58. BÖLÜM

8.5K 914 111
                                    



Rein gözlerini kolunun acısıyla açtığında sessizce nefesini dışarı verdi. Yanan kolu acıyordu ama acısı yandığı andaki gibi değildi. Rein kolunun çoktan iyileşmeye başladığını biliyordu.

Yan yattığı yerden etrafına bir göz attı ve yavaşça doğruldu. Dolan gözlerini sinirle kırpıştırarak şimdiki zamana odaklanmaya çalıştı.

Dört gri duvara ve büyük demir bir kapıya sahip olan bomboş odada tek başınaydı. Oda bir yatak belki bir de dolap alabilecek kadar anca büyüktü. Rein etrafta bakacak bir şey bulamayınca bakışlarını koluna çevirdi.

İyileşmişti.

Lukan'ın kara aleviyle temas eder etmez kömür gibi kararan ve işlevini kaybeden kolu şimdi gri-pembe renklerde ve sağlıklı görünüyordu. Rein kolunu kaldırdı.

Acısa da hareket ediyordu. Bu şimdilik yeterliydi. Lukan'la ikinci kez karşılaştığında onu kısıtlayan hiçbir şey olmamalıydı.

"Teşekkürler.." diye mırıldandı Dha'ya.

Uyandığından beri sessiz olsa da Rein onun varlığını hissedebiliyordu.

"Çok acıyor mu?" dediğinde Dha, Rein irkildi. Kendisini o kadar tutmasına rağmen Dha'nın yanmış kolu için sarf etmek istediği bu sözler Rein'in direncini kırmıştı.

Rein yere düşen gözyaşlarının sesiyle elini göğsüne götürdü ve acısını kesmek için hızlıca vurdu.

Geçmişini elde etmişti sonunda.

"Çok.. acıyor.. Dha.."

Acıyordu.

Her zaman hatırlamak istemişti. Annesini, babasını,kim olduğunu, geçmişte ne yaptığını.. İstediklerinin birazını ikizler ve Cynan ile tanıştıktan sonra elde etmişti. Ama şimdi tamamına sahipti.

"Üzgünüm Rein."

Dha'nın derin ve üzgün sesi Rein'in kafasının içinde dağıldı ve Rein onun sesinden güç kazandı.

Dha yanındaydı. Acısını paylaşıyordu.

Rein başını öne eğdi.

"Özür dilerim Dha.." dedi sessizce. "Benim suçum-"

"Sakın Rein!" diyerek kafasının içine kükrediğinde Dha, Rein susmak zorunda kalmıştı. "Sakın bana aptalca şeyler söyleme! Böyle yapacağını biliyordum! Bu yüzden hatırlamanı istemiyordum işte!"

"Beni savunmana gerek yok Dha" dedi Rein mırıldanarak. "Seni dinleseydim.. bedeni sana verseydim.. belki de annem yaşıyor olurdu."

"Olmazdı" dedi Dha kendinden emin bir sesle.

Ses tonu acı içinde olmasaydı Rein ona sinirlenebilirdi. Ama Dha da onun kadar acı içindeydi.

"Ben senden güçlüydüm.. ama Lukan'a karşı bir şey yapamazdım. Emin ol bütün olanları tekrar tekrar düşündüm. Ne yapabilirdik? Ben olsaydım annemiz yaşar mıydı? Nora'yı koruyabilir miydim..? Her şeyi düşündüm Rein. Lukan'la karşılaşınca da emin oldum. O zaman o, benden daha güçlüydü. Yani senin bana karşı koyman bizim yaşamamızı sağladı Rein."

"Böylesi daha mı iyi oldu sanki Dha?" diye sordu Rein. "Annemle birlikte öl-"

"Annem bu sözlerini duysaydı sana kızardı Rein" dedi Dha sertçe. "Şu anda iyi hissetmiyorsun biliyorum ama böyle şeyler söyleme."

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin