanácsokat másoktól és belátja ha téved. Erre példa a tegnapi eset is. Rávetted, hogy aludjon. Elismerte, hogy neked van igazad. Vagy mikor Rebekah ráparancsolt, hogy engedje, hogy segítsünk neki Olivia körül. Napról napra bizonyítja, hogy ő a Farkasok Királya, az Alfák Alfája.

Ez most hírtelen ért. De sokmindent megértettem Derekkel kapcsolatban. Nem véletlen, hogy az anyja volt az egyik legerősebb Alfa a világon. Most már abban sem vagyok biztos, hogy a vérfarkasok akik megfordultak nála tényleg hozzá jöttek-e? Lehet, hogy a világ Alfái és Bétái inkább a jövendőbeli uralkodójukkal akartak találkozni. Akkor Deucalion is ezért akarta maga mellé állítani Dereket. A világ legerősebb farkasával a falkájában a világot uralhatta volna. Főleg úgy, hogy Dereknek fogalma sincs arról, hogy mekkora erő is rejlik benne.

Mire a gondolatmenetem végére értem, Freya és Hope befejezték a varázslást. Mindenki kívácsian várta, hogy mit fognak mondani.

- Nos egyértelműen Emily van a nyakláncban - felelte Freya Mindenki örömújjongásban tőrt ki, de nem sokáig örülhettünk, mert Freya folytatta - De nagyon gyenge. Ezért nem tudjuk kihozni. Félő, hogy belehalna.

- Akkor mit kéne tennünk? - kérdezte Julia

- A Forrására van szüksége - feleltem és jelentőségteljesen néztem Derekre - Ő az egyetlen, aki felerősítheti egy kicsit, hogy túlélje és visszatérjen.

- Mit kell tennem? - kérdezte Derek Freyától

- Biztos kész vagy bemenni a nyakláncba, hogy segíts neki? Bele is halhattok mindketten - mondta Davina

- Te mit tennél meg Kolért, hogy megmentsd? Meg is halnál érte? - kérdezett vissza

- Igen - felelte határozottan az Ősboszorkány

- Akkor megérted, hogy bármit feláldoznék Emily-ért.

- Az Alfaságodat is? - kérdezte ezúttal Klaus

- A húgomért is megtettem. Megtenném a feleségemért is. A lányomért, a falkámért és még érted is - felelte mosolyogva

- Önfeláldozás - suttogta mellettem Hayley Egy újabb tulajdonság, ami bizonyítja, hogy egy legenda elevenedik meg előttünk.

- Kedves húgom - nézett Klaus Juliára - Igazad volt. Tényleg Emily-hez való. Erős, kitartó és hűséges.

- Mint egy Mikaelson - fűzte hozzá Elijah

- Szerintem ő még nálunk is erősebb - vigyorgott gonoszul a bátyjaira Kol

- Emily-nek a legjobb jár - tette hozzá Rebekah

- Szerintem megtalálta - mosolygott Freya is

- Oké! Elég legyen! Mond mit kell tennem! - nézett Derek Freyára Szerintem jól esett neki, hogy a Mikaelsonok elfogadták őt Emily társának. Egy kicsit zavarban van.

- Mielőtt bármihez is kezdünk, ki kell hoznunk Emily-t a kórházból - mondta Davina - Ott nem csinálhatjuk. Bárki megláthat.

- Majd azt mondjuk az orvosoknak, hogy el akarjuk vinni egy specialistához - szólalt meg Julia - Írok egy kérelmet Derek nevében. Elvégre ő a törvényes házastársa, vagyis a legközelebbi hozzátartozója. Még ma este itthon lesz. 

A boszorkány és a vérfarkas 3 - Az Alfák AlfájaWhere stories live. Discover now