22. BÖLÜM

12.7K 1.2K 284
                                    


Rein göz kapaklarını zorlayarak açtı. Göz kapakları birbirine yapışmış gibiydi. Gözlerini açtığı anda nerede olduğunu anlamıştı. Doğrulmaya çalışınca bedenini oynatamadığını fark etti.

"Dha.." diyerek inledi güçlükle, dudaklarını aralayabildiğinde. Geçen seferki gibi değildi. Rein beyaz yatakta hareketsizce yatıyordu. Görebildiği tek şey beyaz tavan ve o tavana yansıyan, onları ayıran kalkanın mavimsi ışığıydı.

"İyi misin Rein?"

Dha'nın hem endişeli hem öfkeli sesini duyduğunda Rein rahatlamıştı.

"İyiyim.." dedi Rein. "Ama hareket edemiyorum."

"Tam olarak burada değilsin ondandır" dedi Dha. "Rein sen ne yapmaya çalışıyorsun!? Nasıl birine rahatça 'beni öldür' dersin!?"

"Dha.." dedi Rein yumuşak bir sesle. Hareket edemeden havaya konuşmak hiç hoş değildi. "Öyle dedim çünkü Remah'ın beni öldürmeyeceğini biliyorum."

"Bilemezsin Rein" dedi Dha. "Senin boğazını kesti!"

"Ufacık bir şeydi Dha, acımadı bile. Lütfen sakin ol."

"Çok öfkeliyim Rein.. eğer şu anda seninle konuşamamış olsaydım ne olurdu bilmiyorum."

"Keşke seninle hep konuşabilsem" dedi Rein. "Neden sadece istediğimde olmuyor ki?"

"Eminim bir gün o zamanlar da gelecek.." dedi Dha huzursuzca. "Konuyu değiştirmeye çalışma."

"Dha benim yaşadığım her şeyi yaşadığını söylemiştin, o zaman ona gerçekten bana zarar vermeyeceği konusunda güvendiğimi de anlamış olmalısın."

"Ama sana zarar verdi!" dedi Dha kükremeyi andıran bir sesle. Rein şu anda onun yüzüne bakabilmeyi isterdi ama bedeni hareket etmiyordu. Gözü de bulanık görmeye başlamıştı. Bunun Dha ile daha fazla vakit geçiremeyeceği anlamına geldiğini biliyordu. Burada uyuyunca gerçekte uyanacaktı.

"Sorun değil Dha.." dedi Rein. "Senin de bedenimizi kullanmanı istiyorum ama bu şekilde değil. Öfkeni hissettim Dha. Öfken tüm bedenimi titretti. Öyle bir öfkeyle.. istemediğin şeyler yapabilirsin. Bu yüzden sana engel oldum, özür dilerim. Bana kızmanı istemiyorum."

"Sana kızmadım Rein" dedi Dha. Şimdi sesi daha sakindi. Rein onun öfkesini bastırabilmesine sevinmişti. "Bana engel olmakla iyi yaptın. Çünkü benim istediğim ama senin kesinlikle istemediğin şeyleri yapabilirdim."

Rein tam Dha'ya böyle şeyler söylediği için kızacakken ağzını oynatamadığını fark etti. Gözleri de yavaşça kapanırken Dha'nın sesini duydu.

"Dikkatli ol Rein, unutma sen istemezsen kimse sana bir şey yapamaz."

Bu ses kulaklarında yankılanırken Rein derin bir uykuya dalmıştı.


****


Rein kıpırdandığında Remah elindeki mektubu kutuya yavaşça bıraktı ve ayağa kalktı. Rein bayıldıktan sonra Remah ne yapacağını bilememişti. Rein'in kendi türünden olmadığı şüphesi Remah'ın aklını kemirip durmuştu. Remah abisinin gönderdiği mektupları tekrar okuyarak Rein ile ilgili bir şey bulmaya çalışmıştı ama bulamamıştı. Mektupları tekrar okuyarak öğrendiği tek şey abisinin ve yengesinin Rein'i çok sevdiğiydi. Onu hayatlarından vazgeçecek kadar çok sevmişlerdi.

"Off.. Dhaa.."

Rein kendi kendine inlemeye başladığında Remah olduğu yerde kaldı. Rein'in kızarmış yüzü ona ateşi olduğunu düşündürmüştü. Ama gidip kontrol etmedi. Ona yardım etmeyecekti.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin