83. BÖLÜM

8.7K 803 129
                                    


"Ben Dha."

Dha bulunduğu duruma rağmen diğerlerinin dehşete düşmüş yüz ifadeleri karşısında gülümsemekten kendini alamadı. Bu duruma gelerek kendisini şaşırttığı kadar diğerlerini de şaşırtmıştı.

Dha derin bir nefes vererek neden bu halde olduğunu düşündü. Mytras'tan çıkar çıkmaz Yussereaq bedenlerine yüklenmiş ve çok fazla güç aktarmıştı. Rein onu bastırmaya çalışırken Dha'dan yardım istemiş Dha da ona yardım etmişti. Yussereaq'ın güç aktarımına karşı koyup onu durdurabildikten sonra Dha nasıl olduysa kendisini bedende bulmuştu.

Yussereaq neden böyle bir şey yapmıştı? Neden bir anda onlara güç aktarma kararı almıştı? Amacı neydi?

Dha diğerlerinin şaşkınlığından faydalanarak çevresine göz attığında gözleri geçit ağaca takıldı. Çevresinde sağlam kalan tek ağaçtı. Dha sinirle ellerini sıktı.

Yussereaq'ın yaptığı şeyi anlamıştı.

Yussereaq onların Albasyd ile görüşmesine sinirlenmiş olmalıydı. Hedefi kesinlikle geçit ağaca zarar vermekti. Dha Rein'in diğerlerini incitmiş olmaktan ne kadar korktuğunu hatırlayınca öfkelenmekten kendini alamıyordu.

Her gün her gün acı çektirip bedenlerini damgalamaya çalışması yetmezmiş gibi Rein'e o korkuyu ve çaresizliği yaşatması sabrının sınırını aşmıştı. Hemen şimdi gidip onu yok etmek istiyordu.

"Sen.." diyerek konuştuğunda babası, Dha ona baktı. ".. neler oluyor burada?"

Dha ona cevap vermeden önce Rein'in geri gelmesini bekledi ama Rein'e dair hiçbir şey hissetmiyordu. Bu tuhaftı. Bedende kalma sınırını geçmişti ama beden ona dayanıyordu. Dha sadece çok küçük bir şeyin içine sıkıştırılmış gibi ağır ve bunalmış hissediyordu.

Dha Rein'e söylemese de farkındaydı. Bedenleri güçlenmişti. Dha'yı kısa bir süre tutabilecek kadar güçlenmişti.

Dha'nın gözleri babasının yanında duran ağaç ruhuna kaydığında Dha hareket etti. Beden ona ağırmış gibi gelse de göz açıp kapayıncaya kadar ağaç ruhunun boğazına yapışmıştı.

"Şu geçidi bir açsana" dedi Dha kafasını ağaç ruhunun kafasına yaklaştırarak. Rein'in bunlardan haberinin olmaması gerekiyordu yoksa Dha'ya kızardı. "Albasyd'le bir de ben konuşayım.."

Ağaç ruhu onun söylediklerinden irkilerek boynunu Dha'dan kurtarmaya çalıştı ama kurtarması imkansızdı. Dha onu çok sıkı kavramıştı. İstese öldürebilirdi.. ama tabi ki de bunu yapamazdı. Ağaç ruhu Rein'in arkadaşıydı.

"Ne yapıyorsun?"

"Bırak onu!"

"Ne oluyor be?"

"Rein ne yapıyorsun sen?"

Dha'nın hareketi diğerlerinin sessizliğini bir çırpıda bitirmişti. Herkes aynı anda konuşurken Dha koluna yapışan ellere rağmen ağaç ruhunu geçit ağaca doğru sürükledi.

Ya da sürüklemeye çalıştı.

"Bırak."

Babasının koluna yapışan eli diğerlerinden farklı olarak güçlüydü. Dha bedene zarar gelmemesi için mecburen bırakmak zorunda kaldığında büyücü Theo ağaç ruhunu Dha'dan uzaklaştırdı.

"Gözleri.." diye konuştu ikizler aynı anda.

Şimdi hepsi etrafındaydı ve kim olduğunu görüyordu. O Rein değildi, Dha'ydı.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin