In the Name of the Brother

90 4 2
                                    

Ik belde het alarmnummer en veranderde mijn outfit terug. En voor ik het wist kwam er hulp van mijn moeder en mijn grootouders. Ik was bij Hook. 'Hey, het komt goed. Tenzij ik verteld dat je me ontvoerd had.' Zei ik. 'Hahaha, grappig.' Zei Hook en greep meteen naar zijn rip. 'Ja, die gebroken.' Zei ik toen ik aan zijn ribben voelde. Emma stormde op me af toen ik stond en gaf me een knuffel. 'Waar in godsnaam was je sinds gisteren?' Vroeg Emma. 'Ow, Cora had me ontvoerd. Niks bijzonders, ze wou alleen weten waar Regina was.' Loog ik deels. Gold was met Belle bezig net als David en Mary Margaret. 'En wat is er met hem gebeurt?' Vroeg Emma. 'Aangereden door die auto. Hij heeft zijn ribben gebroken.' Zei ik. 'Hoe weet je dat?' Vroeg Emma. 'Ik wou altijd in een ziekenhuis werken. Dus die opleiding volgende ik na mijn echte school.' Zei ik. David haalde Gold bij Belle weg. 'Zag je zijn gezicht? Hij is zijn grote liefde kwijt. Net als Milah, crocodile.' Zei Hook die wou zitten. 'Je hebt haar van me afgepakt.' 'Jij eerst van mij.' Zei Gold en schokte hem in zijn gezicht. 'Gold. Ben je gek geworden?' Vroeg Emma. 'Reken maar.' Zei Gold die Hook met zijn wou killen met zijn wandelstok. 'Dit kan niet.' Zei David. 'Ik maak hem af.' Zei Gold. 'Nee, dat doe je niet.' Zei ik en duwde hem met mijn magie weg. 'Belle had dit nooit goed gekeurd. Je weet hoe ze vanmiddag op het schip had gereageerd. En ook wat ik zei.' Zei ik en liep op hem af. 'Maar nu verander ik het. Je laat hem met rust.' Zei ik.

De ambulance kwam aangereden. Ze wouden als eerst naar Hook gaan maar ik rook bloed aan de kant van de auto. 'Nee, die een de auto eerst. Hij kan wel wachten.' Zei ik. En meteen ging ze op de auto af. Ze deden testen maar hij werd niet wakker. 'Kennen jullie hem?' Vroeg Emma. 'Nee, ik heb hem nog nooit gezien.' Zei Mary Magaret. 'Hij kwam de stad inrijden.' Zei ik. 'Van daarbuiten?' Vroeg Mary Magaret. 'De buitenwereld heeft Storybrooke ontdekt.' Zei ik.

We waren in het ziekenhuis met een groep. 'Waar is Henry?' Vroeg ik. 'Die ligt te slapen. Ik wou hem niet storen. Ik vond Ruby. 'Ruby, ik moet je spreken. En wel nu. Het is heel erg belangrijk.' Zei ik. Wij tweetjes liepen weg. 'Wat is er zo belangrijk?' Vroeg ze. Ik pakte het boek en zocht het op over Parabetai. 'We zijn niet verliefd. Het voelt alleen maar zou. We zijn Parabetai, dat betekent dat we hecht zijn als wolf. Bijna ieder weerwolf heeft er één.' Zei ik en gaf het boek aam haar. 'Hoe ben je erachter gekomen?' Vroeg ze. 'Door Hook onder andere. Ik denk dat ik iets voel voor hem wat sterker is dan die van jouw. En dat komt doordat we zielsverwanten zijn.' Zei ik. 'Ja, maar één verschil. Jij bent goed en hij slecht. Hij is een schurk en straks neemt hij je erin mee.' Zei Ruby. 'Dat gebeurd niet. Maar alsjeblieft ben niet boos. En trouwens ik voel niks voor hem.' Zei ik. 'Nee, natuurlijk niet. We blijven dan gewoon Best Wolves Ever. BWE.' Zei Ruby en we gaven elkaar een knuffel. 'Sukkel.' Zei ik. We lieten elkaar los. 'Ik ga. Ik moet zorgen dat Gold Hook niet vind.' Zei ik.

Ik rende naar de kamer van Hook en ging daar op zijn bed zitten terwijl hij nog aan het slapen was. Tot hij wakker werd. 'Waar is Cora eigenlijk?' Vroeg ik. 'Wat? Is dat letterlijk het eerste wat je vraagt nadat ik je leven heb gered.' Zei Hook. 'We blijven quet staan.' Zei ik. Hij wou goed zitten maar kwam erachter dat hij vast zat met handboeien. 'Alweer? Je kick hier echt op, hè?' Vroeg Hook en wou weer recht op zitten. En kreunde van de pijn. 'Het doet echt pijn.' 'Dat zei ik toch. Je hebt wat ribben gebroken. Waar is Cora. Geef antwoord.' Zei ik. 'Je ziet er goed uit, Love. Die dreigtoon bezorgt me de rillingen.' Zei Hook. Ik voelde mijn hoofd meteen rood worden. 'Ik kan je flink pijn doen met die ribben.' Zei ik. Hij deed een grijns ons zijn gezicht. Ik leunde op zijn ribben. En zag dat het pijn deed. Ik deed een lach op mijn gezicht. 'Ik weet niet waar Cora mee bezig is. Maar even wat anders. Mag ik mijn haal terug. Of wil je een ander onderdeel pakken?' Vroeg Hook. Jezus zei hij dat nou serieus. 'Stoer, hoor. Je vijand leeft nog en je bent door een auto aangereden. Je hebt mazzel dat ik achter jou sta en niet van de crocodile.' Zei ik. 'Die ribben, oké. De rest is nog steeds intact.' Zei Hook verleidend. 'Ik heb wel erger meegemaakt. En ik heb mijn vijand goed te grazen genomen.' Zei Hook. 'Je hebt Belle pijn gedaan. Ik zei dat je dat niet moest doen.' Zei ik. 'Nee, zijn hart. Hij houdt van Belle. Hij heeft de vrouw vermoord waar ik van hield. Ik weet hoe het voelt.' Zei Hook met een lach. 'Lach maar vriend. Jij ligt aan de ketting. Hij is vrij, onsterfelijk, hij heeft magie en je hebt zijn vriendinnetje pijn gedaan. Je wint never nooit alleen van hem.' Zei ik. 'Alleen?' Vroeg hij. Ik gaf een knipoog en liep weg.

Indy Swan, Back To The MagicTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon