Manhattan

68 3 0
                                    

Ik werd langzaam wakker door stemmen en een hand deed over mijn haar wreef. 'Hook, nog bedankt dat je Indy hier veilig heen bracht.' Zei Regina aan de ene kant sip. 'Wat is er aan de hand, lieverd?' Vroeg Cora. 'Het gaat om Henry. Hij is met Emma en Gold mee de stad uit.' Zei Regina. 'Heb je ze niet tegengehouden?' Vroeg Cora. 'Ik hoorde het te laat.' Zei Regina. 'Hij is in veilige handen. Als Gold klaar is, komt hij terug.' Zei Cora. 'Ja, maar niet bij mij. Indy staat dan misschien wel aan mijn kant. Maar Henry. Dat denk ik niet.' Zei Regina. 'Terug? Waar is Rumplestilskin?' Vroeg Hook. 'Dat weet ik niet.' Zei Regina. 'Buiten de stad kan hij gedood worden.' Zei Hook. 'Daar verliezen we onze toverkracht. Ons voordeel.' Zei Cora. Ik deed mijn ogen open en ging rechtop zitten. 'Behalve ik dan, denk ik.' Zei ik. 'En ons geheugen.' Zei Hook. 'Wij zijn niet vervloekt. Het gaat om magie, niet om geheugen.' Zei Regina. 'Ik heb geen magie nodig. Ik pak hem zo wel.' Zei Hook. 'Stel dat je hem vindt, denk je echt dat je zijn hart kunt doorboren met je zwaard?' Vroeg Regina. 'Ik heb liever mijn haak, maar die ben ik helaas kwijt.' Zei Hook. 'Jij blijft hier.' Beviel Cora. 'Ik heb recht op mijn wraak.' Zei Hook boos. 'Ja, en nu The Dark One weg is, kunnen we gaan zoeken naar het enige voorwerp waarmee we hem hier kunnen doden, zijn dagger.' Zei Cora. 'Gaan jullie serieus de dagger zoeken. Sorry, maar ik doe hier niet aan mee.' Zei ik terwijl ik naar mijn eigen kamer liep want blijkbaar lag ik in de kamer van Regina. 'Eigenlijk kunnen we je hulp goed gebruiken.' Zei Hook. 'Ik zei toch dat ik hier niet aan meedoe.' Zei ik. 'Ja, maar je hebt geen keus.' Zei Cora. Hook had mijn hart in zijn hand en weer werd mijn hart zwart. Ik had precies dezelfde outfit van wanneer Belle werd neergeschoten over.

We waren in de bibliotheek nadat Regina bij Belle was geweest. 'Is het niet beter dat we zijn winkel en zijn huis overhoop halen?' Vroeg ik. 'Dat zou voor de hand liggen. Maar Gold zou nooit zijn geheugenverlies riskeren.' Zei Regina. 'Belle.' Zei Hook. 'Ze heeft het vast verstopt in één van haar boeken.' Zei Regina. 'Wat slim van je, Regina.' Zei Cora. 'Bedankt, moeder.' Zei Regina. 'Eerst die dagger maar eens vinden.' Zei Hook. 'Nee, het zou hier moeten staan.' Zei Regina. "Er staat niks. Kunnen we nu gaan?' Vroeg Hook. 'Wacht even. Laat mij is.' Zei ik en liep op Regina. Er was een gleuf tussen twee boeken. Ik deed mijn hand ertussen en haalde er iets uit. Het was papier. Ik maakte het open. 'Wat is dat?' Vroeg Cora. Ik draaide me om en Hook liep op ons af. 'Ja, een ruwe schets. Voor het ongeoefende oog wat krabbels maar voor een piraat is het al gauw bekent.' Zei Hook. 'Hook, je kan het ook gewoon in één keer zeggen dat het een kaart is. Scheelt weer tijd.' Zei ik. 'Hoe weet je dat?' Vroeg Regina. 'Hook leerde me dat ooit. Net als een schip varen en de weg volgen met de sterren aan de hemel.' Zei ik. Hook pakte de kaart uit mijn handen en liep weg. 'Bedankt voor de antwoord, Indy.' Zei Hook en ik deed een nep grijns op mijn gezicht. 'Gold heeft de dagger hier niet verstopt, maar wel de plek waar de dagger waar de dolk is.' Zei Hook. 'Kun je hem lezen?' Vroeg Cora. 'Jullie boffen, dames. Ik ben goed in het vinden van een schat.' Zei Hook. 'Ahh, wat lief dat je dat zegt.' Zei ik overdreven. 'Je moet trouwens echt weten hoe mooi je bent als je sarcastisch ben.' Zei Hook met een knip oog.

'Kijk nou maar liever naar de schatkaart. Ik ga kijken waar Emma enzo zijn zonder dat ze weten dat ik daar heen wil.' Zei ik. Ik liep aan de andere kant met een kaart die ik vond. Ik pakte een mes uit mijn tasje en sneed langs mijn hand. Ik liet het bloed op de landkaart vallen. Het bloed vormde een lijn die uiteindelijk ging naar de plek waar ik altijd al heen wou gaan. Fuck mijn eigen broer is nog eerder daar dan ik daar ben. Ik liep terug en Hook was net klaar met het ontraadselen. Ik legde de mes op de tafel. 'De dagger bevindt zich hier.' Zei Hook en wees op de schatkaart. 'Goed gedaan, Hook.' Zei ik. 'Wij nemen het verder wel over.' Zei Cora en pakte de schatkaart en liep weg. Hook pakte de mes en wees naar Cora. 'Nee, je hebt me beloofd.' Zei Hook. Cora draaide zich om gooide hem met magie tegen de boekenkast. Ik rende op Hook af en hielp hem. Maar hij was bewusteloos. 'We gaan die machtige dagger niet aan jou verknoeien.' Zei Cora en ze liepen naar de uitgang. 'Dus ging het je hierom? Wilde je de dagger van Rumpel om zijn zwarte magie te krijgen?' Vroeg Regina. 'Met die dagger is The Dark One in onze macht. Als hij terug is, laten we hem Snowwhite, Prins Charming en Emma vermoorden. Onze vijanden zijn verslagen en jij bent onschuldig in de ogen van de enige die er nu ertoe doet. Ik denk dat Indy namelijk ons haat.' Zei Cora. 'En Henry niet.' Zei Regina en ze liepen weg.

Hook werd al gauw wakker. 'Gaat het?' Vroeg ik. 'Ja, alleen heb ik hoofdpijn.' Zei Hook. Ik hielp hem met staan. 'Door Cora krijg ik nooit mijn wraak op Rumplestilskin.' Zei Hook. 'Dat is niet helemaal waar. Ik weet waar ze zijn. En we kunnen er varen met jouw schip.' Zei ik. 'Goed idee, Swan. Hallo, dan heb ik mijn haak nodig.' Zei Hook. 'Dat komt wel. Ik kan David naar de politiebureau bellen. Daar ligt hij namelijk. Dan sla je hem bewusteloos en gaan we weg.' Zei ik. 'Waar is de plek waar we heen gaan?' Vroeg Hook. 'De plek waar mijn beste vriendin Annet ook is, New York.'

Indy Swan, Back To The MagicWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu