Chapter 7

94 3 0
                                    

Анри бе доста заинтригуван от случката при реката. Искаше да разбере коя бе мистериозната жена, която срещна там. Беше толкова красива и интригуваща в същото време. Би дал всичко, за да я срещне отново.

Вечерта бе поканен на прием у херцог Рение. Щяха да присъстват доста хора тъй като той бе важна особа и всеки поканен се чувстваше достатъчно поласкан, за да не посмее да пропусне да дойде. За тази вечер си бе приготвил съвсем нов костюм от кралско син сатен и черно елегантно сако. Искаше да изглежда по-добре от всички онези надути пуяци, като повечето от тях дори бяха грозни, но дрехите на гърба им струваха повече от това, което може да изкара един прислуга с години. Бе дал костюма си на собствената му прислуга, за да го подготви за вечерта. Ала сега най-напред бе длъжен да говори с баща си. Отиде в библиотеката където разбра, че се намира и почука. Чу гласът му отвътре да казва „Влез" и натисна дръжката на вратата.

- Ела, сине, влез.-той стоеше на писалището си и разлистваше разни документи.

- Исках да Ви уведомя, че тази вечер съм поканен на един прием.

- А да, имаше нещо такова. У херцог Монтенбло, нали така?

- Да, точно така.

- Навярно ще говорите за важни политически въпроси.

- Предполагам.-възрастния мъж го изгледа над очилата си за кратко.

- Но това теб не те интересува, познавам те.

- Прав Сте, не обичам политиката. За мен тя е скучна.-той се подсмихна.

- Още като малък когато те водех по разни такива срещи с важни господа ти започваше да шаваш, изобщо не ти бе интересно да слушаш за каквото и да било свързано с това.

- Предпочитам други неща и семейният бизнес ми изглежда доста по-интересен от това. Бих предпочел дори лично да се занимавам с него, без посредници.

- Така и предполагах. Знам, че ще се справиш отлично един ден и ще си спечелиш уважението на работниците си. Важно е хората да те уважават, защото иначе лесно биха ти изменили.

- Прав Сте, татко. Затова се стремя да се отнасям като добър господар към тях.

- Постъпваш абсолютно правилно.-каза той.-Е, много държиш да отидеш там, нали? Знам, че обичаш показността и..хубавите момичета.-стария граф се засмя.

The Lady of PassionWhere stories live. Discover now