The Queen is Dead

89 3 1
                                    

Ik belde David. 'Opa, ik denk dat ik een boek heb achtergelopen in de politiebureau.' Zei ik. 'Wat verwacht je nu dan. Moet ik hem brengen of ben je daar?' Vroeg David. 'Als je daar heen ga, kom ik eraan.' Zei ik. 'Prima, dan zie ik je zo, Indy.' Zei David. 'Oké, tot zo opa.' Zei ik en hing op. Het is best raar om hem opa te noemen. Ik zei eerst altijd David, dus ja. 'En? Is het geregeld?' Vroeg Hook. 'Aye, maar kom dan zijn we er alvast.' Zei ik en Hook en ik rende naar de politiebureau.

We kwamen aan en deed de deur open met magie en sloot hem ook meteen met magie. Ik ging op de bureau van Emma zitten wachten terwijl Hook ergens achter verstopte met een stok. David kwam binnen en keek me verbaasd aan. 'Indy, ik dacht dat je later kwam, hoe kwam je überhaupt binnen. En wat in godsnaam heb je aan?' Vroeg David. 'Rustig. Ik ben puur een afleiding.' Zei ik en Hook sloeg David tegen zijn slaap en viel bewusteloos neer. 'Moest dat nou echt in zijn gezicht.' Zei ik. Terwijl ik van de bureau af sprong. Hook ging naar David en pakte zijn sleutel en maakte zo het laatje van Emma open waar zijn haak in lag. Hij maakte hem open en deed meteen zijn haak aan soort van waar eerst zijn hand hoorde te zitten. 'Thanks Swan voor de haak.' Zei Hook. 'Nee, Hook. Jij bedankt om Nottingham een stomp op zijn bek te geven.' Zei ik. Wat een gore viezerik. Geen wonder dat Marian liever met Robin Hood wou trouwen dan met de Sheriff zelf. Ik geef haar helemaal gelijk.

We rende naar The Jolly Roger en als gauw waren we op zee. 'Hook, mag ik weer eens aan het roer. Dat vind ik echt leuk.' Zei ik. 'Sorry Swan, ik doe het liever zelf. Ik heb het gemist om op zee te varen.' Zei Hook. 'Prima, zolang je maar beloofd mijn familie niks aandoet. En het is trouwens een oceaan.' Zei ik. 'Aye, Love.' Zei Hook. We vaarde naar New York zonder dat iemand ons zag, want het schip was nog steeds onzichtbaar. Voor ik het wist waren we bij de haven. We sprongen van het schip en ik volgde mijn wolvenzintuigen naar Emma waar ik me echt op richtte.

We kwamen aan bij een appartementencomplex flatgebouw en de geur was heel erg. Hook wou gewoon binnen stormen maar ik hield hem tegen. 'Je moet echt met een plan de volgende keer binnenstormen. Aan alleen een haak bij zijn hart gaat hij niet dood.' Zei ik die in mijn tasje zat te rommelen. 'Heb jij een beter plan dan?' Vroeg Hook. 'Jep.' Zei ik en hield er een flesje met Dreamshade eruit. 'Het is makkelijker als je hem vermoord met Dreamshade aan je haak.' Zei ik en deed een druppel op zijn haak. 'Je bent bloody geniaal. Hoe kom je eraan?' Vroeg Hook. 'Meegenomen toen ik in Neverland was. Het werd zelfs bijna mijn dood eigenlijk omdat ik eigenwijs was.' Zei ik. Hook maakte mijn hart ongezien weer rood. Zelf zag ik het niet maar ik voelde het wel.

Hook stormde binnen en ik ging achter hem aan maar duwde Emma kei hard weg tegen de muur aan. Hij had het beloofd. Hook duwde Gold tegen de tralies, hek, deur gebeuren sloeg hard door zijn hart waardoor zijn haak bloedde. Ik zag een bankje en tilde hem op. 'Tiktok. Je tijd is om, crocodile. Jij hebt Milah, mijn liefde, mijn geluk en mijn hand van me afgepakt. Daarom pak ik jou nu je leven af.' Zei Hook. 'Ja, maar jij vebrak je belofte.' Zei ik en gooide het bankje tegen de hoofd van Hook aan waardoor hij bewusteloos op de grond viel. Echt mijn leven zit echt voor geweld en dat soort dingen. Emma stond al gauw op en was Gold aan het helpen. 'Gaat het?' Vroeg Emma die hem hield. Gold voelde bij zijn borstkast en daar was bloed. Opeens kwam er een man aanrennen. 'Wat is er aan de hand?' Vroeg hij en wanneer hij me zag keek hij me verbaasd aan. 'Één van je vaders vijanden is hier.' Zei Emma. 'Hook.' Zei hij. Wacht als Gold zijn vader is betekend dat, dat hij Baelfire is. 'Bae?' Vroeg ik. 'Jep, Indy. Ik ben het.' Zei hij en we gaven elkaar een knuffel. 'Mam, wist je trouwens dat wanneer hij net zo oud was als ik beste vrienden waren in London.' Zei ik. 'Mam?' Vroeg Baelfire. 'Ja. Emma is mijn moeder. Henry is mijn tweelingbroer. Ik had je toch verteld dat ze me moeder zou zijn. Of was je dat vergeten na tweehonderd jaar?' Vroeg ik. 'Ja, maar jouw was ik echt niet vergeten.' Zei Bae. 'Indy, er is iets wat we je zo moeten vertellen. Maar eerst moet je Hook verstoppen voor andere. Zodat wij Gold mee naar boven kunnen nemen.' Zei Emma. 'Prima, dat heb ik zo gedaan.' Zei ik. Ik deed mijn hand omhoog waardoor Hook en ik kwamen in een rommelkast. Ik was Hook aan het vastbinden maar kon mijn hart niet vinden. Waar had hij hem gelaten.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now