88. BÖLÜM

6.7K 772 178
                                    


"O annemiz değil" dedi Dha, Rein'e ayağa kalkması için elini uzatırken. Rein onun elini tutup titreyen dizleriyle ayağa kalktı. "O Yussereaq.. Rein, şu anda onun elindeyiz. O çoktan zihnimize sızmış. "

"Bana neden böyle davranıyorsunuz? Ben sizin annenizim.."

Rein gözlerini sımsıkı kapattı ve onun yok olmasını diledi. Annesi artık sadece hatıralarındaydı. Bedeni karşısında duramazdı. O Yussereaq'tı. Rein'in annesine hissettiği duyguları kullanmaya çalışıyordu.

"Ne istiyorsun bizden?!" diye bağırdı Rein ona.

Annesinin görüntüsünü görmemek için gözlerini kapalı tutmak istiyordu ama gözlerini açtı. Gözleri kapalıyken kendisini daha savunmasız hissediyordu.

"Sonsuza kadar birlikte yaşayabiliriz oğlum" diye konuştu sahte annesi.

Nasıl onun sevgi dolu sesiyle konuşabilirdi? Nasıl onun yerini alabilecekmiş gibi davranırdı? Rein Dha'ya döndü.

"Dha.." dedi sinirden titreyen sesiyle. "Ne yapmalıyız?"

Dha da en az Rein kadar sinirli görünüyordu. Altın rengi gözleri Rein'e döndüğünde çatık kaşları gevşedi.

"Önce onu zihnimizden atmalıyız" diye konuştu sakin bir sesle.

"Ama onu hissedemiyorum" dedi Rein, Dha'ya yaklaşarak. "Bunu nasıl yapacağız?"

Rein büyü yapmaya tekrar başladığından ve hafızasını kazandığı zamandan beri kendisini hiç bu kadar boş ve savunmasız hissetmemişti. Şu anda ne kendi büyüsünü ne Dha'nın büyüsünü ne de Yussereaq'ı hissedebiliyordu. Perilerin enerjisini hissetmeyi de bırakmıştı. Bunun nedeninin Yussereaq olduğunu biliyordu. Bir şekilde Rein'i ve Dha'yı etkisiz hale getirmişti.

Ama hala burada zihinlerini bulunduruyor olmaları onun istediği şeyi yapamadığı anlamına geliyordu. Büyüyü engellemişti ancak onları kontrol edememişti. Daha fazla ilerlemesini engellemeleri gerekiyordu. Bunun için de ilk yapmaları gereken onu zihinlerinden atmaktı.

"Düşünüyorum.." dedi Dha sadece.

Annesi şeklinde görünen Yussereaq onlara doğru bir adım attığında Dha Rein'i arkasına doğru çekti. Rein küçük bir çocukmuş da o da abisiymiş gibi Rein'e kalkan olmuştu.

"Yaklaşma!" diye bağırdı Dha.

Rein bir an onun büyüsünü hisseder gibi oldu ama Dha büyü yapmadı. Rein onun büyüsünü kullanmaya çalıştığını ama kullanamadığını fark etti. Rein'in aksine o büyüye ulaşabiliyordu. Rein hiçbir şey yapamıyordu. Sanki Elric babası tarafından büyütüldüğü ve tamamen normal bir insan gibi olduğu zamanlardaydı.

"Çocuklarım.." diye konuştu annesi. "Bana niye böyle davranı-"

"Kapa çeneni!" diye kükredi Dha.

Rein annesinin yüzünü görmemek için onun arkasına saklanmayı bırakarak bir adım attı ve Dha'nın yanında durdu. Dha da Yussereaq'ın annelerinin şekline bürünmesinden memnun değildi. Bu haldeyken bile Rein'i düşünüp korumaya çalışması kötü hissettiriyordu. Rein o düşünürken Yussereaq'ın onun dikkatini dağıtmasına izin vermeyecekti. Hatta Dha'ya yardımcı olmak için o Yussereaq'ın dikkatini dağıtacaktı. Çünkü büyüsünü kullanamayan Rein şu anda Yussereaq'tan kurtulmak için hiçbir işe yaramazdı.

"Neden böyle yapıyorsun?" diye konuştu Rein, annesine doğru bir adım atarak. Dha onun gitmesini engellemek için kolundan tutup geri çektiğinde Rein ona dönüp göz kırptı. Dha ne demek istediğini anlayarak kaşlarını çattı ama yine de Rein'in kolunu bıraktı.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin