The Doctor

100 8 5
                                    

We hadden de hele nacht terug naar het eiland gelopen. Echt ik was moe niet normaal. 'Ik kan niet goed liegen.' Begon Aurora toen we bij het dorp op het eiland aan kwamen. 'Je liegt ook niet, Aurora. Lancelot is eervol gestorven en Cora is ontsnapt. Alles wat ik zei is de waarheid.' Zei Mary Margaret. 'En meer hoef je niet te vertellen. Anders krijgen we onnodige paniek.' Zei ik. 'Onnodig?' Vroeg Aurora. Mulan stopte. 'Wacht, de toren. Normaal staan er altijd wachters. Blijf dicht bij elkaar.' Zei Mulan. Ik pakte mijn zwaard. Het was echt nog steeds de beste zwaard ooit. Ondanks ik hem van Hook heb gekregen. Maar officieel was hij van Milah. Dat was de moeder van mijn beste vriend Baelfire.

We liepen het dorp in. Echt het was een puinhoop. 'Bloodyhell.' Zei ik. Overal lagen dode onschuldige mensen op de grond. Ik rook de geur helemaal van rotende lijken. 'Wauw, waarom doet mijn magie het niet. Maar mijn wolven zintuigen wel.' Zei ik en deed mijn neus dicht tot ik een beetje gewent was aan de lucht. 'Hoe kan dit? Ons land lag verscholen. Hoe hebben de ogers ons gevonden?' Vroeg Mulan. Ik keek naar de lijken en ik zag bloed en kleerscheuren bij het hart. 'Het waren de ogers niet. Dit heeft Cora gedaan. Hun harten zijn er uit gerukt. Dit is haar perverse magie. We moeten haar tegenhouden.' Zei ik. 'Het is te laat, iedereen is dood.' Zei Mulan. 'We moeten voorkomen dat er nog meer doden vallen.' Zei Mary Margaret. 'Kijk. Daar ligt niet. Hij leeft nog.' Schreeuwde Aurora. Aurora, Emma, Mulan en Mary Margaret liepen erop af en hielden een lijk van hem af. 'Alsjeblieft, help me.' Zei een bekende stem. De man had rare lelijke vodden aan. 'Het is oké. Stil maar, je bent veilig. We doen je niks.' Zei Mary Margaret. 'Dank je.' Zei hij. Ik kon nu zijn gezicht zien. Ik was nog nooit zo erg geschrokken. Ik wou zeggen "wat te hell doe jij hier" maar er kwam geen woord uit mijn keel. Het was namelijk Hook, Captain Hook. Of Killian Jones. Het maakte niet uit. Hij was degene die ik zo haat. Hij was degene waarvan dacht. Dat ik heb niet wou zien. Maar hij zat letterlijk recht tegen over me. Het lot haat me echt of het wilt dat we wat krijgen. Wat ze beiden konden vergeten. Hook keek mij ook verbaast aan.

Ik lag later bij het kampvuur te slapen. Ik was echt kapot. Ik had al denk twee á drie dagen niet geslapen. Puur eerst Henry met de Sleaping Curse, dan Regina met de geest. En vannacht dat van de kast en Cora. Ik werd wakker doordat Emma met Hook ging praten. Ik ging recht op zitten. Emma gaf Hook een beker met water. 'Hartelijk bedankt voor uw welwillendheid. Het lot moet me gunstig gezind zijn.' Zei Hook. 'Waarvoor? Mij drie keer proberen te vermoorden.' Zei ik zo zacht dat alleen ik het kon horen. Ik ging naast Emma staan en ze deed een arm om me heen. 'Een eiland vol doden. Jij bent de eindige overlevende. Hoe kan dat?' Vroeg Emma. 'Ze viel s'nachts aan en slachtte iedereen in één keer af. Toen ze harten ging uitrukken, verstopte ik me onder de doden alsof ik ook dood was. Gelukkig werkte die list.' Zei Hook. 'Dapper is anders.' Zei Emma. 'Ik moest wel, om te overleven.' Zei Hook. 'Ik zal je een geheimpje verklappen. Mijn dochter, Indy en ik hebben het vrij snel door als iemand tegen ons liegt.' Zei Emma. Hook keek echt van, ik kan haar al. 'Ik vertel jullie de waarheid.' Zei Hook. Emma keek me aan en verwachte op een antwoord. Maar ik kon niks zeggen. Aan de ene kant was ik bang, maar aan de andere kant wou ik hem niet verlinken. Ieder geval nog niet. 'We moeten weg. Misschien komt Cora wel terug.' Zei Mulan. 'We moeten terug naar Storybrooke. Ik heb mijn man en kleinzoon maar even gezien.' Zei Mary Margaret. 'Een kleinzoon?' Vroeg Hook. 'En een kleindochter.' Zei Mary Margaret en ik stak mijn hand op. 'Dat allemaal is een lang verhaal.' Zei Mary Margaret. 'Ik ken dit land goed. Ik kan jullie gidsen.' Zei Hook. Emma liep achter Hook en deed een mes tegen zijn keel. 'Vergeet dat maar gauw. Wie ben jij?' Vroeg Emma.

Een klein kwartiertje later stonden we bij een boom waar Hook aan was vastgebonden. Ik zat op de grond toe te kijken en proberen mijn magie aan de praat te krijgen. 'Ik heb jullie het al verteld. Ik ben maar een eenvoudige smid.' Zei Hook. 'Natuurlijk.' Zei Emma en floot zo hard dat de ogers het konden horen. 'Praat je met ons of liever met de ogers als die je mollen? Kom mee.' Zei ik en ik liep weg. Maar het was vooral dat Emma het wou en ik wou dat hij de waarheid vertelde.  'Je kunt me niet zo achterlaten.' Zei Hook. 'Indy kom mee.' Zei Emma. Ik stond op en liep weg. 'En als hij nou de waarheid zeg?' Vroeg Aurora. 'Hij liegt.' Zei ik. 'Goed dan, jij wint. Slimmerds als jij zijn op vingers van één hand te tellen.' Zei Hook. 'Moet dat grappig zijn, mate.' Zei ik. 'Wie ben jij?' Vroeg Emma. 'Zijn naam is Killian Jones. Maar hij staat bekent als Hook.' Zei ik. 'Wacht de Hook. Degene die je zo haat.' Zei Mary Margaret. 'Bingo.' Zei ik. Ik pakte de tas van Hook die Mary Margaret en haalde zijn haak uit zijn tas.

'Indy, bedoel je. Capitain Hook?' Vroeg Emma. 'Ja, die bedoel ik. We hadden elkaar een aantal keer ontmoet en het eindigde met mij bijna dood.' Zei ik. 'Het spijt me nog steeds door voor.' Zei Hook. 'Ja, ik zei dat je met iets beter had moeten komen. Of ben je dat vergeten naar meer dan tweehonderd jaar?' Vroeg ik. Maar zo te horen kwamen de ogers dichterbij. 'Vlug, ze komen eraan. Vertel op, of moeten ze je opvreten?' Zei Emma. Ik ging dichterbij staan. 'Ik moest jullie vertrouwen winnen van Cora en je uithoren over Storybrooke. Ze wilde weten waar ze heen ging.' Zei Hook. 'Ze kan er niet heen zonder de kast, want ik heb hem vernietigd.' Zei ik. 'De toverkracht is er nog. Cora heeft de as en wil een portal openen. Indy als je nou eens vriendelijk ben maar me dan nu los.' Zei Hook. 'Nee,  we laten hem boeten voor alle doden.' Zei Mulan. 'Dat was Cora, ik niet.' Zei Hook. 'Ja, dat geloof ik wel. Zo slecht is hij niet. Maar kom we gaan.' Zei ik.

'Wacht, wacht.' Schreeuwde Hook. 'Je hebt me levend nodig.' 'Dat komt me zo bekend voor. Was het niet voor je me in de zee dumpte aan een ton gevuld met stenen? En waarom zou ik eigenlijk?' Vroeg ik. Hook keek me onschuldig aan maar die blik verdween al snel. 'Ik heb twee redenen. De eerste: je weet vast wel wat we van elkaar zijn. Cora vertelde me alles en twee: omdat we allebei terug willen naar jouw land.' Zei Hook. Reden één was puur. We zijn zielsverwanten, waar ik niks van merk. Als dat echt zo was waren mijn gevoelens anders dan je nu waren voor hem. En dan wou hij me niet vermoorden. 'Onzin, waarom zou ik je geloven?' Zei Emma. 'Ik zou Cora volgen, maar jullie zijn slim, dus ik doe jou hetzelfde aanbod. Ik help jullie als jullie mij meenemen.' Zei Hook. 'Hoe wilde jij ons helpen? Ons op een verkeerde pad leidde?' Vroeg ik. 'Wat ben je weer leuk, Swan. Nee de as opent een portal. Maar ze heeft meer nodig om er te komen. Cora zoekt een toverkompas. Ik zorg dat jullie het eerder vinden.' Zei Hook. 'Dan kan Cora niet naar Storybrooke en kunnen wij naar huis.' Zei Emma. 'Dat klinkt te mooi om waar te zijn en zeker met jouw.' Zei ik. 'Neem de proef op de som.' Zei Hook. 'Één ding nog, en ik zou de waarheid maar zeggen. Wat moet Captain Hook in Storybrooke?' Vroeg Emma. 'Wraak nemen op de man die mijn hand afhakte, Rumplestilskin.' Zei Hook. 'Ben je nog steeds niet over heen?' Vroeg ik. 'Nee, ik ben er zo dichtbij.' Zei Hook. Ik maakte het touw om de boom los met maakte zijn handen los. 'Zet je eroverheen. Je krijgt hem toch niet dood.' Zei ik.

We liepen met Hook voorop en ik daarachter. Puur ik vertrouwde hem niet. 'Daarginds, het kompas is net voorbij die heuvel.' Zei Hook. Emma en Mary Margaret liepen achterin. 'Zou dit een valstrik van Cora zijn?' Hoorde ik Mary Margaret vragen met mijn gehoor. 'Natuurlijk is het een valstrik. Maar als we dat weten...' 'Kunnen we ze te slim af zijn.' Onderbrak Mary Margaret Emma. 'Jep.' Zei Emma. Hook stopte met lopen. We zagen een hele grote bonenstaak. 'Laat me raden, het kompas is zeker daarboven?' Vroeg ik. 'Aye, Love.' Zei Hook. Ik rolde met mijn ogen. 'Hoe komen we er dan bij?' Vroeg ik. 'Het klimmen gaat nog wel. Het probleem is de reus bij de top.' Zei Hook. Ik keek Hook aan in zijn ogen maar keek gauw weg omdat hij een knipoog gaf en liep door. Loopt hij nou echt de hele tijd vanaf nu met mij te flirten. Echt ik heb wel wat beters te doen. Zoals een terug weg vinden maar huis.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now