Chapter 23

53 2 0
                                    

Декември, 1787,

Франция

Бяха изминали малко повече от осем месеца от както си признаха, че се обичат. Нещата не се бяха променили кой знае колко освен, че бяха още по-прехласнати един към друг. Виждаха се по-често и за по-дълго през лятото и топлите месеци, за да наваксват зимните и студени времена, които настъпваха вече. Не се бяха виждали от две седмици, а Декември едва бе настъпил. Все още нямаше сняг, за щастие, но най-вероятно много скоро щеше да има. Обикновено настъпваше с Коледните празници и новата година, затова горе-долу бяха наясно кога да го очакват.

Ребека си беше у дома и хапваше един чудесен сладкиш, който бе помолила да ѝ приготвят. Обичаше всички сладки изделия и беше пристрастена към тях. Знаеше, че напоследък прекалява, но не можеше да се възпре, имаше необичаен апетит. След като приключи поиска да ѝ донесат още чай. Щом изпи и него стана да се поразходи. Отиде в стаята си и застана пред огледалото си. Ръката ѝ бе на стомаха и забеляза, че е малко издут. Май трябваше да спре сладкото за известно време, може би месец или два, защото щеше да надебелее с това темпо. Усещаше, че корсетите започваха да ѝ стягат и това бе красноречив знак да се ограничи от най-любимите си храни. Седна на леглото и реши да си почине малко. Взе книгата, която четеше в момента и седна на креслото си за четене. Разтвори на страницата, до която бе стигнала и започна да чете.

Анри наистина много искаше да види Ребека, но нямаше възможност. Вкъщи имаше достатъчно много работа за вършене. А и родителите му вече бяха заподозрели нещо, не искаше да потвърждава съмненията им. Вървеше насам-натам, но изобщо не го свърташе на едно място.

- Сине, има ли нещо? Доста си нервен и умислен. Има ли нещо, което би искал да споделиш с нас?-поде майка му умишлено, познаваше тези номера, но вече не му минаваха, не бе на пет, за да се върже.

- Не, няма. Просто не обичам да стоя вързан вкъщи и зимата не ми се нрави.

- Да, докато беше топло излизаше доста често.

- Разхождах се с Торино, ходя в горичката или пък яздя в околността.-сви безразлично рамене той опитвайки да ги заблуди.

- Е, сега ще се наложи да си стоиш повече у дома. Ние започнахме да се затъжаваме за теб. Май удостояваш конят си с присъствието си повече от колкото нас.-майка му се пошегува и отпи от чая си.

The Lady of PassionWhere stories live. Discover now