The Evil Queen

83 2 2
                                    

Ik werd in de ochtend wakker uit het niets. Ik voelde me sterker. Hoe? Ik ben drie a vier dagen niet lekker, zwak en mijn magie doet het minder dan anders. Ik ging me bed uit en kleedde me gauw om en liep naar beneden. Blijkbaar was iedereen al weg. Ik ging snel naar buiten met mijn jas aan. Geen idee waarom maar ik ging richting de gemeentehuis, ik liep er gewoon heen. Het leek wel hypnose want ondertussen liepen mensen voorbij die ik kende maar ik negeerde ze. Ik voelde met net Aurora in de film Disney van Maleficent. Zij werd ook tegengehouden maar niks kon haar stoppen om aan de spinnenwiel te prikken. Ik liep naar de kantoor van mijn moeder en een paar meter voor haar deur.

'Eindelijk je bent er.' Zei Hook. 'Waar heb je mijn hart. Als je me een orde geeft moet je wel mijn hart hebben.' Zei ik. 'Nou, die zit gewoon op de plek waar hij hoort te zitten.' Zei Hook. 'Jij bent echt erg. Je hebt bloodyhell mijn hart gestolen... letterlijk, en je wilt niet zeggen waar het is. Je bent echt slecht. Het is dat ik een goede kant heb die niet wil moorden, anders was je er al lang al geweest.' Zei ik. 'Kom, we moeten van Greg en Tamara Regina ergens heen brengen waar ze haar kunnen ondervragen.' Zei Hook. 'Ja, martelen zeker en ik wist dat hun niet te vertrouwen waren en ik ga jouw niet helpen totdat je mijn hart terug geeft.' Zei ik. 'Maar Indy word maar weer je slechte jij en zie eruit als de goede jij.' Zei Hook. Ik voelde me slecht worden. 'Jij bent ook lekker slim. Je weet dat als ik slecht ben zwart haar hem.' Zei ik en ik wreef over mijn haar en het werd de bruine kleur die ik altijd al had. Hook deed de deur open. 'Dames gaan voor.' Zei hij en ik liep naar binnen met Hook achter me aan.

'Hook, Indy? Wat doen jullie hier?' Vroeg Regina. 'Ik kwam Hook tegen en toen gingen we hierheen.' Zei ik. 'Hook zo te zien heb je het zwaar gehad.' Zei Regina. 'Zeg dat wel. Ik kom om bescherming vragen aan jouw puur, Indy heeft blijkbaar haar magie niet goed onder controle en dus heeft ze er niet veel.' Loog Hook. Wauw hij is goed in liegen. Dan liegt hij ook dat hij zo weer zijn leven op het spel zou zetten voor mij. Indy, waar heb je het over. Je familie vermoord je als je iets met hem krijgt en je bent niet eens verliefd op hem, dat mag niet. 'Tegen Gold. Dat je hier nog durft te komen nadat de moordpoging op hem is mislukt.' Zei Regina. 'We hebben een groter probleem. Mendell, de man die me neersloeg toen ik op Belle schoot, heeft een helpster. Ze ontvoerde me in New York en bracht me bij hem. Ik moet je vertrouwen winnen en je verraden, dan laten ze me gaan. Ik stel voor om een deal te sluiten en dat verraad verder maar te laten zitten.' Zei Hook. 'Waarom zou ik jou vertrouwen?' Vroeg Regina. 'Omdat ik dat ook doe.' Zei ik. 'En ik help je moeder niet voor niks. Misschien kunnen we alle vier bondgenoten worden.' Zei Hook. 'Mijn moeder is dood.' Zei Regina. 'Ow, dat was ik je nog vergeten te zeggen, Hook. Maar je weet het nu toch.' Zei ik. 'Wat een verdrietige nieuws. Gecondoleerd. Ik zal haar missen. Één ding weet ik wel, Regina. Ik kende haar, het was haar grootste wens jou te zien winnen. Mij is het niet gelukt om wraak te nemen. Maar Indy en ik kunnen jou wel helpen om wraak te nemen.' Zei Hook. 'Doe ik dat?' Vroeg ik en keek Hook verbaasd aan. Hook keek me aan van doe nou mee. 'Ja natuurlijk, ik doe alles om mijn moeder te helpen.' Loog ik. 'Ik zal jullie iets laten zien.' Zei Regina en liep ergens heen.

Het leek wel een kas met een plant. 'Een ontsnappingsplan? Dat had ze prachtig gevonden.' Zei Hook. Waren dat magic beans? 'Is dat wat ik denk dat het is?' Vroeg ik. 'Jep, de reus moest bonen verbouwen zodat ze terug kon met jou Regina.' Zei Hook. 'Nu gebruik ik ze om terug te gaan met Henry en Indy. Als je me helpt. We kunnen de totale vernietiging van Storybrooke overleven als ik je kan vertrouwen, Hook.' Zei Regina. Wou ze nou letterlijk mijn familie en vrienden vermoorden. 'Totale vernietiging, zeg je. Doel je dan ook op de crocodile?' Vroeg Hook. 'Jazeker. Rumpelstilskin gaat eraan als jij me helpt.' Zei Regina. 'Natuurlijk helpen we je.' Zei Hook. 'Kom mee naar de bibliotheek dan.' Zei Regina en daar liepen we met zu'n allen heen.

We kwamen aan bij die bieb. 'Moesten we mee om je te laten zakken?' Vroeg ik. 'Nee, vroeger moest dat wel, toen er nog geen magie was.' Zei Regina en toverde de lift open. We liepen erin en de lift ging naar beneden. 'Vraag jij je nooit af of onze wraakzucht ons vervreemd van anderen. Als dit allemaal voorbij is en de crocodile definitief dood is heb ik niks meer om naar uit te kijken. Dan is mijn leven leef. Je kunt vervuld zijn van wraak, maar geloof me wraak is het einde, net het begin.' Zei Hook. We stopte met lopen. 'Voor jou misschien, niet voor mij. Ik heb Henry en Indy.' Zei Regina. 'Hook, je kan ook altijd weer roven of varen met The Jolly Roger.' Zei ik. Hook deed zijn arm opzij met de bedoeling de we verder moesten gaan. 'Hoe kom je daaraan? Die was van mijn moeder.' Zei Regina. 'Ja, ze betoverde hem zodat ik in de bonenstaak kon klimmen.' Zei Hook. 'Dat kan wel, maar ik wil hem terug.' Zei Regina. 'Je wilt de stad vernietigen en je zeurt over een stuk leer?' Vroeg ik. 'Ze was mijn moeder.' Zei Regina. 'En mijn vriendin.' Zei Hook. 'Echt niet.' Zei Regina. Hook deed met een grijns zijn schouder omhoog en liet Regina de polsband van Cora hem af doen. En deed hem bij haar pols. 'Loop met me mee.' Zei Regina en we liepen naar een open gedeelte.

'Riskant. Kon je die omkeer-trigger niet achter in een kast bewaren. Dat scheelt weer een hoop moeite.' Zei ik. 'Ik moest hem verstoppen en laten bewaken. Op een plek waar niemand hem ooit zou zoeken.' Zei Regina. 'Laat je hem bewaken? Door wie dan?' Vroeg Hook. 'Door een vriendin. Ze heeft veel meegemaakt. Een machtige toverspreuk houdt haar gevangen in haar huidige gedaante. Zij is de reden waarom dit we met zijn drieën doen.' Zei Regina. 'Wat zijn de rollen dan?' Vroeg Hook. 'Ik pak de trigger. Indy blijft veilig hier. En jij Hook, jij leidt haar af.' Zei Regina. Hook keek verbaasd. 'Wat?' Vroeg Hook en Regina gooide hem van vijf meter hoog. Regina liep gauw weg.

Ik sprong naar beneden en lande op mijn voeten. Ik rende op Hook af. 'Gaat het?' Vroeg ik. 'Ja, ik heb totaal geen pijn als ik van vijf meter naar beneden wordt geduwd.' Zei Hook. Ik hielp Hook overeind en zorgde ervoor dat de pijn minder werd. Maar naast ons kwam er een stofwind waardoor er iets ontstond. Het leek wel een monster met hoorns. 'Maleficent?' Vroeg ik. 'Aardekleuren staan je goed.' Zei Hook. Ik trok aan de arm van Hook en rende ergens heen. Maar Maleficent duwde Hook was. 'Maleficent, laat hem met rust.' Zei ik woest. Ik toverde vuurballen in mijn handen en gooide het op haar. Opeens kwamen Greg en Tamara die Hook overeind hielpen. 'Breng hem naar boven. Ik kom er zo aan.' Zei ik. En dat deden ze. Toen Hook eenmaal weg was toverde ik mezelf boven. Daar was alleen Regina nog niet.

'Indy gaat het?' Vroeg Hook. 'Dat kan ik beter aan jouw vragen. Ik heb magie, jij niet.' Zei ik. Greg en Tamara keken me vriendelijk aan. Ik knipte in mijn vinger en had mijn schurken outfit aan. 'Swan, om eerlijk te zijn zie je er zo leuker uit.' Zei Hook. 'Ja, zeker door de slecht zijn gebeuren?' Vroeg ik. 'Ja, dat ook.' Zei Hook. 'Hou op met dat kleffen gedoe, tortelduifjes. En hou aan het plan.' Zei Greg. 'Één, we zijn geen stel en twee, ik weet niks van een plan.' Zei ik. 'Nou ik vond het stel zijn gebeuren niet erg hoor.' Zei Hook. Ik keek Hook aan van hou je kop en vergeet het maar. Ik deed een paar stappen van Hook vandaan want Regina kwam boven.

'Hoe...' 'Wat zijn we goed, hè? Om niet te zeggen fantastisch.' Zei Hook. 'Zo noemt niemand je alleen jezelf.' Zei ik. 'Dat kun je toch niet overleefd hebben? En Indy wat heeft Hook met jouw gedaan?' Vroeg Regina. 'Ik ben de dochter geworden die je altijd wou hebben. Net...zo...slecht...als...jij.' Zei ik met stoppauzes. Ik grijnsde. 'En ik ben juist goed in overleven. Terwijl je me toch bijna te pakken had. Je plan om de stad te vernielen en een nieuw leven te beginnen, raakte me wel. Heel even dacht ik dat we oprecht een contact hadden. Echt waar, ik had mijn plan bijna laten varen.' Zei Hook. 'Hey, stop met flirten met mijn moeder en je plan laten varen zou je nooit doen. Ga gewoon verder met het plan.' Zei ik ongeduldig. 'Jouw plan?' Vroeg Regina. 'Eigenlijk is het hun plan, ik heb het opgeleukt. Zij en je dochter hebben me gered van die afzichtelijke Maleficent. Ken je die twee?' Vroeg Hook en Greg en Tamara kwamen dramatisch achter een muur vandaan. 'Ze zijn goed in magie. Of beter, ze zijn tegen magie. Maar Indy vonden ze nog prima.' Zei Hook. 'Moet dat echt zo dramatisch. Dit doet me denken uit een film.' Zei ik. 'Wat is een film?' Vroeg Hook. 'Vertel ik je later wel. Eerst het plan graag.' Zei ik. 'Hou toch op.' Zei Regina en wou magie gebruiken. Maar er gebeurde niks. 'Sorry, dat gaat je niet lukken. Niet meer.' Zei Greg.

Regina keek naar de polsband. 'De polsband. Jij gaf hem aan me.' Zei Regina kwaad. 'Je drong nogal aan.' Zei Hook. 'Je wist dat ik hem zou willen.' Zei Regina. 'Eigenlijk ik, maar ja. We hadden een heel plan bedacht. Had je niet verwacht, hè. Van mij.' Zei ik. 'En zij blokkeren je magie ermee. Erg indrukwekkend, al zeg ik het zelf.' Zei Hook. 'Dus de kleine Owen tovert nu ook?' Vroeg Regina. En probeerde de polsband van haar pols af te halen. 'Dit is geen magie. Het is iets veel beters, wetenschap. Hou maar op, dat lukt niet. Het leer krijg je er misschien af maar de band zelf is een waar technisch hoogstandje. Hij blokkeert alle toverkunsten die je in huis hebt.' Zei Greg. Tamara pakte een lijst uit haar zak. 'Wie was zij?' Vroeg Tamara. 'Zij was The Evil Queen.' Zei Greg. 'Ja, ik was The Evil Queen.' Zei Regina. 'Maar nu, hier stel je niks meer voor.' Zei Greg. 'En wie ben jij dan wel?' Vroeg Regina. 'Gewoon een man, met een missie.' Zei Greg. 'En dat allemaal om je vader te vinden? Ik zei al dat ik niet weet waar hij is.' Zei Regina. 'Jawel, maar daar gaat het me niet om.' Zei Greg. 'Wat wil je dan?' Vroeg Regina. 'Dat zeg ik je lekker niet.' Zei Greg en deed een zak om haar hoofd.

Ik deed even gauw mijn hoofd weg. Want een leuk gezicht was het niet. Greg en Tamara namen Regina mee en een auto. 'Gaat het, Love?' Vroeg Hook bezorgd. 'Ja, prima. Ik weet alleen niet wat ze met haar van plan zijn.' Zei ik. 'Het komt vast wel goed.' Zei Hook en pakte mijn hand vast. Ik rukte me langzaam los. 'We moeten gaan. Ze staan vast te wachten op ons.' Zei ik en we liepen de bibliotheek uit naar de bus van Greg.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now