The Miller's Daughter.

62 4 1
                                    

We waren aan op The Jolly Roger naar Storybrooke. Wanneer we aankwamen werden we hartelijk ontvangen door David, Mary Margaret en Ruby... maar niet heus. Ze brachten meteen Gold naar zijn winkel terwijl ik het goed maakte met David en alles uitlegde.

We kwamen aan in de winkel en voelde me op de één of andere manier zwak. 'Gaat het?' Vroeg Emma. 'Nee, ik ben echt moe uit het niets. Ik voel me echt zwak.' Zei ik. 'Emma, Indy kan nu de winkel niet beschermen dus nu moet jij dat doen. Pak uit die kast een glazen pot.' Zei Gold en Emma had het in haar handen. 'Emma, heb je hem gevonden?' Vroeg Gold. 'Ja, maar er zit niks in.' Zei Emma en husselde het. Maar er was alsnog een getik geluid wat van die pot uit kwam. 'Wacht eens.' Zei Emma en haalde iets onzichtbaar eruit. 'Wow, dat stinkt.' Zei ik. 'Onzichtbaar krijt. Ga naar de voordeur en trek dat een streep. De rest bereidt zich voor op de strijd.' Zei Gold. En iedereen liep weg behalve Mary Margaret, omdat ze werd geroepen door Gold. We liepen echt de winkel in.

Emma was de lijn aan het tekenen. 'Je ben een stukje vergeten.' Zei Bae. 'Wat ben je weer grappig.' Zei Emma. Ik lette daar niet op want ik letter eerder op mijn zwaard die ik scherper maakte. 'Sinds wanneer doe jij aan magie?' Vroeg Bae. 'Gaan we moeilijk doen? Alsjeblieft je zelf zo'n open boek bent, Rumplestilskin Junior.' Zei Emma chagrijnig. Nu deed ze me echt denken aan Annet. 'Ow.' 'Wat nou ow?' Zei Emma. 'Ik wilde Tamara niet geheimhouden.' Zei Bae. "Wacht Tamara? Wie is dat?' Vroeg ik. 'Alsof ik baal dat een oude liefde van me verloofd is.' Zei Emma. 'Je gaat trouwen?' Vroeg ik. 'Jep, dat ga ik.' Zei Bae. Maar toen kwam David. 'Niks te zien buiten. Alles in orde?' Vroeg David. 'Ja, alles is goed.' Zei ik snel.

Een half uur later begon de winkel als een gek te trillen. Ik keek het raam uit en zag Cora en Regina. 'Daar zijn ze. Cora en Regina zijn er.' Zei ik. Ze kwamen binnen en we stonden meteen klaar voor het gevecht. 'Mam, bedenk wat je doet. Je wou veranderen voor Henry en mij. Stop hier dan mee.' Zei ik. 'Praat niet tegen me met die toon.' Zei Regina en toverde een vuurbal in haal hand. En gooide het op David maar weerkaatste het. Maar Cora duwde hem de winkel uit en Emma tegen de kast. Snel rende we naar Gold en ik gebruikte mijn magie om te zorgen dat ze niet verder konden.

Maar toen belde David Emma. 'David?' Vroeg Emma wanneer ze opnam meteen zette ze het op speaker. 'Alles oké?' Vroeg David. 'Ja voor nu achter de magie van Indy.' Zei Emma. 'Alles in orde met Mary Margaret?' Vroeg David. 'Is ze dan niet bij jou?' Schreeuwde ik. 'Nee, waar kan ze zijn.' Vroeg David. 'Wat denk je. Ze probeert degene vermoorden we ze haat.' Zei ik. Emma hing op en we ging klaar staan. 'De bescherming wordt zwakker en ik hou het niet langer meer vol. Cora is op dit moment te krachtig. Ze komt hier.' Zei ik. 'Misschien maar goed ook. Dan is mijn vervloekte macht tenminste de wereld uit.' Zei Gold. 'Nee. Je gaat niet dood.' Zei Bae. 'Ik ga wel dood, dat staat vast. Ik moet Belle spreken. Alsjeblieft, Emma.' Zei Gold. Emma gaf haar telefoon aan Gold. 'Wie is Belle?' Vroeg Bae. 'Belle de vriendin van je vader. Het liep heel anders dan in de film. Maar schiet op ik hou het niet lang vol.' Zei ik. Gold belde Belle maar ik lette daar niet op. Ik moest me op de magie letten.

Toen hij op hing, gaf ik mijn magie op. 'Sorry, ik kan niks meer doen qua magie. Het lijkt wel of ik elk moment ga ontploffen.' Zei ik. 'Ik wist niet dat je dat in je had.' Zei Bae. 'Ik zit vol liefde. Ik ben je altijd blijven zoeken. Om je te kunnen zeggen dat ik van je hou. Het spijt me.' Zei Gold. Wauw hij kan aardig zijn, ik ben echt in shock. 'Ik had nooit gedacht dat je je woord zou breken.' Zei Bae. 'Dat was ook verkeerd van me.' Zei Gold. 'Ik ben nog steeds boos op je.' Zei Bae. 'Dat weet ik.' Zei Gold. Bae pakte zijn hand en ging huilen en zo deed Gold.

Cora onthief de muur en kwam naar binnen zonder Regina. Was ze weg? Waarheen? 'Aan de kant jullie twee.' Zei Cora en toverde Bae en Emma weg. Geen idee waarheen, maar ze waren weg. 'Ga jij maar even slapen.' Zei Cora en liet me flauwvallen. Ik denk dat ik vijf minuten later wakker werd. Maar dat kwam doordat Cora stervende lag op de grond. Regina had haar in haar armen. Ik rende er op af. 'Oma, wat is er mis.' Zei ik in paniek. Waarom zei ik überhaupt oma. Regina zat te huilen. 'Dit was genoeg geweest. Jullie... jullie waren genoeg geweest. Ik had altijd al iemand mij oma horen noemen. Bedankt Indy. Ik hou van jullie.' Zei ze en ze was weg. Ik moest huilen, nooit gedacht dat ik dat om haar zou gaan doen. Ik hield Regina vast die huilde in mijn nek. 'Wat is er aan de hand? Moeder, laat me alsjeblieft niet alleen. Wat moet ik nou?' Vroeg Regina huilend. 'Je moeder was er nooit voor je.' Zei Gold alsof Cora's dood hem niks boeide. 'Hou je kop. Je hebt haar leven gestolen, met één of andere spreuk.' Zei Regina. 'Ik heb niks gedaan.' Zei Gold. Maar toen hoorde we David en Mary Margaret binnen stormen. 'Regina, stop.' Schreeuwde ze. 'Jij hebt dit gedaan.' Zei Regina boos.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now