Welcome to Storybrooke

64 3 0
                                    

Ik werd de volgende dag wakker bij Emma. Puur ik was bang dat Regina Mary Margaret zou vermoorden. Ze was echt nog kwader op haar dan ooit. Mary Margaret had zoveel spijt dat ze de hele tijd op bed lag. 'En?' Vroeg Emma. 'Ze eet geen hap.' Zei David. 'Wat is er mis met haar?' Vroeg Henry. 'Niets. Ze is gewoon een beetje ziek.' Zei Emma. 'Jullie liegen, of niet?' Vroeg Henry. 'Er liegt hier niemand.' Zei Emma. 'Jawel. Net zoals je over onze vader heeft gelogen. Dus stop gewoon met freaking liegen.' Zei ik van slag. 'Ze heeft gelijk. Geen leugens meer.' Zei Emma tegen David. 'Emma, Indy.' Zei David. Wauw en nu zit ik fout. Zij liegen over de dood van Cora. 'Hij heeft Bloodyhell het recht om het te weten.' Zei ik. 'Henry, het zit zo. Cora is dood en dat komt voor een deel door Mary Margaret. Daarom is ze zo van streek.' Zei Emma. 'Nee, dat kan niet kloppen.' Zei Henry. 'Ze wilde ons beschermen.' Zei David. 'Snowwhite kan niemand kwaad doen.' Zei Henry.

Toen werd erop de deur geklopt en rook al Gold. 'Wegwezen, Gold.' Schreeuwde ik. 'Hoe weet je dat Gold daar staat?' Vroeg David. 'Ik ruik de geur van een lafaard.' Zei ik hard dat Gold het kon horen. Geen idee waarom ik opeens zo boos op hem was. Zo ben ik echt niet. Heb ik misschien een slechte kant. Zeg maar Mr. Hide en Dr. Jekyll achtig iets. Ben ik ook zeg maar iemand die twee personen ben in één lichaam? Dan moet ik die ook een naam geven. Of is dat te voorspellend? 'Deze lafaard wil iets vertellen of het belang van je oma, Indy.' Zei Gold. Ik toverde de deur open en Gold kwam binnen. 'Wat moet je, Gold?' Emma. 'Regina is van plan wraak te nemen op je moeder.' Zei Gold. 'Hoe wilt ze dat dan gaan doen?' Vroeg Henry. 'Dat heeft ze niet gezegd. Dit volstaat niet.' Zei Gold. 'Je gaat dit uitzoeken en ons helpen.' Zei David. 'Waarom zou ik?' Vroeg Gold. 'Omdat we familie zijn en Mary Margaret je leven heeft gered. Je staat bij haar in het krijt en dat is voor jou een erezaak, dus je helpt ons.' Zei David. David en Gold gingen naar de kluis van Regina.

Ze kwamen terug met het verhaal wat Regina van plan was. 'Wat is ze van plan?' Vroeg ik. 'De vloek der hartelozen.' Zei Gold. 'Is dat serieus een vloek. Wat te bloodyhell doet het?' Vroeg ik. 'Het wekt liefde op.' Zei Gold. 'Dat is toch verboden of onmogelijk? Je mag niemand tot leven wekken of liefde afdwingen. Of hebt ik dat mis?' Vroeg ik. 'De betoverde meent liefde te voelen. En iemand die zo hunkert naar liefde als Regina, gelooft daar misschien in.' Zei Gold. Henry kwam naar beneden lopen. 'Ze gaat het op Indy en mij gebruiken, of niet soms?' Vroeg Henry. 'Nee, ik kan alleen soms liefde voelen, voor de rest niet. Mijn hart is niet waar hij hoort te zitten.' Zei ik. 'Jongen, ga naar boven. Wij lossen dit wel op.' Zei David. 'Emma, je zou eerlijk tegen me zijn. Wat wil Regina met die vloek?' Vroeg Henry. 'Het is de enige manier waarop ze alles kan krijgen, ook jou. Ze weet namelijk dat Indy achter haar blijft staan.' Zei Gold. 'Maar... hè hoe?' Vroeg ik. 'Ze zit ingewikkeld in elkaar. Ze wil jullie liefde, maar ze wilt ook meteen wraak nemen op Mary Margaret.' Zei Gold. 'Vanwaar die vloek?' Vroeg David. 'Ze heeft er het hart voor nodig van degene die ze het meest haat.' Zei Gold.

'Je moet haar tegenhouden.' Zei Emma. 'Ik moet helemaal niks. Met deze waarschuwing heb ik mijn schuld ingelost.' Zei Gold. 'Je ziet er geen eens in de buurt van dichtbij. Het gaat om het leven van mijn oma en jouw kleinzoon. Mijn leven boeit me niets.' Zei ik. 'Elke oorlog eist slachtoffers.' Zei Gold. 'Zeg degene die zichzelf gewond heeft gemaakt om niet te hoeven vechten in de oger oorlog. Dus je gaat ons allemaal bloodyhell helpen, of ik zorg ervoor dat Hook krijgt wat hij wilt. Desnoods doe ik het.' Zei ik dreigend. 'De enige manier is, om haar te vermoorden. Dan ben je in één keer van haar af.' Zei Gold. 'Is er geen enkele andere manier?' Vroeg Emma. 'Helaas niet.' Zei Gold. 'Hou op. Denk eens na. Jullie hebben het over het vermoorden van mijn moeder. Jullie waren ooit helden. Hoe zijn jullie zo geworden?' Vroeg Henry en rende weg. 'Mam, ik ga alvast achter hem aan en breng hem naar Granny's. En Gold let op haar.' Zei ik streng en rende achter Henry aan.

Ik belde Bae zodat Henry met Bae kon praten en niet met mij en Emma. 'Hey, pap. Ga nu naar Granny's. Henry is boos en praat denk alleen met jouw.' Zei ik. 'Geen probleem. Ik ben onderweg. Tot straks.' Zei Bae en hing op. Ik haalde Henry met gemak in. 'Meekomen. We gaan ergens achter heen dan de speeltuin.' Zei ik en trok aan Henry's arm naar Granny's. Emma was ook al bij Granny's want ze zat aan de bar en Bae aan een tafel. 'Waarom heb je me hierheen gebracht? Ik wil niet met jouw praten Indy.' Zei Henry. 'Je hoeft ook niet met mij te praten. Maar dat betekent toch niet met papa.' Zei ik en bracht hem naar Bae tot. 'Ha, knul. Ga zitten.' Zei Bae. Ik gaf Bae een knuffel. 'Dankje pap.' Zei ik. 'Geen probleem.' Zei Bae.

Ik liep naar Emma. 'Goed idee van je Indy om hem je vader beter laten leren kennen.' Zei Emma. 'Ja, ik had het ook fijn gevonden. Maar hé. Ik kan hem al best goed.' Zei ik. 'Een chocomelk als altijd.' Zei Ruby. 'Dankje, Ruby, je kent me echt te goed.' Zei ik. 'Hoe gaat ie eigenlijk. Ik hoorde dat je hart niet bij je hebt.' Zei ze. 'Prima, ik ben alleen moe. Wat ook niet gek is met al dat slaap te kort. Echt ik heb nog nooit zo lang niet geslapen.' Zei ik. 'Sorry. Kun je deze voor me inpakken? Ik ga een stuk wandelen.' Zei Greg. Hoelang was hij al uit het ziekenhuis? 'Wandelen?' Vroeg Emma. 'Dat is goed voor me, zegt Dr. Whale. Bovendien maak ik graag natuurfoto's.' Zei Greg. 'Ik dacht dat u al weg uit Storybrooke zou zijn.' Zei ik. 'Het bevalt me hier wel. Heel erg bedankt.' Zei Greg en was weg met zijn eten. 'Hij is echt een creap.' Zei ik en liep samen met Emma naar Bae. 'Hoe ging het?' Vroeg Emma. 'Goed, hij is heel even naar de wc gegaan. We gaan zo naar het strand. Niet slecht voor een kersverse vader, toch?' Vroeg Bae. Ik keek rond en zag nergens jij rugzak. 'Waar is zijn rugzak?' Vroeg ik. 'Heeft hij zeker bij zich.' Zei Bae. 'In de wc. Ben je daar echt in getrapt? Het is jouw zoon. Ik ben erg op dat betreft. Maar Henry kan er ook wat van.' Zei ik. 'Hij is ervandoor.' Zei Bae en we rende weg.

Ik volgde Henry's spoor dat leiden door de mijn. 'Deze kant op.' Zei ik bij een stuk waar je twee kanten op kon. 'Ik ruik hem wel, maar waar is hij dan.' Zei ik. 'Wat moet hij in de mijnen?' Vroeg Bae. 'Hij is hier eerder heen gegaan.' Zei Emma. 'Ik weet wat hij zocht.' Zei David en rende op een kist vol met dynamiet. 'Het dynamiet van de dwarfs.' Zei David. 'Wat moet hij daarmee?' Vroeg Emma. 'De magie laten verdwijnen in Storybrooke.' Zei Bae. 'Wat?' Vroeg ik. 'Daaf had hij het over.' Zei Bae. 'Wil hij de magie opblazen?' Vroeg Emma. 'Waar zou hij dat gaan doen?' Vroeg David. 'Ik heb misschien wel een idee. Bij de bron. Waar heeft Gold de magie teruggebracht... de put waar we doorheen gingen toen we naar huis wouden. Dat moet het wel zijn.' Zei ik. 'Laten we dan snel wegwezen dan.' Zei Emma.

We rende naar de put en zagen Regina bij hem. 'Regina, ga weg bij mijn zoon.' Zei Emma. 'Hij is van mij. Na mijn betovering zie je hem nooit meer terug.' Zei Regina. 'Vergeet dat maar.' Zei ik. 'Eerst zul je ons moeten verslaan.' Zei Emma. 'Oké dan.' Zei Regina en toverde en vuurbal. Ik toverde een sneeuwbal in mijn handen. Henry rende tussen Regina en mij in. 'Stop.' Zei hij. 'Henry, ga daar weg.' Zei Bae. 'Nee, niet tot iemand mij helpt om het magie te vernietigen.' Zei Henry. 'Die kun je niet opblazen met dynamiet.' Zei Regina. 'De magie is niet het probleem, maar zij.' Zei Emma. 'Nee, het ligt niet alleen aan haar. Het is ons allemaal.' Zei ik die naast Henry ging staan. 'Kijk hoe de magie Mary Margaret heeft beïnvloed.' Henry richte zich op Regina. 'Kijk wat er met jou is gebeurd. Het maakt alles kapot. Goede mensen gaan er slechte dingen door doen.' Zei Henry. 'Net als slechte mensen.' Zei Emma. 'Alsjeblieft, dit maakt mijn familie kapot. Help me het te vernietigen.' Zei Henry tegen Regina. 'Dat kan ik niet. Maar één ding kan ik wel doen.' Zei Regina en het kleine rolletje perkament met de vloek erop zette ze in de fik. 'Bedankt.' Zei Henry en ging naar Emma toe. En ze liepen weg behalve Regina en ik.

'Mam, het komt wel goed. Vandaag of morgen gebeurd er iets waardoor iedereen van je houdt en ze je niet meer haten. Je bent dan niet alleen voor mij een held. Maar voor iedereen.' Zei ik en gaf Regina een knuffel. 'Ik hou van je mama. Ook al heb je slechte dingen gedaan. Zo deed ik. Geen idee of ik er werd doe gedwongen of ik het mezelf heb aangedaan. Ik vergeef het je. Voor alles. Ik hou van je mam.' Zei ik. 'Dankje Indy. Ik hou ook van jouw.' Zei Regina en ik liet haar los en ging naar huis.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now