18. BÖLÜM

13.6K 1K 133
                                    



"Rein!"

Melioth içeri girip de Rein'i görünce bağırmadan duramamıştı. Askerlerinden biri bir kaza olduğunu ve Rein'in de orada olduğunu söyleyince aklı başından gitmişti. Kral olduğunu unutup koştura koştura revire gelmişti.

Rein onun sesini duyup arkasına döndü ve Melioth'a gülümsedi. Melioth'un yaşlı kalbi o gülümsemeyle rahatlamış ve Melioth'u sıkıştırmayı bırakmıştı.

"Mel amca!"

"Rein, sen iyi misin?"

Melioth hızla ona yaklaştı ve üstünü başını taradı. Gömleğinin kolu yırtılmıştı ama kolunda kan yoktu. Her tarafı toz içindeydi. Melioth'un gözleri Rein'in kanla kaplı eline takılınca Melioth irkildi.

"Ben iyiyi-"

"Bu ne Rein!? Yaralandın mı?"

Melioth Rein'in elini tutup bakmak için kaldırınca kalabalık koridorda birçok baş onlara dönmüştü.

"Benim kanım değil Mel amca, biri yaralanmıştı ben de kanı durdurmak için yardım ettim. Ben iyiyim, endişelenme."

Rein Melioth gösterene kadar ellerinin kanla kaplı olduğunu unutmuştu. Onu ittiren askerin başı yaralandığında eline kan bulaşmıştı ve Rein'in kanı temizleme fırsatı olmamıştı.

"Cynan!"

Rein ikizlerin odasından çıkan Cynan'ı gördüğünde durduğu yerden ona el salladı. Cynan'ın hemen arkasından Kral Leonard ve Prens Elias da odadan çıkmıştı.

"Ne oldu?" diye sordu Rein.

"Jaysen ilgileniyor şimdi" dedi Cynan. "Bizi odadan çıkarttı."

Rein başını sallarken Melioth, Leonard'a neler olduğunu sormuştu. İki kral bir köşeye çekilip konuşmaya başladığında askerler onların çevresinde bir daire oluşturmuştu.

"Alin'in durumu pek iyi görünmüyordu" dedi Prens Elias endişeyle. Alin revire çıkarılırken bayılmıştı. Rein, kral ve kraliçe gelene kadar ikizlerin başında beklemişti. Onlar gelince biraz mahremiyet sağlamak için dışarı çıkmış ve koridorda beklemeye başlamıştı. Kraliçe ikizleri öyle görünce fenalaşmıştı. Onu odasına götürmüşlerdi.

"Endişelenme" dedi Cynan. "Jaysen onu iyileştirecektir."

"İyileştirir değil mi?" diye sordu Elias. Cynan başını salladı. Rein de güven verircesine gülümsedi. Jaysen kesinlikle onları iyileştirecekti.

Cynan kalabalık koridora baktı. Orada çalışanların yakınları ve bazı meraklılar koridora toplanmıştı. Cynan koridoru boşaltmaları için birkaç askeri yanına çağırdı. Yaralananların yakınlarını, beklemeleri için, bir alt kattaki boş salona gönderdi. Meraklı çalışanları da işlerinin başına gönderdiğinde koridorda sadece onlar ve kralların özel askerleri kalmıştı. Cynan askerlere de koridorların iki tarafında beklemelerini söylediğinde iki kral da hiçbir şey dememişti.

Cynan bir anda etraflarını boşaltmıştı.

"Rein, sen de bekleme burada" dedi Cynan. "Odaya gidip bir temizlen sonra geri gelirsin."

"Jaysen bir çıksın da, giderim" dedi Rein. Cynan üstelemedi. Fazla bekletmeden ikizlerin odasının kapısı açıldı ve Theo dışarı çıktı. İkizler büyük revir odasının yanındaki küçük odaya alınmıştı. Orası özel kişilerin kullanımına ayrılan odaydı.

Theo'nun hemen arkasından Jaysen da odadan çıkmıştı. Jaysen'ın açık renkli kıyafetleri kanla kaplıydı ve yüzü çökmüştü. Her an bayılacakmış gibi görünüyordu.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin