61. BÖLÜM

8.6K 912 207
                                    


"Bu.." dedi Dha bir anda sakinleşerek. ".. onun bir ejderha olduğu anlamına geliyor!"

Rein onun ne dediğini ilk başta anlayamadı.

"Dha sen.." dediğinde yüksek sesle konuştuğunun farkına vararak güçlükle içinden devam etmişti. "..ne dediğinin farkında mısın?!"

"Evet!" dedi Dha şüpheye yer bırakmayacak kadar kendinden emin bir ses tonuyla. "Bu ejder alevi, sahte falan da değil gerçek alev. Ejder alevi ejderhalara ait ve sadece ejderhalar bunu kullanabilir."

Rein şaşkınlıkla Lukan'a baktı. Uzun siyah saçlarından başlayarak baştan sona kadar süzdü. Teninin anormal beyazlığı, görünüşünün kusursuzluğu ve sahip olduğu vahşi güç bu yüzden miydi? Gerçekten insan bedenine sahip olmadığı için mi kusursuz görünüyordu?

Tıpkı babası gibi..

"Ama.. ama o ejderhaların katili?" dedi Rein Dha'ya.

Lukan'ın babası gibi olduğuna inanmak istemiyordu. Neden insan bedenine sahipti? Ejderhalardan nefret ettiğini söylemişti. Ejderhaları yok etmesinin sebebi bu muydu? Ama kendisi de bir ejderha ise.. yaptığının ya da yapmaya çalıştığı şeyin amacı neydi?

"Onun hakkında fazla ayrıntılı düşünmene gerek yok Rein" dedi Dha. "O sadece delinin teki olan bir ejderha. Yaptıklarının mantıklı bir sebebi yok, olamaz."

"Ne oldu?" diye konuşan Lukan'la Rein gözlerini alevlerden çekti ve çatık kaşlarıyla Lukan'a baktı. Gözlerini kısmış Rein'i izliyordu. "Yüz ifaden değişti."

"Rein bilmen gereken bir şey daha var" dedi Dha, Rein konuşmadan önce. "Biz de ejder alevini kullanabiliyoruz-"

"Ne?" diyerek onu susturdu Rein. "Dha.. bilmem gereken daha ne kadar şey var?! Hem ben ejder alevini ilk defa Lukan'da gördüm biz nasıl-"

"Uyurken.. daha doğrusu benimle birlikteyken oldu. Sen görmedin ama ben alevi hissettim. Phandor'lular Saleran'a geldiği zamandı. O zaman uyuyup yanıma gelmiştin hatırlıyor musun?"

"Hatırlıyorum" dedi Rein hızlıca. Dha'ya ihtiyacı vardı ama Dha onun yanında kalmasına izin vermemiş ve Rein'in uyanmasını sağlamıştı.

"İşte benim de alevi kullanabildiğimizden o zaman haberim oldu. İlk defa orada gördüm ejder alevini. O gün senin alevi kullandığını düşünmüştüm ama yanılmışım ve bunu sonradan fark ettim. Alevin ortaya çıkmasını ikimiz beraber sağladık. Şimdi tekrar sağlamalıyız. Ejder aleviyle hiçbir şey savaşamaz, başka bir ejder alevi dışında."

Rein kısacık bir an onun dediklerini anlamadığını düşündü. Dha ona hayatında gördüğü en uğursuz şey olan ejder alevini kullanabildiklerini mi söylemişti? Üstelik bunu daha önce de yapmışlardı. Neden yaşadığı şeylerden Rein'in hiç haberi olmuyordu?!

Alevler onlara yaklaştığında Rein Lukan'ın bir cevap beklediğini hatırladı.

"Onu oyala Rein" dedi Dha hızlıca. "Konuşarak onu oyala. Alevi kullanabilmek için bir şeyler yapmaya çalışacağım."

Rein kafasının içinde oluşan keskin acıyla hızlı bir nefes aldı. Yine olmuştu. Dha konuşurken kuleden inerken yaşadığı acıyı tekrar yaşamıştı.

"T-Tamam.." diye mırıldandı Rein.

Oturup da neler olduğunu düşünebilecek zamanı yoktu ama acıya odaklandığından neye tamam dediğini geç fark etmişti.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin