75. BÖLÜM

8.4K 864 198
                                    


Rein nefes nefese doğruldu.

"Lanet olsun!" diye kükredi Dha kafasının içine.

Rein nefesini düzenlemeye çalışırken odanın boş olduğunu gördü. Babası ve Kathra çoktan kalkıp gitmişti. Bu onun da işine gelirdi. Kimseye ne olduğunu açıklamamak için yalan söylemek zorunda kalmayacaktı.

Rein sinirlenerek dağılmış örtüleri üzerinden attı ve ayağa kalktı.

"Daha fazla dayanamayacağım" diye mırıldandı Dha'ya. "Bu işi hemen şimdi, bugün halledeceğiz!"

"Bak ben de sinirliyim ama.." dedi Dha sakin kalmaya çalışırmış gibi çıkan sesiyle. "..ani kararlar vermeyelim."

Rein Lukan'ın rüyasındaki mutlu hallerini hatırlayınca odanın içinde dolaşmayı bıraktı ve durdu. Onu rahatsız etmekten zevk alıyordu ve bunu Rein'e göstermekten kaçınmıyordu. Çok sinir bozucuydu. Bir türlü onun rüyalarına girmesine engel olamıyordu. İlk kez rüyasına girdiğinden bu yana sürekli rüyalarına gelip duruyordu. Bugün onuncu kez rüyasını kabusa dönüştürmüştü.

Rein'i sadece geceleri değil gün içinde de rahat bırakmıyordu. Bazen durduk yere onun uğursuzluğunu hissediyor ve böylece izlendiğini anlıyordu. Rein onun hayatta olduğunu ve kendi peşinde dolandığını biliyordu ama kimseye söylememişti. Söylerse çıkan karışıklıkta Lukan'ın kaybolacağını ve birden karşısına çıkana kadar onu asla bulamayacağını hissediyordu. Şimdiyse onun kendisinin peşinde olmasını kullanabilirdi.

Lukan ailesine zarar vermeden önce bunu yapacaktı.

"Dha.. onun güçlenmesine izin vermeden bunu halletmeliyiz demiştin. Neyi bekliyoruz ki? Ben artık onun rüyalarıma girmesini istemiyorum!"

"Öyle demiştim ama.." dedi Dha yavaşça. "..bilemiyorum. Sadece.. sana bir şey olmasını istemiyorum."

Rein onun endişesiyle biraz sakinleştiğini hissetti.

"Olur mu olmaz mı bilemem" dedi onu rahatlatmak için yavaşça konuşarak. "Ama periler de yanımda olacak sen de. Lukan ise tek başına. Ne ejderhalar var yardımına gelecek ne de başka biri. Üstelik gücünü toparlayabildiğini de sanmıyorum."

"Ya tuzağımıza düşmezse?" diye sordu Dha. "İkinci bir planımız daha olmalı, acele etmemeliyiz."

"Peşimizden gelecek.." dedi Rein düşünceli bir sesle.

Lukan'ın onu izlediğini biliyordu. Gittiği zaman mutlaka peşinden gelecekti. Çünkü onun Ayana'nın yanına gidip gitmeyeceğini bilmiyordu. Rein onu böyle ortaya çıkaracaktı.

Rein Dha'nın tereddütünün sebebini de biliyordu. Dha geçen sefer olduğu gibi Rein'e gücünü verdiğinde Rein'e bir şey olmasından korkuyordu. İkisi de değişiyordu bu yüzden birbirlerine ne olacağını ikisi de bilmiyordu. Dha Rein'le gücünü paylaşamamaktan ve daha da ötesi Lukan'ın karşısında Rein'i zayıf düşürmekten korkuyordu. Rein de kendisine değil Dha'ya herhangi bir şey olmasından korkuyordu.

Ama bir şeyler yapmazsa da delirecekti.

"Bugün değil.." dedi Dha düşüncelerini bölerek. "İki gün sonra. İki gün içinde sana ve perilere öğretmek istediğim bir şey var. Her şeye hazırlıklı olmalıyız."

Dha'nın kararlı çıkan sesi Rein'in içindeki küçük tereddütü ortadan kaldırdı. Rein odasının kapısı çalana kadar onun anlattıklarını dinledi ve ona ne düşündüğünü söyledi. Kapısı çalınıp yavaşça açıldığında suçüstü yakalanmış gibi irkildi ve ayağa kalktı.

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin