The Outlander

93 6 4
                                    

Ik werd wakker door een geschreeuw naast mij. Ik zag Hook die Archie aan het martelen was. Archie leefde nog. Ik wist het wel. 'Nee, niet doen. Alsjeblieft.' Zei Archie en Hook maar een geluid dat hij stil moest zijn. 'Straks maak je Indy nog wakker. Je patiënt, The Dark One, heeft je vast allerlei geheimen verteld. Waar is zijn dagger?' Vroeg Hook. 'Daar weet ik niets van.' Zei Archie. 'Nee, dat is zo, hè?' Vroeg Hook. 'Jep.' Zei ik. 'Mooi, je hebt haar wakker gemaakt. Één ding. Je gaat je magie niet tegen mij gebruiken.' Zei Hook. Ik deed dat inderdaad niet. 'Jij hebt mijn hart, of niet? Vroeg ik. 'Denk je dat ik die kans niet zo grijpen? Want iedereen zou wel jouw hart willen hebben met jouw macht.' Zei Hook. 'Maar ik had zo gedaan dat niemand mijn hart kon pakken.' Zei ik. 'Ja, maar alle magie heeft een prijs. Namelijk ik. Zielsverwanten kunnen altijd alles verbreken. En nu stil.' Zei Hook. Ik kan mijn mond niet meer open doen.

'Nou waar waren we.' Zei Hook tegen Archie. 'O ja. De dagger is zijn zwakke plek. Vertel eens. Heeft hij er nog meer?' Vroeg Hook. Archie zweeg. 'Goed dan. Ik heb altijd al een cricket willen ontleden.' Zei Archie en deed zijn haak op zijn voorhoofd. 'Nee, wacht. Alsjeblieft.' Zei Archie. 'Dat lijkt er meer op. Vertel op, cricket. Wat is zijn zwakke plek?' Vroeg Hook. 'Belle, dat is zijn geliefde.' Zei Archie. 'Nou, dan gaan we haar pijn doen.' Zei Hook. 'Je raakt haar met geen hand aan. En wat bedoel je met we?' Vroeg ik. Hook maakte mijn los. 'Nou met jou en mij natuurlijk.' Zei hij. 'Denk het niet. Ze is een vriendin.' Zei ik. 'Je hebt geen keus.' Zei Hook en liet mijn hart zien en het werd zwart. Ik voelde me meteen kwaadaardig. 'Laten we mensen pijn gaan doen.' Zei ik zonder moeite. 'Indy, doe het niet. Je wordt er niet beter op.' Zei Archie. 'Hou je mond, cricket.' Zei ik en Hook en ik liepen van het schip af.

We liepen naar de gesloten bibliotheek. Ik had ondertussen wat anders aan mijn lijf gedaan. Iets kwaadaardigs. Slecht zijn is zo slecht nog niet. We zagen Belle binnen lopen. En ze zag Hook. Want ik stond aan de andere kant. Ik had een boekje in mijn handen. Namelijk, over weerwolven en vond iets over Parapetai's. Het schijnt de het hoort bij weerwolven en het zelfde aan voelt als verliefd zijn. Waarschijnlijk waren Ruby en ik niet verliefd maar zijn we Parapetai's. Ik stopte het boekje in mijn zak. 'Sorry, we zijn nog niet open.' Zei Belle tegen Hook. 'Ow, ik kom niet voor de boeken.' Zei Hook. 'Jij, jij hebt toen ingebroken in mijn cel in het paleis van The Evil Queen.' Zei Belle en ze rende weg maar ik rende naar de deur. 'Nee, nee. Jij blijft mooi hier.' Zei ik. Belle keek me verbaasd aan. 'Indy, wat doe jij hier?' Vroeg ze. 'Helpen.' Zei ik kil. Belle richte zich weer op Hook. 'Jij wilde Rumplestilskin doden.' Zei Belle. 'Dat wil ik nog. Maar voorlopig neem ik het genoegen met jou.' Zei Hook. Maar Belle duwde een kast boeken op Hook. Ik toverde het weg en hielp Hook overeind. Belle was ondertussen in de lift gerend en sloot haarzelf daar op. We sloegen op de deur om hem open te krijgen. Maar we zijn later weggegaan. Want Belle pijn doen was het plan helemaal niet. Ze was eerder een afleiding.

We renden naar de winkel en ik sloopte de kluis en pakte de sjaal. Wacht dat was de sjaal van Baelfire. 'Wat moet dat in zijn kluis?' Vroeg Hook. 'Volgens mij is hij opzoek naar zijn zoon.' Zei ik. Hook pakte het en we gingen terug naar het schip. Ik dacht vrij te zijn maar nee hoor. Hij bond me weer vast bij Archie. Ik voelde ook meteen dat het kwaad in mij goed werd. 'Indy, zeg alsjeblieft niet dat je Belle vermoord hebt.' Zei Archie toen Hook weg was. 'Nee, we hebben alleen een sjaal gestolen van Gold. Zei ik. Ik hoorde later voet stappen op het schip maar ze klonken anders. Het was geen Cora of Hook. Ik hoorde door mijn oren de ademhaling van Belle. 'Wat is er?' Vroeg Archie aan mij. 'Belle is op het schip.' Zei ik. 'Ik hoor haar ook.' Zei Archie. 'Hallo? Belle. Hier beneden.' Schreeuwde ik. Belle deed het luik open. 'Belle, gelukkig.' Zei Archie. 'Archie, je leeft nog.' Zei Belle. 'Ja, vergeten te zeggen. Iedereen denkt dat je dood bent. Foutje.' Zei ik. 'Kun je misschien ons losmaken?' Vroeg Archie. Belle maakte ons los en ik klom eruit. Ik gaf Belle een knuffel. 'Het spijt me zo erg. Hook heeft mijn hart, dus de controle over me, als ik niet genoeg er tegenin vecht.' Zei ik. 'Ik wist wel dat het niet jouw schuld was, want zo ben je helemaal niet.' Zei Belle. Ik hielp Archie ook met uit het luik te komen. 'Ga Mr Gold zoeken, zeg dan waar ik ben en dat hij naar het schip moet komen.' Zei Belle. 'Ga je niet met me mee?' Vroeg Archie. En toen hoorde we boven voetstappen. 'Ga vlug. Er is geen tijd voor discussie.' Zei ik. Maar ik toverde hem naar de winkel van Gold.

Indy Swan, Back To The MagicWhere stories live. Discover now