34. BÖLÜM

11.6K 1K 99
                                    


"Rein?"

Rein omzuna dokunan ve kendisine seslenen kişiyle arkasına döndü.

"Lord Arsen!" dedi gülümseyerek onu karşısında görünce. Arsen de ona gülümsedi ve Rein'e hızlıca sarıldı.

"Lord falan kullanma demiştim" dedi Arsen onun kulağına.

Rein arkasına dönmeden önce konuştuğu kişi Arsen'e selam verdikten sonra onları yalnız bırakınca Arsen'i korumakla görevli olan kraliyet muhafızları ikisinin etrafını sararak bir daire oluşturdular. Hepsi uzun boylu, yapılı ve siyah giysili olan adamların arasında kalmak Rein'e göre boğucuydu.

"Birden görünce öyle ağzımdan kaçtı" dedi Rein Arsen'e odaklanarak. "Erken gelmişsin, Mel amca yarın akşam geleceğini söylemişti."

"Ben de bu kadar erken gelmeyi beklemiyordum. Bir sorun çıkmadı ve biz de hızlı geldik" dedi Arsen. Arsen Elosar'dan erken ayrılıp dönmüştü Saleran'a. Ama başkente gelmeyip ülkenin diğer ucunda olan kendi şehrine gitmişti. Mel amcası onun Phandor'la yapılan toplantılara katılmasını istediği için yola çıksa da anca gelebilmişti. Zaten onun burada olması Phandor kralı gelmediği için o kadar da önemli olmamıştı. "Sen ne yapıyorsun burada?"

"Öğle yemeği için zorla getirdiler. Aslında ben odamda kalacaktım yani Theo amcam-"

Rein ne diyeceğini fark ettiğinde kendine kızarak aniden susmuştu.

"Theo amcan?"

"Yani.. Theo amcama sözüm vardı onunla yiyecektik de onun da işi varmış ondan ben de odamda kalacaktım" dediğinde daha fazla saçmalamamak için sustu Rein.

"Anladım" dedi Arsen gülerek. "Seni gördüğüm iyi oldu, beraber yemek yiyelim."

Rein siyahların arasından köşede konuşmasını bitirmesini bekleyen lordlara baktı. Onu bekliyorlardı.

"Sorun olmazsa hep beraber yiyelim" dedi Rein. "Yoksa onlara ayıp olur."

Arsen kahkaha atınca Rein gülünecek bir şey söyleyip söylemediğini düşündü. Söylememişti.

"Kusura bakma" dedi Arsen gülerek. "Şu anda yasal varis ben olduğumdan kimse dediğimi tekrarlatmıyor da senin böyle olduğunu unutmuşum. Senin konuşman hoşuma gitti ondan güldüm."

"Yanlış bir şey yaptıysam üzgünüm" dedi Rein. Herkesle rahat konuşmaya alıştığından böyle oluyordu.

"Hayır hayır, hoşuma gitti dedim ya" dedi Arsen. "Hadi gidelim, yemek yedikten sonra konuşuruz."

Arsen de onlara katılınca diğer lordlar sevinmişlerdi. Bulundukları oda yemek için hazırlandığında masaya oturdular. Rein Arsen'in işaretiyle onun sağ tarafına oturmuştu. O oturur oturmaz Arsen'i korumakla görevli kraliyet askerlerinden ikisi Rein'in arkasına geçmiş ve yemek boyunca orada beklemişti. Diğer ikisi de Arsen'in sandalyesinin hemen arkasında durmuştu. Rein'i buraya getiren diğer beş kişi gelene kadar birçok konudan bahsetseler de masada sessiz kalmışlardı. Rein bunun sebebinin Arsen ve korkunç kraliyet askerleri olduğunu düşünmüştü. Yemek bittikten sonra Rein Arsen ile birlikte odadan çıktı.

"Andra da sırf seni görmek için geldi saraya" dedi Arsen koridorda yürürken. Onları görenler oldukları yerde durup saygıyla eğiliyor ve geçmelerini bekliyordu. "O olaydan beri ilk kez saraya geliyor. Yanımda olmasını istesem de gelmesi için ikna edememiştim onu.."

"Belki kalır burada?" dedi Rein tereddütle.

"Sanmıyorum" dedi Arsen. "Ama burada tutabildiğim kadar tutacağım."

KIZIL EJDERİN UYANIŞIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin